Driver Güncellemeleri Hakkında

HakanYksl

80+
Reaksiyon skoru
29
Cümleten herkese selamın aleyküm.

Bilindiği üzere piyasada çeşitli driver güncelleme programları mevcut. Çeşitli forumlarda bu programların işe yaradığı veya tamamen sisteme zararlı olabileceği konusunda bir çok tartışma konusu mevcut. Hal böyle olunca insan ikilemde kalmıyor değil. Başta Abdullah kardeşim ve forumda ki diğer üyelerin açıkçası fikirlerine güvendiğim için benzer bir konu da burada açmak istedim. Basit bir örneklendirme yapmak gerekirse; Orjinal Win10 Enterprise (19041) kullanmaktayım. Aygıt Yöneticisi'nde ne kadar aygıt görünüyor ise hepsini güncellemek istediğimde "Güncel Sürücü Zaten Yüklü" şeklinde mesaj ile karşılaşıyorum. Sadece deneme amaçlı (isim paylaşarak reklam yapmak istemiyorum) söz konusu programlardan birini indirdim ve birkaç aygıt için sürücü güncellemesinin mevcut olduğunu gördüm.

Bizzat Windows'un kendisi, kendi içerisindeki donanımsal parçalar için "hepsi güncel aslanım yeni bir güncelleme yok" derken 3. parti olarak adlandırılan bu çeşit programlar neye dayanarak "olur mu öyle şey buyur bak şunlara şunlara güncelleme var" diyebiliyor. Açıkçası sisteme zarar verebileceği taraftarı olduğum için bende bu programları kullanma taraftarı değilim fakat gerçekten işe yarıyorlarsa, sistemi en güncel hali ile kullanmak adına, sizlerinde ortak önereceği bir programı deneyerek sürücü güncellemelerini "varsa" almak istiyorum.

Geri