Disket %100 olma

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar 2017 yılında hp, 4gb ram, 2gb ekran kartı, amd radeon, 2.70 ghz bir pc'ye sahibim lakin aldığım günden beri yavaş çalışma problemi yaşıyorum. Hp ve microsoft destek hatlarından yardım aldım, pc onlara gitmişti bu sorun biraz düzelmişti ama yeniden başladı. Sorunlarım şunlar; disk hep %100 bu nedenle çok kasıyor pc. Google a girdiğimde 20 sn sonra açılıyor netten problem değil, net çok iyi. Bir şey yazmaya çalışıyorum google de, yanıt vermemeye başlıyor, sonra ekran beyaz oluyor ve programı kapat ekranı geliyor. Bu problemi nasıl çözebilirim, garantisi de bitti :( lütfen yardım, ssd alsam bu sorun düzelir mı? Laptop a yatırım yapma konusunda tereddütlüyüm. Hepinizden Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Artık HDD yetmiyor bu yüzden SSD almanızı öneriyorum. Bir çözümü yok.
Kronik sorunlu SSD listesi;

SSD alman iyi olacaktır. Alabilecek durumda değilsen antivirüs programlarını kapat. Diskin bir hayli rahatlayacaktır.

Artık HDD yetmiyor bu yüzden SSD almanızı öneriyorum. Bir çözümü yok.
Cihaz windows 10, bunu windows 8 e düşürme olayı felan denesem faydalı olur mu ki ? Çünkü cidden ssd alsam da yine aynı kalır diye korkuyorum :(

SSD alman iyi olacaktır. Alabilecek durumda değilsen antivirüs programlarını kapat. Diskin bir hayli rahatlayacaktır.
Saf windows bile %100 kullanıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihaz windows 10, bunu windows 8 e düşürme olayı felan denesem faydalı olur mu ki ? Çünkü cidden SSD alsam da yine aynı kalır diye korkuyorum :(
Windows 8 sorunlu. Windows 8.1'de de aynı sorun var bu yüzden Windows 7 tek çözüm.

Windows defender da win yazılımıdır. Kapandığında etkisi olacaktır. Win7'ye geçerek sorun bir nebze çözülebilir.
1 yıl bu sorunu çözmeye çalıştım neredeyse her yöntemi denedim ama en fazla %98'e kadar indirebildim.
Windows defender çalışmadığı sürece disk kullanımı yok denecek kadar az.

Saf windows bile %100 kullanıyor.

Windows 8 sorunlu. Windows 8.1'de de aynı sorun var bu yüzden Windows 7 tek çözüm.
Wi
Windows defender da win yazılımıdır. Kapandığında etkisi olacaktır. Win7'ye geçerek sorun bir nebze çözülebilir.
Ben cihazda pek oyun oynamak için değil de, üniversite öğrencisi olduğum için microsoft uygulamaları ve akademik şeyler vs için kullanıyorum ama sırf bu problemler yüzünden illallah ettirdi yani. Ssd kesin çözüm ise alırım ama o da düzeltmezse diye endişeliyim. Çünkü pc nin 700 gb boş alanı var :)

1 yıl bu sorunu çözmeye çalıştım neredeyse her yöntemi denedim ama en fazla %98'e kadar indirebildim.
Windows defender çalışmadığı sürece disk kullanımı yok denecek kadar az.
Tek çözüm ya ssd ya da yeni cihaz yani 🙄

Wi

Ben cihazda pek oyun oynamak için değil de, üniversite öğrencisi olduğum için microsoft uygulamaları ve akademik şeyler vs için kullanıyorum ama sırf bu problemler yüzünden illallah ettirdi yani. SSD kesin çözüm ise alırım ama o da düzeltmezse diye endişeliyim. Çünkü PC nin 700 gb boş alanı var :)

Tek çözüm ya şad ya da yeni cihaz yani 🙄
Kesin çözüm SSD. En sonunda bende bıraktım SSD taktım düzeldi.

Tamamdir dostum sana ve diğer arkadaslara buradan çok teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Bana şu süreçte güvenli bir yerden SSD nasıl temin edebilirim ozelden yazma sansiniz var mi ?
Bu SSD'ler ve Hi-level önermiyorum onun dışında istediğinizi alabilirsiniz.
Sanırım pek bütçeniz yok WD Green serisi alabilirsiniz zaten bende bunu kullanıyorum. Diğer SSD'ler kadar hızlı değil ama HDD'göre kat be kat daha hızlı.
İtopya, Hepsiburadan, Teknobiyotik'ten alabilirsiniz.

Geri