Neler Yeni

Donanım Arşivi Southpaws sistemde Whea_uncorrectable_error hatası

Mashlyer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mahmuthan Erdem
Sistemi paylaşıldığı gün aldım. İlk bir hafta hiçbir sorunu yoktu , oyunlar her şey akıyordu. İlk hafta geçince oyunları oynarken cpu 80 derecelere ulaşıp bir anda pc kendini kapatıp otomatik geri açıyordu , ardından fanları %100 e alıp oynamaya başladım ama yine de yeterli olmadı ve bu sefer mavi ekran hatası aldım. (hata kodu : Whea_Uncorrectable_Error ) Bu birkaç kere yaşanınca garantiye gönderdim ama servis bana kendileri oyun oynarken denediklerini ve herhangi bir hatayla karşılaşmadıklarını söylediler. Pc şuan evde yine aynı hatayı alıyorum , ne yapacağım bilmiyorum. İlgilenirseniz sevinirim.

mfimmel

80+ Silver
Sistemi paylaşıldığı gün aldım. İlk bir hafta hiçbir sorunu yoktu , oyunlar her şey akıyordu. İlk hafta geçince oyunları oynarken cpu 80 derecelere ulaşıp bir anda pc kendini kapatıp otomatik geri açıyordu , ardından fanları %100 e alıp oynamaya başladım ama yine de yeterli olmadı ve bu sefer mavi ekran hatası aldım. (hata kodu : Whea_Uncorrectable_Error ) Bu birkaç kere yaşanınca garantiye gönderdim ama servis bana kendileri oyun oynarken denediklerini ve herhangi bir hatayla karşılaşmadıklarını söylediler. Pc şuan evde yine aynı hatayı alıyorum , ne yapacağım bilmiyorum. İlgilenirseniz sevinirim.
Sistemi bilmiyorum fakat AMD işlemciyse overclock yapmayı denedin mi?

Ek olarak sistemin kapanmasının sebebi işlemcinin max ısının üstüne çıkmasıdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani sorunun kaynağını bir sıvı veya hava soğutma alarak çözebilirsin.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Mustafa Ödemiş
İşlemci stok sogutucu mu ? Kule tipi yada sıvı sogutucu alınabilir. Isısı arttığı için sistem otomatk olarak kapıyor kendini .
Cinebench testi yapıp , seninkiyle aynı işlemcinin ısı değerlerini karşılaştırabilirsin youtube üzernden.
Soğutucu alana kadar undervokt yapılabilir.

Mashlyer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mahmuthan Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci stok sogutucu mu ? Kule tipi yada sıvı sogutucu alınabilir. Isısı arttığı için sistem otomatk olarak kapıyor kendini .
Cinebench testi yapıp , seninkiyle aynı işlemcinin ısı değerlerini karşılaştırabilirsin youtube üzernden.
Soğutucu alana kadar undervokt yapılabilir.
Evet işlemci stok soğutucu. Şuan bütçem olmadığı için herhangi bir soğutucu alamadım. Tek çareyi soğutucu almak olarak mı görüyorsunuz?
En azından alana kadar idare ettirecek bir çözüm yok mudur?

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Mustafa Ödemiş
Evet işlemci stok soğutucu. Şuan bütçem olmadığı için herhangi bir soğutucu alamadım. Tek çareyi soğutucu almak olarak mı görüyorsunuz?
En azından alana kadar idare ettirecek bir çözüm yok mudur?
Dostum undervolt yap sogutucu alana kadar. Youtubeden gerekli videoları izleyip yaparsın.
Sana tavsiyem sogutucu alana kadar bilgisayarı zorlayan oyunlara vs gitme cok

Mashlyer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mahmuthan Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani sorunun kaynağını bir sıvı veya hava soğutma alarak çözebilirsin.
Dostum undervolt yap sogutucu alana kadar. Youtubeden gerekli videoları izleyip yaparsın.
Sana tavsiyem sogutucu alana kadar bilgisayarı zorlayan oyunlara vs gitme cok
İlgilendiğiniz için teşekkürler. İyi forumlar :)

Top Bottom