Yardım Download ve Upload değerlerimin iyi olmasına rağmen karşılığını alamıyorum

Quasi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
491
Superonline kullanıyorum. Modem değişti ama değiştiğinden beri birden fazla kişi bir şey yapmak istese internet "hoppala hocam ne oluyor ya" oluyor. Birkaç kez teknik servis geldi odalarda internet değerlerine baktı normal çıktı ki zaten değerler normal çıkıyor olay o değerlerin karşılığını alamıyorum. Oynadığım oyunun sunucularıyla da alakalı olabilir ama oyunlarda maça girmeden önce maçtan beni atıyor ve internetinizi kontrol edin diyor, birkaç oyunda denedim hepsinde ani ping artışları oluyor ama bazıları direkt beni sunucudan atıyor. Bunlar olurken değerlerime baktığımda 80-160 download, 20-50 upload alıyordum. Bu değerler kötü mü yani? İnternetle aramda biraz mesafe var. Ve modem dolabın içinde duruyor (gözle görülür bir etkisi olur mu bilmiyorum :D) Birkaç ay önce böyle değildi. Eski modemde 5ghz desteği vardı ama şu anki modem çalışırken 5ghz diye gözükmüyor, 2.4ghz diye gözüküyor. Kablosuz olarak kullanıyorum. Kablo çekme gibi bir durum düşünmüyorum. Önerilerinize açığım. Saygılar.

2.4ghz ile 5ghz ayır farklı şifreler belirle sonra 5ghz bağlan problemin hem ondan hemde internetine bağlanan diğer kişiler yüzünden https://www.waveform.com/tools/bufferbloat şu testi yapıp at bakim buraya

Ekler

• Ekran Görüntüsü (479).webp
    Ekran Görüntüsü (479).webp
    58.4 KB · Hit: 23
O ayırma işlemini modem arayüzünden yapacağım değil mi? Şöyle bir sonuç çıktı
Tam tahmin ettiğim gibi :D normal bir Tr kullanıcısının orda pingi maks 40 download +20 25 çıkıyo senin 66 + 64 çıkmış. Yani senin dışında biri interneti kullandığında pingine +60 ekle, 60 alıyorum gözüyle bakma. Senin dışında interneti kullanan varsa QOS ile internetlerini sınırla.

banada yardımcı olurmusun
1755105037223.webp

Tam tahmin ettiğim gibi :D normal bir Tr kullanıcısının orda pingi maks 40 download +20 25 çıkıyo senin 66 + 64 çıkmış. Yani senin dışında biri interneti kullandığında pingine +60 ekle, 60 alıyorum gözüyle bakma. Senin dışında interneti kullanan varsa QOS ile internetlerini sınırla.

Seninki güzel aslında pingin de iyi muhtemelen istanbul veya kıyı kesimlerine yakın bir yerde oturuyosun. Ama biri upload, Download yapatığında senin internetin de donuyor veya ping giriyordur. QOS ile diğer kullanıcıların internetini Sadece video izleyenler için 20 mbps sınırlayabilirsin daha farklı işler yapanlara da bence 45 üstü verme uploadlarını da sadece video izleyip whatsapp kullananların 0.4 veya 0.6 sınırla 45 ayarladığını da 1 veya maks 2 yap.

Wifi sorunu gibi gözüktü bana. Bende de aynı sorun vardı hız testi yaptığımda gayet normal çıkıyordu sonuçlar fakat oyunlarda 3 5 saniyelik kopmalar oluyodu ve bazen de komple oyundan atıyordu. Dün eski keenetic modemimi wifi genişletici modunda kasanın yanına koydum ondan da kabloyla kasaya bağladım sorunum çözüldü.

Seninki güzel aslında pingin de iyi muhtemelen istanbul veya kıyı kesimlerine yakın bir yerde oturuyosun. Ama biri upload, Download yapatığında senin internetin de donuyor veya ping giriyordur. QOS ile diğer kullanıcıların internetini Sadece video izleyenler için 20 mbps sınırlayabilirsin daha farklı işler yapanlara da bence 45 üstü verme uploadlarını da sadece video izleyip whatsapp kullananların 0.4 veya 0.6 sınırla 45 ayarladığını da 1 veya maks 2 yap.
ben pc de fps oyunları oynuyorum wifi ile bağlı kablo çekemiyorum ayar hangi konumda olmalı qos
Ekran Alıntısı.webp

ben pc de fps oyunları oynuyorum wifi ile bağlı kablo çekemiyorum ayar hangi konumda olmalı qos
Alıntıyı görüntüle
Direk internete sınır koymayacaksın İp veya Mac adreslerine göre bant genişliği sınırlayıcısı ile sınırlayacaksın diğer kullanıcıları
örnek video

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,717
Üyeler
184,485
Son üye
suskun62
Geri