Neler Yeni

Driver Power State Failure Mavi Ekran Hatası

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ugr.ipk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Uğur
- Intel Thunderbolt Controller Driver bunu indir hocam. (https://dl.dell.com/FOLDER08781539M...ntroller-Driver_TBTC4_WIN_1.41.1335.0_A14.EXE)

- Intel Integrated Sensor Solution Driver bunu da indir hocam. (https://dl.dell.com/FOLDER09173337M...lution-Driver_8H4MT_WIN_3.10.100.4140_A01.EXE)

- Intel Rapid Storage Technology Driver bunu da indir hocam. (https://dl.dell.com/FOLDER09493226M...ology-Driver_1CM7K_WIN64_17.11.3.1010_A07.EXE)

Bu 3'ünü indirip kur hocam. Ondan sonra tekrardan mavi ekran yersen gönder bana yeni minidump dosyaabi çıldıracağım tekrar

abi yine arıza vermeye başladı minidum dosyasını yüklüyotum lütfen bakar mısın

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
abi yine arıza vermeye başladı minidum dosyasını yüklüyotum lütfen bakar mısın

Attığım sürücülerle alakalı duruyor halen sorun hocam.
- İşletim sistemi olarak Windows 10 mu yoksa 11 mi kullanıyorsun?
- Aygıt Yöneticisine girip tam ekran fotoğraf atar mısın?
- Bir de HDTune adlı programı yükleyip Error Scan testi yapar mısın? (Quick Scan kapalı olsun.)

ugr.ipk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Uğur
- Bir de HDTune adlı programı yükleyip Error Scan testi yapar mısın? (Quick Scan kapalı olsun.)
işletim sistemi olarak windows 10 kullanıyorum.
hd tune den eror scan yaptım herhangi bir problemle karşılaşmadım tarama temiz çıktı
Ekran Görüntüsü (1).png

yks ye çalışıyorsun galiba sana kitap veya deneme hediye etmek istiyorum eğer kabul edersen dolap adresimdeki kitaplardan beğendiğini sana göndermek istiyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
işletim sistemi olarak windows 10 kullanıyorum.
hd tune den eror scan yaptım herhangi bir problemle karşılaşmadım tarama temiz çıktı
Alıntıyı görüntüle
yks ye çalışıyorsun galiba sana kitap veya deneme hediye etmek istiyorum eğer kabul edersen dolap adresimdeki kitaplardan beğendiğini sana göndermek istiyorum
Sorun yazılımsal duruyor ama güncellediğimiz halde gene hata almaya devam ediyorsun. Son defa bu yazdıklarımı uygula bakalım.
1) Windows arama kısmına CMD yazıp Yönetici olarak çalıştırıp gelen ekrana sfc /scannow yazıp enter tuşuna basar mısın?
2) Bu komutu yazdıktan sonra sırasıyla bu ikisini DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth ve DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazıp uygular mısın?

Eğer gene hata alırsan önemli verilerinin yedeğini alıp Windows 11 yükleyebilir misin?
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 4 ya da 5 kutucuklu onları boş bırakın. (Çevrimiçi Microsoft hesabı ile oturum açmak istemiyorsan o kutucuğu aktif edebilirsin.) Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

Windows 11'i kurduktan sonra ilk başta ekran kartı sürücünü kur. Ondan sonra Windows Update'e girip güncelleştirmeleri denetle. Ondan sonra Windows Update de Gelişmiş Seçenekler yazan yere tıklayıp isteğe bağlı sürücüleri de kur hocam. Bak bakalım gene sistemin hata verecek mi?

ugr.ipk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Uğur
Sorun yazılımsal duruyor ama güncellediğimiz halde gene hata almaya devam ediyorsun. Son defa bu yazdıklarımı uygula bakalım.
1) Windows arama kısmına CMD yazıp Yönetici olarak çalıştırıp gelen ekrana sfc /scannow yazıp enter tuşuna basar mısın?
2) Bu komutu yazdıktan sonra sırasıyla bu ikisini sırasıyla DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth ve DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazıp uygular mısın?

Eğer gene hata alırsan önemli verilerinin yedeğini alıp Windows 11 yükleyebilir misin?
Windows 11 Yapılımı:
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 4 ya da 5 kutucuklu onları boş bırakın. (Çevrimiçi Microsoft hesabı ile oturum açmak istemiyorsan o kutucuğu aktif edebilirsin.) Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

Windows 11'i kurduktan sonra ilk başta ekran kartı sürücünü kur. Ondan sonra Windows Update'e girip güncelleştirmeleri denetle. Ondan sonra Windows Update de Gelişmiş Seçenekler yazan yere tıklayıp isteğe bağlı sürücüleri de kur hocam. Bak bakalım gene sistemin hata verecek mi?
Uygulayacağım hocam teşekkür ederim

ugr.ipk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Uğur
2) Bu komutu yazdıktan sonra sırasıyla bu ikisini sırasıyla DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth ve DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazıp uygular mısın?

Windows 11 Yapılımı:

teşekkür ederim dediklerinizi uyguladım pc şu anlık sorun çıkarmıyor çok sağolun yks kitap ihtiyacınız varsa yardım edebilirim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
teşekkür ederim dediklerinizi uyguladım pc şu anlık sorun çıkarmıyor çok sağolun yks kitap ihtiyacınız varsa yardım edebilirim
Önemli değil hocam. 1 ay sonra YKS sınavım var. Eğer elinizde deneme varsa çok iyi olur hocam.

ugr.ipk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Uğur
Önemli değil hocam. 1 ay sonra YKS sınavım var. Eğer elinizde deneme varsa çok iyi olur hocam.
Hocam dolap adresimi alta koyuyorum
Almak istediğiniz kitabı yoruma yazar ve kalp koyarsnız sizin için ücretsiz yapabilirim
Dolap’ta keşfettiğime bak! https://link.dolap.com/w2grc
Diğer kitaplara da bakabilirsin çok fazla kitabım var istediğini yazamn yeterli

yusuf544

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf
Hocam lütfen banada yardım edin aynı sorun bendede var bugün bios güncelledim fakat yine pc kapatırken hata verdi bende pc yeniden başlatınca ve pc kaparken oluyor sadece ne yapmam lazım en az 7 kere oldu pc parçalarına bir zararı varmı bu arada.😔

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
Hocam lütfen banada yardım edin aynı sorun bendede var bugün bios güncelledim fakat yine pc kapatırken hata verdi bende pc yeniden başlatınca ve pc kaparken oluyor sadece ne yapmam lazım en az 7 kere oldu pc parçalarına bir zararı varmı bu arada.😔
Yeni konu açıp beni etiketler misin? Önceki mavi ekran konuna bakmışım.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,902
Üyeler
168,052
Son üye
skmlkc
Top Bottom