Neler Yeni

Drop Shipping hakkında sorularım

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Drop shipping diye bir şey varmış yeni öğrendim. Şimdi sakata gelmemek üzerine bazı sorularım var. YouTube'da baya bakınmama rağmen cevaplayan yok.

• 1.Müşteri yerine ürünü biz alırken teslimat adresine müşteri bilgilerini giriyoruz, peki fatura adresi bölümüne kimin bilgilerini girmemiz lazım?
  • 2.Kargo müşteriye gitti. Müşteri kargo etiketini görünce "Benim aldığım satıcı kim bu kim, bu paketteki logo ne?" demeyecek mi?
  • 3.Adam iade etmek istedi, iadeyi ben aldım diyelim, ben bana gelen ürünü nasıl geri göndereceğim? Çünkü o oraya gidecek de şöyle olacak da 1 haftadan uzun süreler söz konusu. 14 gün kuralını aşarsam iade nasıl edeceğim?
  • Amazon, ebay, Aliexpress dengesini nasıl kuracağım?
  • Yabancı siteden Türkiye'deki alıcılara satış nasıl yapabilirim? Yapılır mı?

MustafaST

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mustafacan Feyiz
Drop shipping diye bir şey varmış yeni öğrendim. Şimdi sakata gelmemek üzerine bazı sorularım var. YouTube'da baya bakınmama rağmen cevaplayan yok.

• 1.Müşteri yerine ürünü biz alırken teslimat adresine müşteri bilgilerini giriyoruz, peki fatura adresi bölümüne kimin bilgilerini girmemiz lazım?
  • 2.Kargo müşteriye gitti. Müşteri kargo etiketini görünce "Benim aldığım satıcı kim bu kim, bu paketteki logo ne?" demeyecek mi?
  • 3.Adam iade etmek istedi, iadeyi ben aldım diyelim, ben bana gelen ürünü nasıl geri göndereceğim? Çünkü o oraya gidecek de şöyle olacak da 1 haftadan uzun süreler söz konusu. 14 gün kuralını aşarsam iade nasıl edeceğim?
büyük bi merak içerisinde bende gelicek yorumları bekliyorum takipteyim

basgan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Başgan

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bazı sorularım vardı:

Şimdi müşteri iade talebi oluşturduktan sonra ben de gidip tedarikçiye iade talebi oluşturuyorum.
Amazon dan müşteri iade talebi oluşturduğunda ona kargo kodu gitmeyecek mi? Adam onu girdiğinde kargo bana gelir. Sonra ben tedarikçinin verdiği kodu müşteriye versem nasıl yani 2 kod nasıl falan der. Biraz daha iadeyi açar mısın?

İkinci sorum kargo müşteriye gittiğinde adam kargo etiketindeki satıcı ismi farklılığını görmeyecek mi? Logo farkı belki olabilir.

Üçüncü illa yurt dışından yurt dışına mı olmalı? Türk müşteriler drop yapılamaz mı?

coderali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Erbay
Ne yazık ki bu sorular gibi bir çok soru var ve cevaplamıyorlar :) Onun için eğitim satın alıyor insanlar. Umarım buralarda vardır bunları bilenler...

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bu işten daha mantıklı bir şey söyleyeyim ben sana çünkü o izlediğin videolardaki adamlar onu yapıyor. Belirli bi yıl çok araştırma yaparak dropshipping hakkında her şeyi öğreniyorlar , ortalama üstü bi ücret kazanıyorlar tabi dropshipping ile ama çok zor amazon ban olayları vb var , iade edilince çok zorlanıldığını söyleyenler var falan. Bunların para kazandığı yer kurs satmak adamlar dropshipping den diyelim 3000 dolar kazanıyorsa kurstan 10.000 dolar kazanıyor. Bu arada kurs dediğimde bireysel danışmanlık değil youtube katıl videoları gibi 30-40 tane dropshipping i anlatan videodan oluşan şeyi 1000 dolara satıyorlar adama güvenenler alıyor. 100 kişi alıyor 1 kişi çok zengin oluyor , 5-6 kişi işini düzgün devam ettiriyor ortalama kazanıyor ama dolar üzerinden kazandığı için memnun , geri kalan 93-94 kişi ise kursa parasını yatırıp küçük sermaye ile işe girdiği için batıyor. İade işlemleri karışık olduğu için kaldıramıyorlar.

Sen burda ürünü alibaba com dan toptan ucuza alıp amazon deposuna yolluyorsun ordan elinde fiziksel bir ürün olmadan o çinli satıcıya full güvenerek ürünü satmaya başlıyorsun. Adama söylüyorsun bide şöyle fotoğrafını çek falan satışa sunmak için sana fotoğraflarını da veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yazık ki bu sorular gibi bir çok soru var ve cevaplamıyorlar :) Onun için eğitim satın alıyor insanlar. Umarım buralarda vardır bunları bilenler...
O eğitimlerdeki videoların aynıları Tuger Akkaya kanalında var. Hatta daha iyileri. Adamın 300 e yakın videosu var böyle bi kaç ay içinde full araştırma yapıp o adamın videolarını izlersen satışa başlamak için yeterli bilgiye sahip olursun. Adam 1000-2000 dolarlık kurslardan daha kalitelisini bedavaya veriyor

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Açıkladım orda

Dropshipping yaptığına dair video çeken adamların %90 ı parayı kurstan kazanıyor zaten kendini iyi tanıtman lazım sadece.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıkladım orda

Dropshipping yaptığına dair video çeken adamların %90 ı parayı kurstan kazanıyor zaten kendini iyi tanıtman lazım sadece.
Ben video falan çekemem ya

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Risk alıp satış yapan kısımdan olucaksın o zaman ne olucağı belli değil ama bence çok zevkli bir ‘meslek’ herkesten bağımsız tek başına yapıyorsun satışını

Top Bottom