Neler Yeni

doları baskılamak için artık döviz satışı yapılmayacak

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
bizde hala sağ sol tartışması yapıp şeriat uygulamaya çalışalım 2 temmuzdaki madımak otelinde yapılan katliamdan bi 💩 ders çıkarmamışız demekki
Türkiye'de bu sorun hiç bir zaman bitmez hala şeriat diyenler var yıllardır zihniyetleri aynı imkanları olsa katliam yaparlar Atatürk keşke dinsizleştirme yapsaydı Türkiye halkına.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
marilyn
Türkiye'de bu sorun hiç bir zaman bitmez hala şeriat diyenler var yıllardır zihniyetleri aynı imkanları olsa katliam yaparlar Atatürk keşke dinsizleştirme yapsaydı Türkiye halkına.
şeriatci kesim zaten atatürkün dinsizleştirdiğüne inanıyor bu kitlenin çoğu kadir 💩💩oğlunu izleyip ondan tarih öğreniyor dinsizleştirmede kötü olurdu atatürk türk halkının inandığı ve birsürü asılsız söylemi ve kulaktan kulağa yayılan sahte dini köşeye attı ve türkçe meal ile gerçek islamı türk halkına kavuşturdu ama hala okuduğundan anlamayan aşırı toxic bir kitle var bu halka ne yapsan sen zarar görüyorsun türk halkına yaranamıyorsun
aziz nesine yapdıkları gibi imkanları olsa celal şengör gibi birsürü kitap yazmış eğitim vermiş kişilerede aynılarını yapacaklar adam o kadar kitap yazmış yurt dışında orada burada projelerde çalışmış ama bizim çok okumuş çok gezmiş çok çalışmış kesimimiz adamı kaka yiyen olarak anıyor böylede bir vizyonsuzluğa sahibiz

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Japonyada üretim var biz neredeyse dışa bağımlı bir ülkeyiz şartlar aynı değil
Bunun örnekleri var anlamında dedim zaten. Şartlar falan umrumda değil. Onlar da 2 tane atom bombası yediler ona bakarsan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun örnekleri var anlamında dedim zaten. Şartlar falan umrumda değil. Onlar da 2 tane atom bombası yediler ona bakarsan.
Şartları aynı yapmak bizim elimizde.

Son düzenleme:

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
marilyn
Japonyada üretim var biz neredeyse dışa bağımlı bir ülkeyiz şartlar aynı değil
japonyanın şartları daha kötüydü zamanında tarım ülkesiyiz sakaryanın toprakları hep bataklık altı su dolu tarım için aşırı elverişli ama tarım yerine gidip ev yapılıyor
99 depremindede gördük zaten yapılan evleri çiftciye destek lazım

Sir Cem T-oker

80+ Gold
japonyanın şartları daha kötüydü zamanında tarım ülkesiyiz sakaryanın toprakları hep bataklık altı su dolu tarım için aşırı elverişli ama tarım yerine gidip ev yapılıyor
99 depremindede gördük zaten yapılan evleri çiftciye destek lazım
Bu ülkeye nüfus politikası şart. 3 çocuk yap demekle olmuyo o işler

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
marilyn
Bu ülkeye nüfus politikası şart. 3 çocuk yap demekle olmuyo o işler
çin gibi tersine mühendisliği çok iyi becerebilen bir ülke değiliz 5-6 yıl önce tayyibin yanlış seçiminin sonuçlarını bu gün çekiyoruz sözde yatırımlar gelecek fabrikalar artacak hem işsizlik azalacak hemde kendi kendine yetecek üretim yapabilecek bir ülke olacaktık ama artık çok geç kalındı sırf bu planı ayakta tutabilmek için satmadıkları şey kalmadı diyebilirim

Sir Cem T-oker

80+ Gold
çin gibi tersine mühendisliği çok iyi becerebilen bir ülke değiliz 5-6 yıl önce tayyibin yanlış seçiminin sonuçlarını bu gün çekiyoruz sözde yatırımlar gelecek fabrikalar artacak hem işsizlik azalacak hemde kendi kendine yetecek üretim yapabilecek bir ülke olacaktık ama artık çok geç kalındı sırf bu planı ayakta tutabilmek için satmadıkları şey kalmadı diyebilirim
Güvensiz ortamda kim yatırım yapar ki?
Faizi düşürüp körfez yatırımcılarını çekiyoduk. Faix yükseldi,onlar gitti.
Avrupalı zaten yatırım yapmıyor. Öyle boş boş duruyoz. Ben yabancı yatırımcı olsam potansiyeli yüksek az nüfuslu avrupa ülkelerine yatırım yapardım.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
marilyn
Güvensiz ortamda kim yatırım yapar ki?
Faizi düşürüp körfez yatırımcılarını çekiyoduk. Faix yükseldi,onlar gitti.
Avrupalı zaten yatırım yapmıyor. Öyle boş boş duruyoz. Ben yabancı yatırımcı olsam potansiyeli yüksek az nüfuslu avrupa ülkelerine yatırım yapardım.
bu konuda bence yanlışın var şimdiden bazı yatırımcılar tl yi yatırım aracı olarak görmeye başladı ilerleyen dönemlerde faiz arttırımı ile sonuçlarını göreceğimizi düşünüyorum

Sir Cem T-oker

80+ Gold
bu konuda bence yanlışın var şimdiden bazı yatırımcılar TL yi yatırım aracı olarak görmeye başladı ilerleyen dönemlerde faiz arttırımı ile sonuçlarını göreceğimizi düşünüyorum
Sonuçlar çok çok güzel olsa bile. Tek adam yönetimine hangi avrupalı yatırım yapar ?

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Biz de 2 büyük deprem yaşadık.
Şartlar umrunda olsa da olmasa da bu iş böyle. Bizde üretim olmadığı sürece dolar düşmeden alım gücü ciddi bir şekilde yükselmez.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
marilyn
Biz de 2 büyük deprem yaşadık.
Şartlar umrunda olsa da olmasa da bu iş böyle. Bizde üretim olmadığı sürece dolar düşmeden alım gücü ciddi bir şekilde yükselmez.
deprem atom bombasına nazaran daha küçük bir bölgeyi etkisi altına aldı ve depremdeki hasarın sorumlusu imar affını onaylayan kişidir yani gene bu olayın sorumlusu o kişi oluyor ayriyetten tarıma depremin büyük ölçüde zarar vereceğini düşünmüyorum

ayriyetten japonyada deprem yaşıyor ama adamların altyapısı sağlam olduğu için çok kafaya takmıyorlar

Sonuçlar çok çok güzel olsa bile. Tek adam yönetimine hangi avrupalı yatırım yapar ?
tayyibin son senesi ve ortadoks sisteme geçiş yapılmış bence yatırım yapılması için güzel bir ortam

Sir Cem T-oker

80+ Gold
deprem atom bombasına nazaran daha küçük bir bölgeyi etkisi altına aldı ve depremdeki hasarın sorumlusu imar affını onaylayan kişidir yani gene bu olayın sorumlusu o kişi oluyor ayriyetten tarıma depremin büyük ölçüde zarar vereceğini düşünmüyorum

ayriyetten japonyada deprem yaşıyor ama adamların altyapısı sağlam olduğu için çok kafaya takmıyorlar

tayyibin son senesi ve ortadoks sisteme geçiş yapılmış bence yatırım yapılması için güzel bir ortam
En az 1.5 sene daha var diye düşünüyorum.

Top Bottom