Arkadaşlar merhaba , Önümüzdeki günlerde Hali hazırda kullandığım sistemimi güncellemek istiyorum fakat güncel ram krizi yüzünden DDR4 Platformundan devam edeceğim gibi görünüyor. Elimde hali hazırda R5 5600X Asrock B550 Anakart ve XPG DDR4 3600MHZ 16X2 Ram kitim bulunuyor. Anakart ve işleşmci olarak LGA 1700 Platformundan Core İ7 14700KF Veya Core İ9 14900KF İşlemcilerine geçiş yapmayı düşünüyorum. Aslında LGA 1700 Sokete yatırım yapılmaması gerektiğinin farkındayım fakat ram fiyatlarının uçması ve elimde hali hazırda bulunan ramlerim olmasından kaynaklı DDR4 ram uyumlu alabileceğim en mantıklı CPU seçeneğinin bu olduğunu düşünüyorum. DDR4 Olarak 14700KF Gibi yer yer 253w kadar güç tüketimi olan bir işlemci için 10 faz vrm e sahip b760 anakartların fiyatları 8 10 k bandında ilerlerken Dragos markası 5 6 k gibi fiyatlara Z790 Anakart satıyor ama ne internette ne forumlarda kullanıcı yorumu yada inceleme videosu bulamadım.
Konuyla ilgili fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. iyi forumlar.
Konuyla ilgili fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. iyi forumlar.