Neler Yeni

Dövme yaptırmak istiyorum

Aeronight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Efe Karahanlı
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Steam
https://steamcommunity.com/id/aeronight/
Discord
aeronightv
PlayStation ID
Aeronight_V
Xbox Live Gamertag
Aeronight#6768
Steam ID
aeronight
Epic Games
AeronightV
Origin
Aeronight
Battle.net
Aeronight#21910
Discord
aeronightv
Dostlarım sevdiğim bir insanı kaybettim. Benim için kardeşten öteydi. Hatırasını vücuduma kalıcı olarak bırakmak istiyorum ve aklıma ilk dövme geldi. Müslümanım ve dövmenin haram olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Böyle bir şey buldum: Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir.

Kadir_1987

80+ Silver
Dostlarım sevdiğim bir insanı kaybettim. Benim için kardeşten öteydi. Hatırasını vücuduma kalıcı olarak bırakmak istiyorum ve aklıma ilk dövme geldi. Müslümanım ve dövmenin haram olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Böyle bir şey buldum: Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir.
Öncelikle başın sağolsun.
Allah sabır versin.

Dövme dinimizce uygun değildir.
Yaptırıp yaptırmamak da senin iradene kalmış bir durum.

Saygılar.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasında şu ifadelere yer verildi: "Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır.
Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir.
Hz. Muhammed (s.a.v.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33).14 May 2013

BÖYLE YAZIYO İNTERNETTE SEN BİLİRSİN
Mesaj otomatik birleştirildi:

BAŞIN SAĞ OLSUN

Aeronight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Efe Karahanlı
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Steam
https://steamcommunity.com/id/aeronight/
Discord
aeronightv
PlayStation ID
Aeronight_V
Xbox Live Gamertag
Aeronight#6768
Steam ID
aeronight
Epic Games
AeronightV
Origin
Aeronight
Battle.net
Aeronight#21910
Discord
aeronightv
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle başın sağolsun.
Allah sabır versin.

Dövme dinimizce uygun değildir.
Yaptırıp yaptırmamak da senin iradene kalmış bir durum.

Saygılar.
Teşekkür ederim. Harammış evet. Gusül geçirir mi sizce? İnternette yazdığına göre ve @dursunsahin'in dediğine göre de gusle engel değilmiş. Eğer öyleyse küçük bir dövme yaptıracağım.

Kadir_1987

80+ Silver
Teşekkür ederim. Harammış evet. Gusül geçirir mi sizce? İnternette yazdığına göre ve @dursunsahin'in dediğine göre de gusle engel değilmiş. Eğer öyleyse küçük bir dövme yaptıracağım.
Haram olduğunu bilmeniz ve kanaat getirmenize rağmen yaptıracak olmanız da yine size kalmış.

SkyBoy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Selim Kayhan
derinin altına su girmiyceğinden dolayı gusül ve normal abdest alamazsın

aynen öyle gusüle engel değil kolları dövmeyle kaplı birinin namaz kıldığını görmüştüm camide
gusül abdestine engel ve normal abdestede camide dövmesi olup namaz kılan birini görmen bunu değiştirmez...

Kadir_1987

80+ Silver
aynen öyle gusüle engel değil kolları dövmeyle kaplı birinin namaz kıldığını görmüştüm camide
Kolları dövme kaplı bir kişi namaz kılıyor diye bunun normal bir durum olduğu anlaşılamaz ve çok yanlış bir durumdur.
Tövbe etmiştir ve yakın zamanda da sildirecek olabilir , bilemeyiz o kişiyi yani.
Ya da yaptırdığının günah ve abdest,gusül'e engel olduğunu bilmiyor da olabilir.
Uzun lafın kısası yanlışı doğru yerde gördüğün de o yanlış doğru olmuyor demek istiyorum.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Kolları dövme kaplı bir kişi namaz kılıyor diye bunun normal bir durum olduğu anlaşılamaz ve çok yanlış bir durumdur.
Tövbe etmiştir ve yakın zamanda da sildirecek olabilir , bilemeyiz o kişiyi yani.
Ya da yaptırdığının günah ve abdest,gusül'e engel olduğunu bilmiyor da olabilir.
Uzun lafın kısası yanlışı doğru yerde gördüğün de o yanlış doğru olmuyor demek istiyorum.
Bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması abdeste ve gusle mani olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Öncelikle başın sağolsun
Dövme, dinimize uygun değildir ve haramdır. Benim bildiğim kadarıyla Peygamber (s.a.v) dövme yaptıranları lanetler

evet haram bunu inkar etmiyorum camideki dovmeliyi söyledim ornek olarak

derinin altına su girmiyceğinden dolayı gusül ve normal abdest alamazsın

gusül abdestine engel ve normal abdestede camide dövmesi olup namaz kılan birini görmen bunu değiştirmez...
evet haram oldugunu inkar etmiyorum ornek verdim

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit
Başın sağolsun.
Dinimizce haramdır abdestin kabul olmadığını biliyorum

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
sadece sunniliğe göre haram. diyaneti falan dinlersen zaten

Top Bottom