Neler Yeni

Display Port olmadan Laptop'a ikinci monitörde 144 hz nasıl verebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Eren Karagöz
Herkese merhabalar, elimde HP PAVILION 17-cd0012nt kodlu bir laptop var ve özellikleri şöyle (https://support.hp.com/tr-tr/document/c06401940) ve ekstra olarak 1660TI MQ ekran kartı var. Laptopta display port çıkışı yok bir adet HDMI ve TYPE-C port çıkışı var. Laptopa 144 hz 1ms monitör bağlayıp çift ekran yapmak istiyorum fakat display port olmadan 144 hz alamayacağımla ilgili yazılar okuyorum. Bir çözümü var mıdır ve laptopa uygun önerebileceğiniz monitörler nelerdir? Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

BringThaNoize

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ahmet Aydın
Hdmi 2.1 verebiliyor diye biliyorum ama laptopunda var mı bilmiyorum. Normal hdmi ile 120 hz'ye kadar görüntü alabiliyorsun.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
DMI kablo ile "144 Hz" alabilirsiniz, dert etmenize gerek yok. Fakat laptoplarda sorun olabiliyor.
HDMI.png

Forever

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Abuziddin bizimahvettin
HDMI 2.1 olursa 144 Hz alabiliyorsun diye biliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Eren Karagöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilgisayar özelliklerinde yanlışlık olmubağlantılar tam olarak şu şekilde
1 USB 3.1 Gen 2 Type-C™ (10 Gb/s sinyal hızı, Power Delivery 3.0, DisplayPort™ 1.4, HP Uyku ve Şarj Etme); 1 USB 3.1 Gen 1 Type-A (HP Uyku ve Şarj Etme); 2 USB 3.1 Gen 1 Type-A (Yalnızca Veri Aktarımı); 1 HDMI; 1 AC akıllı pin; 1 RJ-45; 1 kulaklık/mikrofon birleşimi 1 multi-format SD ortam kartı okuyucusu

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bilgisayar özelliklerinde yanlışlık olmubağlantılar tam olarak şu şekilde
1 USB 3.1 Gen 2 Type-C™ (10 Gb/s sinyal hızı, Power Delivery 3.0, DisplayPort™ 1.4, HP Uyku ve Şarj Etme); 1 USB 3.1 Gen 1 Type-A (HP Uyku ve Şarj Etme); 2 USB 3.1 Gen 1 Type-A (Yalnızca Veri Aktarımı); 1 HDMI; 1 AC akıllı pin; 1 RJ-45; 1 kulaklık/mikrofon birleşimi 1 multi-format SD ortam kartı okuyucusu
Siri cevaplıyor;
Anladığım kadarıyla Type C girişin Display port çevirici destekliyor. Type C Hub alırsan hem Display Port girişi kullanırsın hem yanında başka girişler varsa onları da kullanırsın. Veya arkadaşların dediği gibi HDMI 2.1 kablo alabilirsin...

iPhone 12 Pro cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Eren Karagöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Siri cevaplıyor;
Anladığım kadarıyla Type C girişin Display port çevirici destekliyor. Type C Hub alırsan hem Display Port girişi kullanırsın hem yanında başka girişler varsa onları da kullanırsın. Veya arkadaşların dediği gibi HDMI 2.1 kablo alabilirsin...
Direk type-c den display port kablosu almak aynı işlevi görür sanırsam değil mi ?

Top Bottom