Neler Yeni

Dolandırılmış olabilir miyim?

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Sinan
Merhaba,

Hepsiburada üzerinden Tuf Gaming A15 model bir laptop aldım. Laptop işletim sistemli (win 11 home) görünüyordu.

Siparişin ertesi günü aldığım mağazadan bir yetkili beni aradı ve Asus tarafından yanlış bilgi verildiğini ve bilgisayarın free dos olduğunu söyledi. Şu an işletim sistemli versiyonu 30 bin tl dedi (ben 28.800 e aldım).

Magduriyeti gidermek adına aradaki farkı karşılamak için MSI Dragon G34 model laptop çantası göndermeyi teklif ettiler. İnternetten baktığımda çantanın fiyatı 1100-1400 TL arasında değişiyordu (zaten çantam olduğu için direkt satıp ram parasına ekleyeceğim). Ben de ram takviyesi yapmak istediğimi ve çanta yerine ram alıp alamayacağımı sordum. Maalesef sadece çanta yollayabiliriz dediler. Kabul ettim. Maille yazılı onayımı aldılar. Bugün hem bilgisayar hem de çantayı teslim aldım.

Ancak şu an baktığımda microsoftun sitesinde orjinal Win 11 Home 3.599 TL ye satılıyor.

Özetle dolandırılmış olabilir miyim?

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
Merhaba,

Hepsiburada üzerinden Tuf Gaming A15 model bir laptop aldım. Laptop işletim sistemli (win 11 home) görünüyordu.

Siparişin ertesi günü aldığım mağazadan bir yetkili beni aradı ve Asus tarafından yanlış bilgi verildiğini ve bilgisayarın free dos olduğunu söyledi. Şu an işletim sistemli versiyonu 30 bin TL dedi (ben 28.800 e aldım).

Magduriyeti gidermek adına aradaki farkı karşılamak için MSI Dragon G34 model laptop çantası göndermeyi teklif ettiler. İnternetten baktığımda çantanın fiyatı 1100-1400 TL arasında değişiyordu (zaten çantam olduğu için direkt satıp ram parasına ekleyeceğim). Ben de ram takviyesi yapmak istediğimi ve çanta yerine ram alıp alamayacağımı sordum. Maalesef sadece çanta yollayabiliriz dediler. Kabul ettim. Maille yazılı onayımı aldılar. Bugün hem bilgisayar hem de çantayı teslim aldım.

Ancak şu an baktığımda microsoftun sitesinde orjinal Win 11 Home 3.599 TL ye satılıyor.

windowsu kafana takma 30 40 TL'ye oem kod alıp halledersin bence oluru var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba,

Siparişin ertesi günü aldığım mağazadan bir yetkili beni aradı ve Asus tarafından yanlış bilgi verildiğini ve bilgisayarın free dos olduğunu söyledi. Şu an işletim sistemli versiyonu 30 bin TL dedi (ben 28.800 e aldım).

laptobun model numarasını bir atar mısın özelliklerine bakayım merak ettim

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
nasıl dolandırılmış olabilirsin? :D kabul etmeyip iade alabilirdin

Bu konuda haklısın hocam ama dolandırıldım mı kısmı aslında daha pahalı bir şey yerine daha ucuz bir şey verilmiş olması kısmı. Yani işletim sistemli fiyatı o an gerçekten 30 bin TL miydi bilmiyorum aklıma gelmedi kontrol etmek.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Hocam o fiyat o laptop için çok iade edin edebiliyorsanız.

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Sinan
windowsu kafana takma 30 40 TL'ye oem kod alıp halledersin bence oluru var

laptobun model numarasını bir atar mısın özelliklerine bakayım merak ettim

Model no : FA507NV

OEM kod alabileceğim güvenilir bir yer tavsiye edebilir misin hocam?

Hocam o fiyat o laptop için çok iade edin edebiliyorsanız.

Hocam 4060 lı ve 16 gb ramli versiyonu bu. 4050 li olsa haklısın ama bence bu config için gayet iyiydi fiyat.

eraydmrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Eray DEMİREL
hocam allah için bende FA507NV aldım bugn elime ulastı windows kurdum fakat driverları güncellemem için wifi gerekiyor wifi olmadıgı icin önce wifi driverı yüklemem gerekiyor fakat asusun sitesindeki wifi driverı w11 ben w10 yükledim. Onu çalıştırdım olmuyor kaldım böyle.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Model no : FA507NV

OEM kod alabileceğim güvenilir bir yer tavsiye edebilir misin hocam?

Hocam 4060 lı ve 16 gb ramli versiyonu bu. 4050 li olsa haklısın ama bence bu config için gayet iyiydi fiyat.
Hocam A15 diyince girip ilk çıkana baktım evet iyi fiyat.

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Sinan
hocam allah için bende FA507NV aldım bugn elime ulastı windows kurdum fakat driverları güncellemem için wifi gerekiyor wifi olmadıgı icin önce wifi driverı yüklemem gerekiyor fakat asusun sitesindeki wifi driverı w11 ben w10 yükledim. Onu çalıştırdım olmuyor kaldım böyle.

Hocam aynı sorunu ben de yaşadım. Önce diğer laptoptan win10 indirip bu cihaza kurdum ama driver desteği olmadığını öğrendim. Sonra aldım laptobu mutfağa gittim modemin yanına. Kabloyla bağlayıp 11 e yükselttim geldi wifi.

eraydmrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Eray DEMİREL
Hocam aynı sorunu ben de yaşadım. Önce diğer laptoptan win10 indirip bu cihaza kurdum ama driver desteği olmadığını öğrendim. Sonra aldım laptobu mutfağa gittim modemin yanına. Kabloyla bağlayıp 11 e yükselttim geldi wifi.
w11 kullanmak istemiyorum. Elbet vardır yöntemi w10 desteklemiyor diye bir şey yok driverını bulamıyorum. Koskoca asus sadece w11 mi kullanacak yani?

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Kerem Mungan
telefonunuzdan mobil veri açıp kabloyla laptopa'a bağlayabilirsiniz

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Sinan
Çantayı windowsa tercih ederim

Satayım hemen hocam kullanmayı düşünmüyorum jelatini bile açmadım daha 😂

w11 kullanmak istemiyorum. Elbet vardır yöntemi w10 desteklemiyor diye bir şey yok driverını bulamıyorum. Koskoca asus sadece w11 mi kullanacak yani?

Açıkcası ben de istemiyordum ama direkt Asusun müşteri hizmetlerinden aldım destek olmadığı bilgisini. Öpe öpe win 11 kurdurdu adamlar 😂

Top Bottom