Donanıma Ayrılmış Ram Hatası

Zr0nx

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar Sistemde biostan ve windows tan bakınca 16 gb ram olduğunu görebiliyorum ancak görev yöneticisnden bakınca 7.9 kullanılabilir ram / 8.1 GB Donanıma ayrılmış ram miktarı yazıyor.
İnternete baktım Bios update, msconfigden ram sınırını kaldırdım, bios ayarlarından birkaç ayar yaptım, ram soketlerinin yerlerini değiştim, bios resetledim ama hala çözülmedi. Soğutucunun vidalarını bile gevşettim çok baskı yapmasın diye olmadı.
Ne yapabilirim ?

Ram arızalı olma ihtimaline karşı test yaptınmı ?

8+8 xpg d30 sıfır aldım ramlari denedim zaten ramlari görüyor çalışıyor biosta da frekans değerini kontrol ettim problem yok
2 ay kadar önce ram leri bilgisayarın görmesine ve çalışmasına rağmen saçma sapan mavi ekran hataları aldım. Ramları tek tek teste soktugumda sorunsuz çıkıyor fakat 2 si takılıyken teste soktuğumda ramların hatalı olduğunu söylüyordu mecburen tek tek servise yolladım yani biri ne kadar çalışıyor gözüksede bozukmuş. sen istersen her ihtimale karşı şuanda ramların takılıike windowsun kendi bellek tanımlama aracı ile ramları test et çok sürmüyor zaten

Herkeste öyle görünmüyor mu zaten?

Herkeste öyle görünmüyor mu zaten?
InkedScreenshot_1.jpg

Bu mu normal

Windows'da bir ayarı vardı onu kaldırınca düzeliyordu youtube'da mutlaka vardır oradan bakabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,633
Üyeler
186,758
Son üye
Mavman
Geri