Neler Yeni

DRAM ışığı yanıyor. Fanlar vs. her şey aktif ama dram ışığı yanıyor.

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,311
İsim
Fenasi Kerim durmaz

voyvoda34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza
Görüntü kablosunu ekran ksrtına takıyorsunuz dimi?
Eveet her ikisini de denedim ekran kartına taktım olmadı, anakarta taktım olmadı. Ram uyumsuzluğu yüzünden olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitörü başka bir PC de deneme şansınız varmı
Laptoptan hdmi ile görüntü aktardım ekrana. Ekran da problem yok.

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,054
İsim
.
Tüm parçaları çıkar, anakartı kasadan çıkar işlemci ve bios pili dahil tüm parçalar sök hiç biri birbiriyle temas etmesin ve 20 dakika bekle montaj yapıp uzay montaj olarak dene

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,311
İsim
Fenasi Kerim durmaz
O zaman 1 tane ramı çıkarttıp çalıştırın ama ram i yanlış slota takmayın denemekten zarar gelmez
Eveet her ikisini de denedim ekran kartına taktım olmadı, anakarta taktım olmadı. Ram uyumsuzluğu yüzünden olabilir mi?

ELECTUS

80+ Silver

Laptoptan hdmi ile görüntü aktardım ekrana. Ekran da problem yok.
Ram lari iyice oturttunuz değilmi?

voyvoda34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza
O zaman 1 tane ramı çıkarttıp çalıştırın ama ram i yanlış slota takmayın denemekten zarar gelmez
Denedim bunu hemde defalarca hatta rami gidip sıfırıyla değiştirdim. Yine olmadı hep aynı hata.

Ram lari iyice oturttunuz değilmi?
Eveet yüzde yüz eminim silgi ile sildim hatta sıfır tüm parçalar.

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,311
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Denedim bunu hemde defalarca hatta rami gidip sıfırıyla değiştirdim. Yine olmadı hep aynı hata.

O zaman sistemi tamamen sökü ve az bekleyin tekrar sistemi kurmaya başlayın bütün kabloların takılı olduğundan emin olun

voyvoda34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza
Tüm parçaları çıkar, anakartı kasadan çıkar işlemci ve bios pili dahil tüm parçalar sök hiç biri birbiriyle temas etmesin ve 20 dakika bekle montaj yapıp uzay montaj olarak dene
Deneyeceğim bunu ilk defa da pc toplamıyorum ama acaba parçalar mı birbiribe uyumlı değil?

ELECTUS

80+ Silver

Maalesef bilmiyorum hocam ozamqn inşallah çözersiniz.

voyvoda34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza
O zaman sistemi tamamen sökü ve az bekleyin tekrar sistemi kurmaya başlayın bütün kabloların takılı olduğundan emin olun
Parçaların birbirine uyumsuz olma durumu var mıdır? Çünkü çalıştırdığım zaman kapanmıyor yani sürekli çalışıyor her şey ama ekrana görüntü gitmiyor. Anakart bozuk olsa biyerden sonra kapatır diye düşünüyorum. Ez Debug Led ışıklarında kontrol ederken önce CPU ışığı yanıyor hemen sönüyor DRAM e geçince yanık kalıyor ama her şey aktif. Kafayı yiyeceğim resmen.

Maalesef bilmiyorum hocam ozamqn inşallah çözersiniz.
Sağol hocam umarım çözebilirim desteğin için teşekkür ederim

ELECTUS

80+ Silver
Parçaların birbirine uyumsuz olma durumu var mıdır? Çünkü çalıştırdığım zaman kapanmıyor yani sürekli çalışıyor her şey ama ekrana görüntü gitmiyor. Anakart bozuk olsa biyerden sonra kapatır diye düşünüyorum. Ez Debug LED ışıklarında kontrol ederken önce CPU ışığı yanıyor hemen sönüyor DRAM e geçince yanık kalıyor ama her şey aktif. Kafayı yiyeceğim resmen.

Sağol hocam umarım çözebilirim desteğin için teşekkür ederim
İnşallah çözersiniz hocam.

voyvoda34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hamza
Arkadaşlar galiba İşlemcim Anakartıma uyumlu değil. Yani msi bu sayfada desteklediği işlemcileri gösteriyor ama benim işlemci yazmıyor.
IMG-20210102-WA0007.jpg

Top Bottom