Dolar...

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Fiyatlar çok pahalı arkadaşlar.Amerika'daki alım gücü inanılmaz yüksek bize göre.Biz bu hayatı neden yaşıyoruz ya..
gün gelir devran döner hocam kim bilir belki bir gün amerika çöker.

Orda sağlık vb. Şeyler pahalı ancak Oranın alım gücü bizimkinden çok daha yüksek.
Bir belgeselde izlemiştim kos koca eyalet için bizim sağlık ocaklarından biraz daha iyi 1 tane hastahane yapmışlar.Gelişmiş eyaletlerde çok fazla olmasına küçük (coğrafi olarak değil) eyaletlerde sağlık ile ilgili sıkıntılar yaşıyorlarmış.

Bu videodan da anlayacağı gibi ne hallere düştük.
'' Çünkü bazen gerçeği görmek için gözlerini kapatman gerekir.''

çöksün demem de yine de bizim ülkenin para değerinin bu denli düşük olması bir ürüne bakınca insana çok koyuyor.
Hem o var hemde vergi,ötv zart zurt var maalesef...

Adamlar lise'de araba sürüyor. 5000 birime taş gibi 2.el araba alıyorlar. Sizde kendinizi yırtın bi tofaş alırsınız. Bakın dalganıza

Kur bazlı çevirsen bile vergilere baksana abi inanılmaz yani.

Anlatın bekliyoruz.

Elgato Capture CARD alacaktım. TR Garantili olsun diye aradım . Birçok yere baktım. Aklınıza gelebilecek bütün internet siteleri vb. En son ürünü N11'de buldum yalan olmasın 1800- 1900 TL fiyat yazılmış. Dedim güzel fiyat TR garantili ürün. Neyse almadan önce satıcıya yazdım. Elinizde var ise hemen alayım yarın kargolayın. Mağaza cevap verdi 15 GÜN beklemen gerekiyor. Benim Jeton düştü.

Amazondan getirecek TR garantili diye bana satacak. Dedim gerek yok o zaman. AMAZON'dan aldım her şey Dahil Vergi + Kargo 1200 TL'ye geldi bana kart.

Özellikle alışveriş yaparken benzer sitelerde Teslimat tarihine veya Kargolama tarihine mutlakaa dikkat edin.

Elgato Capture CARD alacaktım. TR Garantili olsun diye aradım . Birçok yere baktım. Aklınıza gelebilecek bütün internet siteleri vb. En son ürünü N11'de buldum yalan olmasın 1800- 1900 TL fiyat yazılmış. Dedim güzel fiyat TR garantili ürün. Neyse almadan önce satıcıya yazdım. Elinizde var ise hemen alayım yarın kargolayın. Mağaza cevap verdi 15 GÜN beklemen gerekiyor. Benim Jeton düştü.

Amazondan getirecek TR garantili diye bana satacak. Dedim gerek yok o zaman. AMAZON'dan aldım her şey Dahil Vergi + Kargo 1200 TL'ye geldi bana kart.

Özellikle alışveriş yaparken benzer sitelerde Teslimat tarihine veya Kargolama tarihine mutlakaa dikkat edin.
Aynen.

Bakın birde şöyle düşünün. Aslında bize ürünler normal fiyatı ile geliyor. Fakat Kur Farkı + ÖTV + KDV + ÖTV'nin KDV'si + Kar Marjı vs derken. Fiyat çok yükseliyor .(
Sorun Vergiler Ve kur da zaten
Aslında kur da öyle çok sorun olmuyor, evet yine pahalı geliyor ama kurdaki farkı 3-4 sene içinde maaşların artışı ile eşitlenebilir bi düzeye geliyor. Ama asıl uçurumu açan şey aracılar ve vergiler (he tabi bi de kur hep artıyor, artmayı biraksa normal bir hal alsa olarak düşünün), maaşlar arttıkça kurun artması yetmiyormuş gibi (ama normal bir ülkede kur sürekli artmamalı) üstüne aracıların maliyetleri (ve doğal olarak birim başına kestikleri para) ve vergiler de artıyor. Ondan dolayı maaşlar ne kadar artarsa artsın alım gücü sürekli ama sürekli düşmeye devam ediyor. Kaşıkla verip kepçeyle almak gibi oluyor vergilerin artışı.

Ayrıca ABD deki sağlık sisteminden bu kadar şikayetçi olanlar Kanada, japonya ya da Avrupa'daki orta-gelişmiş ülkelere gitsin. Hepsinde alım gücü bize göre çok yüksek ve Türkiye'ye göre daha az ırkçılık, küfür, kavga, stres olduğuna eminim.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,503
Üyeler
190,053
Son üye
Zararsız Yaratık
Geri