Neler Yeni

Doların durumu ve hala yapılan fırsatçılık hk.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Monitör alacağım böyle insanlar yüzünden alamıyorum

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Hocam uzun uzun anlatmışsınız ama işin bence kısmını söylüyorum piyasada güvensizlik var bir günde 6 düşebiliyorsa 10 da çıkabilir gözüyle bakyorlar. Eğer kur istikrar gösterirse fiyat düşüşleri yaşanır.
Piyasalar , dolar artınca öğle arasında kapıyı kapatıp etiket fiyatlarini yukseltiyordu. Bunun güvenle dolarla alakası yok. Sapına kadar fırsatçılık.

En İyi Cevap
3
Piyasalar , dolar artınca öğle arasında kapıyı kapatıp etiket fiyatlarini yukseltiyordu. Bunun güvenle dolarla alakası yok. Sapına kadar fırsatçılık.
Her mağaza için söyliyemeyeceğim mâkul düşünen firmalar böyle yapıyor. Yurt dışı alışverişlerinde bile geçerli. Birde sanırım öğle kapı kapatan mağazadan kastınız a101 savunuyor değilim ama indiği gün direkt fiyat indirimi yaptı bizim buradaki mağaza

Mert555

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar.

Dolar 10 kuruş hatta 5 kuruş bile yükselse fiyatlar anında artıyordu. Hem de öyle böyle değil.. Şimdi dolar 6 buçuk lira birden düştü günlerdir 12-13 civarlarında gezdi. Hatta an itibariyle 11,94 lira yani sabitlendi diyebiliriz ama bakıyorum özellikle hazır sistem fiyatları hala aynı, hala en tepede bırakılmış!

Kimse bana "dolar şu iken mallar alındı o yüzden artık inmez" felan demesin. Dolar 5 kuruş bile yükselse fiyatlar niye anlık olarak artıyordu o zaman? Ya bildiğin sayfayı yeniliyordum ve fiyat artıyordu bundan daha ötesi var mı?

Sadece 2-3 site bazı bilgisayarlarda sembolik indirimler yapmış. Tamamen "bak fiyatları indirdik" algısı yaratmak için. Fakat yine şu dövize göre tüm fiyatlar çok çok yüksek.

Evet itopya, sinerji, incehesap, gaming.gen, moleculepc, teknogenetik, teknobiyotik, gamegaraj vs. kısacası hepsini kastediyorum. Şuan tüm elektronik parça ve bilgisayar mağazaları aynı haltı yiyor.

Bunun adı fırsatçılıktır başka bir şey değil! Şuan bu fırsatçılar nasıl olsa milletin ihtiyacı var millet öyle veya böyle alır diye düşünüyor. Almayın arkadaşlar. Ben de aylardır bilgisayar almaya çalışıyorum ama böyle fırsatçılara verecek 1 kuruşum dahi yok.

Ben şahsen denk geldikçe ekran görüntüleri ile birlikte cimer' e şikayet ediyorum siz de şikayet edin bu fırsatçılara pabuç bırakmayın. Her birimiz vatandaş olarak bunu yapmalıyız.

Para kolay kazanılmıyor. Kolay para kazanmak isteyenleri zengin etmeyelim. Buna göz yummayalım. Lütfen bunu olabildiğince her yerde paylaşın.
Helal olsun konuyu açtığın için. Bunlara insanlar tepki göstermeli dolar 11.40 fiyatları %5 falan düşürüp indirdik diyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Max 1 hafta bekleme zamanları var kur oturmasını beklemek için, ardından hala düşmedi ise yapıcağımız 2 şey var;

1- Ürünü almayacağız/aldırtmayacağız.
2- Gerekli yerlere beyanda bulunacağız.
👍👍

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar.

Dolar 10 kuruş hatta 5 kuruş bile yükselse fiyatlar anında artıyordu. Hem de öyle böyle değil.. Şimdi dolar 6 buçuk lira birden düştü günlerdir 12-13 civarlarında gezdi. Hatta an itibariyle 11,94 lira yani sabitlendi diyebiliriz ama bakıyorum özellikle hazır sistem fiyatları hala aynı, hala en tepede bırakılmış!

Kimse bana "dolar şu iken mallar alındı o yüzden artık inmez" felan demesin. Dolar 5 kuruş bile yükselse fiyatlar niye anlık olarak artıyordu o zaman? Ya bildiğin sayfayı yeniliyordum ve fiyat artıyordu bundan daha ötesi var mı?

Sadece 2-3 site bazı bilgisayarlarda sembolik indirimler yapmış. Tamamen "bak fiyatları indirdik" algısı yaratmak için. Fakat yine şu dövize göre tüm fiyatlar çok çok yüksek.

Evet itopya, sinerji, incehesap, gaming.gen, moleculepc, teknogenetik, teknobiyotik, gamegaraj vs. kısacası hepsini kastediyorum. Şuan tüm elektronik parça ve bilgisayar mağazaları aynı haltı yiyor.

Bunun adı fırsatçılıktır başka bir şey değil! Şuan bu fırsatçılar nasıl olsa milletin ihtiyacı var millet öyle veya böyle alır diye düşünüyor. Almayın arkadaşlar. Ben de aylardır bilgisayar almaya çalışıyorum ama böyle fırsatçılara verecek 1 kuruşum dahi yok.

Ben şahsen denk geldikçe ekran görüntüleri ile birlikte cimer' e şikayet ediyorum siz de şikayet edin bu fırsatçılara pabuç bırakmayın. Her birimiz vatandaş olarak bunu yapmalıyız.

Para kolay kazanılmıyor. Kolay para kazanmak isteyenleri zengin etmeyelim. Buna göz yummayalım. Lütfen bunu olabildiğince her yerde paylaşın.
Dolar şu anda 11.50 seviyelerinde ama hala gram değişme yok, bütün sitelere baktım gözle görülür bir indirim göremedim.

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
777
İsim
Ömer Aslan
Ben bunu 6 kasımda aldım.Şu an fiyata bakın ve o zaman dolar 9.69 du fiyat arttırılıyor ama düşmüyor nedense.

Ekler

• Screenshot_2021-12-23-12-10-55-774_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2021-12-23-12-10-55-774_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    329.9 KB · Hit: 48
  • Screenshot_2021-12-23-12-11-00-204_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2021-12-23-12-11-00-204_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    715.5 KB · Hit: 48

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yılbaşından sonra ve FED açıklamasından sonra piyasa fiyatları şekillenecektir.
Hocam elimde Ocak 1 gibi 5K para olacak. Ya Monitör ya da Kasa alacağım. Sizce para geçtiği gibi almalı mıyım yoksa düşer mi?
~Monitor olarak MSI OPTİX MAG322CQR (şuan için en ucuz vatanda 5.8)
~Kasa olarak Rog Helios çok hoşuma gidiyor. İçine 4x120 Argb fan eklemek gibi bir hayalim var. (şuan için en ucuz fiyat 4655₺)

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
Yılbaşından sonra ve FED açıklamasından sonra piyasa fiyatları şekillenecektir.
Ama yılbaşından sonra vergiler ve zamlar artacak. Doların ne olacağını hiç söylemiyorum bile. Düşecek mi artacak mı o da belli değil..

Böylelikle biz hiç bir zaman doların düşüşünün faydasını göremeyeceğiz.. Ben ne anladım bu işten..

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,323
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Aynen öyle benim de 2 tane monitör eksiğim var önceden 2.5 - 3K arasına aldığım monitör dolar yükselince 5K'yı aşmıştı şimdi 4.8K'ya düşmüş, bu meret dolarla giriyor sonuçta 3.5K'yı geçmemesi lazım normal de bilemedin 3.75K ama asıl sorumlu hükümet.
Dolar çıkarken anında devlet direk zam yapıyor, dolar düştümü ellemiyor hatta aksine zam yaptığı durumlar da oluyor, asıl fırsatçı devlet.
Örnek olarak dolar yükselince gecesinde benzine zam yapıyorlar ama dolar geri düşünce önce benzine indirim yapacağız dendi 3-4 gün ses çıkmadı, sonra da dün açıklama geldi; benzinin fiyatı değişmeyecek diye. Doymadı şerefsizler.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yaptığınız konuşmaların ne kadar anlamsız ve sonuçsuz olduğunu yada olacağını kanıtlayacak görseli aşşağıya bırakıyorum.
IMG-20211223-WA0004.jpg

Herkes ekmeğinde ve öyle olmayada devam edecek. Dolar artınca bilgisayar daha çok satılıyor. Görsel sadece örnek. Ama gerçek bu.

Ayrıca kur düştü diyen arkadaşlar, dolar %30 düştü... peki marketler yada akaryakıt düştümü ? herkes işletmesini yürütme derdinde... resim bana ait değildir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Barış
21 Kasım'da da bu monitöru aldım fiyatı 1699 TL den ürünü resimde olduğu gibi kırık gönderdiler geldiği gün fiyatı 3000 lere çıktı birdaha alamam diye değişim istedim kabul etmediler mecbur para iadesi istedim ürünün fiyatı bu günlerde 3000 lirayı aşmış durumda dolar kurundan ise eğer şuan düşmesi lazım gerçekten yazık günlerdir monitörsüz fiyatların düşmesini bekliyorum oda imkansız gibi

Ekler

• Screenshot_2021-12-23-12-57-20-088_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2021-12-23-12-57-20-088_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    375.6 KB · Hit: 36
  • Screenshot_2021-12-23-12-57-26-870_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2021-12-23-12-57-26-870_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    522.2 KB · Hit: 40
  • IMG_20211124_164343.jpg
    IMG_20211124_164343.jpg
    1.4 MB · Hit: 41
Top Bottom