DRAM Kırmızı Işık Yanıyor

klonsvar

80+
Reaksiyon skoru
49
Dün teslim aldığım GameGaraj Elite S5 sistemimde şu donanımlar bulunuyor: Biostar B650MT anakart, Ryzen 5 7500F işlemci, 2x16 GB Crucial Pro RAM.

Path of Exile oynarken yarım saatlik bir mola verdim ve bilgisayar uyku moduna geçti. Ancak tekrar uyandırmak istediğimde ne klavye, ne fare, ne de monitör elektrik alıyordu. Kasanın içini kontrol ettiğimde ise DRAM ışığı kırmızı yanıyordu.

RAM’leri farklı slotlarda denedim, tek RAM’i A2 slotuna taktım. PSU’yu kapatıp elektriği boşalttım ve 15-20 dakika bekledim, ama sorun düzelmedi.

Başka neler deneyebilirim?

Dün teslim aldığım GameGaraj Elite S5 sistemimde şu donanımlar bulunuyor: Biostar B650MT anakart, Ryzen 5 7500F işlemci, 2x16 GB Crucial Pro RAM.

Path of Exile oynarken yarım saatlik bir mola verdim ve bilgisayar uyku moduna geçti. Ancak tekrar uyandırmak istediğimde ne klavye, ne fare, ne de monitör elektrik alıyordu. Kasanın içini kontrol ettiğimde ise DRAM ışığı kırmızı yanıyordu.

RAM’leri farklı slotlarda denedim, tek RAM’i A2 slotuna taktım. PSU’yu kapatıp elektriği boşalttım ve 15-20 dakika bekledim, ama sorun düzelmedi.

Başka neler deneyebilirim?
Tavsiye olarak kasa içerisinde power'dan gelen tüm kabloları sök. Arkasından yine bir başlatma tuşuna bas anakarta giden tüm elektrik kesilsin. Daha sonra tekrar takıp sistemi çalıştır. Benim de başıma gelmişti O.C yaparken işlemci ve anakart kablolarını söktüm yine olmadı ekran kartını da sökünce olmuştu. İstiyorsan BIOS pilini de sök ne kadar elektrik veren parça varsa anakart ile bağını kes.

Bios pilini söktüm dediğin gibi kabloları da söküp bekledim yine de bir fayda etmedi GG mesaj attım bakalım dönüş ne olacak

Sistemin komple elektriğini kesin, daha sonra açma kapama tuşuna 2 kez 10 saniye basın, daha sonra anakart üzerinde JBAT1 - JBAT ya da CLRTC yazan 2 pinli bir jumper olacak, ona kontrol kalemi ile 5 saniye dokunun, daha sonra sistemdeki 2 rami çıkartıp, bakır kısımları silgi yardımı ile silip, sistemi tekrar başlatmayı deneyin, baktınız sistem hala açılmıyor rami işlemciye uzak en uzak sokete takıp tek tek deneyin.

Sistemin komple elektriğini kesin, daha sonra açma kapama tuşuna 2 kez 10 saniye basın, daha sonra anakart üzerinde JBAT1 - JBAT ya da CLRTC yazan 2 pinli bir jumper olacak, ona kontrol kalemi ile 5 saniye dokunun, daha sonra sistemdeki 2 rami çıkartıp, bakır kısımları silgi yardımı ile silip, sistemi tekrar başlatmayı deneyin, baktınız sistem hala açılmıyor rami işlemciye uzak en uzak sokete takıp tek tek deneyin.
Hocam jumperları göremedim. Tekrar pil dahil her şeyi söküp bekleyip tekrar taktım. Sonuç yine aynı. Ramleri de A2 pinine tek tek takıp denedim. İkisinde de DRAM ışığı kırmızı yanmaya devam etti. Kapağı kapattım bugünlük daha fazla uğraşmayacağım. Yarın sabah ilk iş GG ile iletişime geçip garanti işlemlerini görüşücem.

Hocam anakartta JCMOS pinlerini gördüm onlara dediğin gibi kalem ile dokundum daha sonra sadece A2 slotuna ram taktım sonuç yine aynı. GG ile iletişime geçip teknik servise göndericem. Daha 2. günde bu tarz bir şey yaşanması ilginç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,333
Üyeler
184,772
Son üye
yigithan01
Geri