Neler Yeni

Çözüldü✓ driver güncelledikten sonra mavi ekran alıyorum

Hydranoid

80+ Bronze
Aynen şimdi BIOS'u sıfırla bir de CMD'den dediğimi yap. RAM testini istersen gece yapmaya başlat sabaha kadar sürer muhtemelen o. O disklerin yazma ve okuma testi de 5 dakikalık iş.
Peki ramlerim testte yanma ihtimali var mı? Geçtiğimiz kış çok eski sisteme oc yapıp teste sokmuştum onuncu dakikada anakart da güç kaynağı da yanmıştı. Tabi 300w güç kaynağı ve işlemcim 85derecelerdeydi. Şu anki sistem güncel hatta anakart ve güç kaynağı eylülde alındı güvenip teste bırakabilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de fanların devrini düşürsem olur mu? O programı sildikten sonra işlemcim 93mm kule soğutmayla 24 derecede çalışıyor şu an

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
Peki ramlerim testte yanma ihtimali var mı? Geçtiğimiz kış çok eski sisteme oc yapıp teste sokmuştum onuncu dakikada anakart da güç kaynağı da yanmıştı. Tabi 300w güç kaynağı ve işlemcim 85derecelerdeydi. Şu anki sistem güncel hatta anakart ve güç kaynağı eylülde alındı güvenip teste bırakabilir miyim?
Bir sorun olmaz hocam. Teste bırakabilirsin. Ama dediğim gibi başta BIOS'u sıfırlayıp hiçbir şeye dokunmayıp kaydedip çık.

Hydranoid

80+ Bronze
IMG_0152.png
şimdi yeniden başlattım internete bağlayıp disk testini indireceğim

Tam nasıl test edeceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz
2332.png

Son düzenleme:

Hydranoid

80+ Bronze
Eğer uyuduysanız şimdiye kadar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir de sormak istediğim şey şu işlemci hariç her şeyimin garantisi var sadece ramin kutusu yok demek istediğim bu iş benim tadımı kaçırır mı? garantiye kadar gider mi?
Sorunun ram veya ssd olmama ihtimali var mı, özellikle ekran kartı ve işlemci temiz midir?
Veya basit bir virüs müdür temiz formata veya formata gerek kalmadan çözülebilir mi?

Hydranoid

80+ Bronze
Sata olan da bu şekilde okuma yazma değerlerini bulamadım test ekranı gelmedi

Ekler

• sataAdsız.png
    sataAdsız.png
    285.2 KB · Hit: 38

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüleşimdi yeniden başlattım internete bağlayıp disk testini indireceğim

Tam nasıl test edeceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz
Alıntıyı görüntüle
Sata olan da bu şekilde okuma yazma değerlerini bulamadım test ekranı gelmedi
CrystalDiskMark'ı da indir hocam. Oradan yazma ve okuma hız testini yapacaksın.

Eğer uyuduysanız şimdiye kadar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir de sormak istediğim şey şu işlemci hariç her şeyimin garantisi var sadece ramin kutusu yok demek istediğim bu iş benim tadımı kaçırır mı? garantiye kadar gider mi?
Sorunun ram veya ssd olmama ihtimali var mı, özellikle ekran kartı ve işlemci temiz midir?
Veya basit bir virüs müdür temiz formata veya formata gerek kalmadan çözülebilir mi?
Önemli değil. Aşama aşama gidiyoruz hocam. İlk incelemelerimde depolamayla ilgili sorun fazla görünüyordu ama RAM'le ilgili de Minidump oluşturmuştu. Virüs kaynaklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Format atmamak için şimdilik bu adımları yaptırıyorum hocam. Windows'u kuralı baya olmuş çünkü senin. Temiz bir format atsakta iyi olurdu ama Windows dosyalarında sorun olmaması adına sfc /scannow testini yaptırttım.

Son düzenleme:

Hydranoid

80+ Bronze
IMG_0165.jpeg

Merhaba sonuçlar bu şekilde sadece disk testi yapamadım onu da yapmayı becerebilirsem sizi etikletleyeceğim

@Emre Zengin hocam selam sonuçlar bu sekilde
satAdsız.png
sasasız.png

Ekler

• IMG_0166.jpeg
    IMG_0166.jpeg
    1.9 MB · Hit: 31
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle
Merhaba sonuçlar bu şekilde sadece disk testi yapamadım onu da yapmayı becerebilirsem sizi etikletleyeceğim

@Emre Zengin hocam selam sonuçlar bu sekilde
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İki tarafta da bir sorun göremedim. Bilgisayarı normal şekilde kullan bakalım. Eğer 1 hafta içinde baktın gene mavi ekran verdi gönder bana. 2-3 gün mavi ekran vermezse XMP'yi de aktif edebilirsin.

Hydranoid

80+ Bronze
İki tarafta da bir sorun göremedim. Bilgisayarı normal şekilde kullan bakalım. Eğer 1 hafta içinde baktın gene mavi ekran verdi gönder bana. 2-3 gün mavi ekran vermezse XMP'yi de aktif edebilirsin.
Tamamdır çok tesekkür ederim ilgilendiğiniz için. Tekrar aynı sey olursa direkt format atayım mı öyle çok da önemli dosyalarım yok. Format atmak problem değil benim için

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
Tamamdır çok tesekkür ederim ilgilendiğiniz için. Tekrar aynı sey olursa direkt format atayım mı öyle çok da önemli dosyalarım yok. Format atmak problem değil benim için
Yeni Minidump'u gönderirsin hocam ondan sonra bakarız.

Top Bottom