Dropshipping harammı

boyle bir is nasil haram olabilir onu anlamadim :D milletin de kendileri gibi kuranda yazmayan seyleri yaziyormus gibi gostererek para kazanmasini istiyor

Arkadaş haklı yaşın küçükse ve bütçen yoksa zengin olacam hayaline kapılma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış anlama ama 1000 dolar az kalıyor ben başlarken 2500 dolar civarı bütçe ayırdım
yaşın büyükse ve paran yine yoksa zengin olacam hayaline kapılma

Mahalle hocasına sordum böyle dedi:

Dropshipping, İslam'ın ekonomik prensiplerine uygun olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı İslam alimlerine göre, dropshipping işlemi, eğer doğru bir şekilde ve İslam hukukuna uygun yapılırsa haram olmayabilir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
  1. Malın Sahipliği: Dropshipping modelinde, satıcı aslında ürünün fiziksel sahibi olmayabilir. Satıcı, müşteri siparişi aldıktan sonra ürünü tedarikçiden satın alır ve doğrudan müşteriye gönderir. İslam hukukuna göre, bir malın satılması için onun gerçek sahibi olmanız gerektiği kabul edilir. Eğer ürün fiziksel olarak sizde değilse ve tedarikçiden satış yapıyorsanız, bu işlemde bazı etik sorunlar olabilir.
  2. Haksız Kazanç: Eğer dropshipping işlemi, müşteriye doğru bilgi verilmeden, yanıltıcı reklamlarla veya gerçekte olmayan mal için para alarak yapılırsa, bu haksız kazanç anlamına gelir ve İslam'a göre haram olabilir.
  3. İhtikâr (Fiyat Manipülasyonu): Eğer dropshipping işlemi, talebin yüksek olduğu bir ürünü stoklayıp, fiyatı aşırı şekilde yükseltmek amacıyla kullanılıyorsa, bu da İslam’a göre hoş karşılanmaz.
Özetle, dropshipping modelinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, dürüstlük ve şeffaflıktır. Eğer malın gerçek değeri ve durumu müşteriye doğru bir şekilde aktarılıyorsa, ve ürünlerin geçerli ve etik bir şekilde satılması sağlanıyorsa, dropshipping haram olmayabilir. Ancak her durumda bir İslam alimi veya dini danışmanla görüşmek en doğrusudur
1738786930805.png

Kardeşim ya çok safsın ya da yaşın küçük gibi ya da bu kafayla daha yaşamazsın

Dropshipping, İslam'ın ekonomik prensiplerine uygun olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı İslam alimlerine göre, dropshipping işlemi, eğer doğru bir şekilde ve İslam hukukuna uygun yapılırsa haram olmayabilir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
  1. Malın Sahipliği: Dropshipping modelinde, satıcı aslında ürünün fiziksel sahibi olmayabilir. Satıcı, müşteri siparişi aldıktan sonra ürünü tedarikçiden satın alır ve doğrudan müşteriye gönderir. İslam hukukuna göre, bir malın satılması için onun gerçek sahibi olmanız gerektiği kabul edilir. Eğer ürün fiziksel olarak sizde değilse ve tedarikçiden satış yapıyorsanız, bu işlemde bazı etik sorunlar olabilir.
  2. Haksız Kazanç: Eğer dropshipping işlemi, müşteriye doğru bilgi verilmeden, yanıltıcı reklamlarla veya gerçekte olmayan mal için para alarak yapılırsa, bu haksız kazanç anlamına gelir ve İslam'a göre haram olabilir.
  3. İhtikâr (Fiyat Manipülasyonu): Eğer dropshipping işlemi, talebin yüksek olduğu bir ürünü stoklayıp, fiyatı aşırı şekilde yükseltmek amacıyla kullanılıyorsa, bu da İslam’a göre hoş karşılanmaz.
Özetle, dropshipping modelinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, dürüstlük ve şeffaflıktır. Eğer malın gerçek değeri ve durumu müşteriye doğru bir şekilde aktarılıyorsa, ve ürünlerin geçerli ve etik bir şekilde satılması sağlanıyorsa, dropshipping haram olmayabilir. Ancak her durumda bir İslam alimi veya dini danışmanla görüşmek en doğrusudurAlıntıyı görüntüle
Mahalle Hocan daha iyi cevaplar için aylık 20 dolarda alıyor mu?

Özetle, dropshipping modelinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, dürüstlük ve şeffaflıktır. Eğer malın gerçek değeri ve durumu müşteriye doğru bir şekilde aktarılıyorsa, ve ürünlerin geçerli ve etik bir şekilde satılması sağlanıyorsa, dropshipping haram olmayabilir. Ancak her durumda bir İslam alimi veya dini danışmanla görüşmek en doğrusudurAlıntıyı görüntüle
Burada hoca haklı şeffaflık ve dürüstlük önemli bir konumda ama dropshipping yapan kitlenin belli kısmında bu şeffaflık ve dürüstlük yok bir çok kişiyle tanıştım adama 30 günde kargo gidiyor ve ürün bozuk çıkınca iade almamak için 40 takla atıyorlar. şuan aktif takı mağazam var bundan önce kaç tane mağaza açtım sayısı 20 den fazladır ve bir tek bu tuttu ve bundada düzenli ofise stok çekip iki güne bir kargolama yapıyorum hem kargoyu daha hızlı yaparak müşteri memnuniyetini arttırıyorum hemde kar marjımı arttırıp müşteriye daha uyguna veriyorum bundan önceki mağazalarda hep dropshipping mantığı yaptım ama şunu farkettiim eğer imkanın varsa en başta stoklu ticaret yapmaya çalış tabi direkt 1000 tane çek diyemem ama bu şekilde yapmaya çalışmanıda tavsiye etmem ve demem o ki eticaret kolay değil ve pes etmemen lazım ben param gittiğimde gittim borç aldım ve gene devam ettim kendine karşı güvenip ilerleyemeyeceksen yapmanı tavsiye etmem.

Valla kardeşim benim dropşiping kuranda geçmiyor çünkü o zamanlar dropşiping yoktu ama olsaydı büyük ihtimalle haram olurdu sen boşver 1000 doları da acilen bozdur faiz haramdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,945
Üyeler
184,085
Son üye
BatuhanTmrr
Geri