Neler Yeni

Diyanet’in Bütçesi Nereye Harcanıyor?

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Bugün okuduğum bir haber aynen şöyle:
“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi, 2020'ye göre yüzde 50,1 artışla yaklaşık 11,9 milyar liraya çıkarıldı.”

Çok güzel bir hamle, bu habere muhalefet etmiyorum, yanlış anlaşılmasın.

Asıl sorum şu:
Diyanet’e bu sene (2020 yılı) tüm bakanlıklardan daha fazla bütçe ayrıldı. (11.5 Milyar TL)
Diyanet bütçesindeki paraları nereye harcıyor? Neden bu kadar yüksek bir bütçe veriliyor?

DonanımFikir

2025 Artık Sen Hoşgel
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,805
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
İnşallah o paralarla da Kira Garantili Camiler yapmıyorlardır

Son düzenleme:

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Gerekli olan hiçbir yere.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
1603616208751.png

DMirsat

80+
Bugün okuduğum bir haber aynen şöyle:
“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi, 2020'ye göre yüzde 50,1 artışla yaklaşık 11,9 milyar liraya çıkarıldı.”

Çok güzel bir hamle, bu habere muhalefet etmiyorum, yanlış anlaşılmasın.

Asıl sorum şu:
Diyanet’e bu sene (2020 yılı) tüm bakanlıklardan daha fazla bütçe ayrıldı. (11.5 Milyar TL)
Diyanet bütçesindeki paraları nereye harcıyor? Neden bu kadar yüksek bir bütçe veriliyor?
kanka yedikleri 1 yemek senin yıllık gelirinden fazla :D

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Diyanete giden para camilere gidiyor ama asıl bence bu soru sorulmalı diyanetin camilere yardım diye topladığı paralar nereye gidiyor

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Aga ülkede hayırlı yere harcanan bir şey yok. Yani biz artık kıstırılmış isyan etsek bile sesimiz çıkamayan zavallılarız. Diyaneti geçtim adam para bastırıyor abi neden para basıyorsun daha da değer kaybediyoruz? Benim artık bir umudum kalamadı. Ülkemde güzel olan bir şey bile kalmadı. Yükselen vergiler, sürekli TL basıp paramızın değerini düşürmek, kendi belediye başkanından başkasına yardım etmemek, Yani böyle konuları görüyorum ve iyice üzülüyorum ne yapacağım ne olacağım? Ülkeden gidilse 1 makarnaya ülkesini sattı diyecekler artık 2 arada bir derede kaldım.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Diyanetin nereye para harcadığını öğrenmeniz için, ilk önce ülkemizin sınır dışında yaptığı atılımları bilmeniz gerekiyor. Bizim ülkemize papazlar geldiği gibi, biz de diğer ülkelere imamlarımızı gönderiyoruz. Orada İslâm'ı yaymaları ve Müslüman halk ile ilgilenmeleri için görevlendiriliyorlar. Yurtiçindeki imamlar gibi, yattığı yerden maaş almıyor o imamlar. Fazlasıyla hak ediyorlar aldıkları maaşı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga ülkede hayırlı yere harcanan bir şey yok. Yani biz artık kıstırılmış isyan etsek bile sesimiz çıkamayan zavallılarız. Diyaneti geçtim adam para bastırıyor abi neden para basıyorsun daha da değer kaybediyoruz? Benim artık bir umudum kalamadı. Ülkemde güzel olan bir şey bile kalmadı. Yükselen vergiler, sürekli TL basıp paramızın değerini düşürmek, kendi belediye başkanından başkasına yardım etmemek, Yani böyle konuları görüyorum ve iyice üzülüyorum ne yapacağım ne olacağım? Ülkeden gidilse 1 makarnaya ülkesini sattı diyecekler artık 2 arada bir derede kaldım.
Hocam, Türk lirasının değer kaybetmesine sebep olan en önemli şey; yurt dışında yapılan spekülasyonlar. Bak, Trump Türkiye'den gelen çeliğe ek %50 gümrük vergisi getirdi. Bunu herkes S-400'ler yüzünden sanıyor. Dünyanın en sert çeliğini ürettiğimizden kimsenin haberi yok. Reklam işini yapamıyoruz bir türlü...

Vergilerin yükselmesi konusunda haklısın. Düşürülmesi, daha doğrusu gelir düzeyine göre uygulanması gerekiyor. Ben 10x para kazanıyorum, sen 100x kazanıyorsun. Fakat ikimizde aynı vergiyi veriyoruz...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyanete giden para camilere gidiyor ama asıl bence bu soru sorulmalı diyanetin camilere yardım diye topladığı paralar nereye gidiyor
En basitinden, camilerin elektrik ve su faturaları o toplanan paralardan ödeniyor. Hatta imamların kendi cebinden ödemek durumunda kaldığı camiler oluyor. Bence imamlar para toplamadan kendi ceplerinden karşılamalılar ya; orası ayrı...

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Diğer arkadaşın attığı fotoğraf ile ne kadar alakası varsa o kadar var.
Ben ikna oldum. Diyanet, bütçesini İmamoğlu'na tahsis ediyor. 10.5 Milyar TL'lik bütçe ile vatandaşların ortasında tatil yapıyor vizyonsuz adam.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Camilerde neden o zaman namaz çıkışları için para toplanıyor herhalde imam maaşlarına gidiyor.

Top Bottom