Neler Yeni

Dolu Uyarısı / Şiddetli Sağanakta PC Kapatılmalı Mı ?

kakao

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Furkan Koçak
dışarıda yağmur/dolu/kar/fırtına varken oyun oynamanın zevkini bilmeyenleri görüyorum 😕

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
İstanbul, İzmir Ve civar şehirler için Dolu uyarısı yapıldı. sabah yağmaz diyorduk ama şu an saat 3 olmasına rağmen hava kapkaranlık evde ışık açıyoruz. ve az önce (saydım) yaklaşık 12 saniyelik bir gök gürlemesi yaşandı. Harbiden yağacak gibi 20dk önceki halden çok farksız gökyüzü. lütfen önlemlerimizi bi güzel alalım zarar gelmesin araçlara vb.

Bu arada çok fazla yağmaya başlarsa PC'yi kapatayım mı ?
Normalde elektrik tesisatı çok iyi tüm sokağın tesisatı 2011 yapımı elektrik direkleri ile değil yer altından sağlanıyor hizmetler.
Köyde yaşamıyorsan kapamana gerek yok aşırı bir yıldirim vesayre vardır o zaman kapatırsin.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Akım korumalı priz varsa ve psu kaliteli ise bence gerek yok
Yıldırım düşünce hiç biri korumuyor malesef, paratoner yoksa fişleri çekmekte fayda var. Bizim komşunun eve yıldırım düştü, (binalar ayrı olmasına rağmen) bizim eve bile tesir etti. Ana sigorta, içerideki çoklu sigortalar ve buzdolabı yandı. O sırada bilgisayarın fişi takılı olsa onu da yakardı.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Yıldırım düşünce hiç biri korumuyor malesef, paratoner yoksa fişleri çekmekte fayda var. Bizim komşunun eve yıldırım düştü, (binalar ayrı olmasına rağmen) bizim eve bile tesir etti. Ana sigorta, içerideki çoklu sigortalar ve buzdolabı yandı. O sırada bilgisayarın fişi takılı olsa onu da yakardı.
Akım korumalı priz işe yarıyor yıldırımda hata bazı kaliteli psularda yıldırım koruması bile var

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
Çoğu binada paratoner olur, yıldırım düşse bile binanın malzemesinden çalınmadıysa bir şey olmaz.

O zaman buzdolabının, çamaşır, bulaşık makinesinin fişlerini de çekin. Bilgisayara bir şey oluyor da onlara olmaz mı?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Akım korumalı priz işe yarıyor yıldırımda hata bazı kaliteli psularda yıldırım koruması bile var
Koruma devreye giremeden yüklü bir yıldırım denk gelirse yakıp geçiyor dostum, bizim evde akım korumalı priz var o da yandı. O korumaların belli seviyeye kadar etkisi var.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Koruma devreye giremeden yüklü bir yıldırım denk gelirse yakıp geçiyor dostum, bizim evde akım korumalı priz var o da yandı. O korumaların belli seviyeye kadar etkisi var.
aynen Haklısınız

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Çoğu binada paratoner olur, yıldırım düşse bile binanın malzemesinden çalınmadıysa bir şey olmaz.

O zaman buzdolabının, çamaşır, bulaşık makinesinin fişlerini de çekin. Bilgisayara bir şey oluyor da onlara olmaz mı?
bizim binada paratoner yok ancak arkamızda bilmemkaç paratonerli hastane, izban istasyonu, 3 adet üçgen şekli oluşturan cami, okul var. yani biz hariç birsürü şey var paratonerli.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
bizim binada paratoner yok ancak arkamızda bilmemkaç paratonerli hastane, izban istasyonu, 3 adet üçgen şekli oluşturan cami, okul var. yani biz hariç birsürü şey var paratonerli.
Siz şanslısınız. Bize en yakın paratoner 10 km uzakta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Harun Efe Atalar
ben hiçbir zaman kapatmadım bir şey de olmadı.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
PSU korumalı priz de korumalıysa elektrik gider gitmez kapa fişleri statik elektriği boşalt tamam.

Top Bottom