- Reaksiyon skoru
- 14
asdasdasdasda
Son düzenleme:
Bazı anakartlarda sadece 8 pin yetiyor. Anakart modelin nedir?Onu almadan bir şekilde PC'yi açabilme imkanım var mı?
Tek bir kabloda olmaması lazım, öyle olmasına gerek yok. Mutlaka vardır, ayrı ayrı olsa da vardır.8 pinlik var evet ama 8+4 lük bulamadım tek bir kabloda.
Dostum genel olarak 8 pin ve 4+4 pin diye ayrılır. Birisinin ayrılmasının sebebi yarım olması için. 8 pin'i takıp yanına 4+4 pin'in bir tanesini takarsan sorunsuz çalışır. Öyle yap.Mesela 8 pinlik ayrı bir kablo var onun yanında da 4+4 lük ayrı bir kablo var.Şimdi bu 4+4 ü taksam 8 linin yanına bir tane 4 pin boşta kalıcak bu normal bir şey mi?
Eğer PCIe yazıyorsa onu takmayın. CPU ek güç kablosundan sadece 8 pin'lisi mi var?Ben hayatımda ilk kez PC topluyorum da kusura bakmayın basit şeyleri bile bilmiyorum.Bir şey daha soracağım.PSU kablosunda 8 pinlik kablonun üzerinde pci-e yazıyo yani o 8lik cpu için değil ama 2 tane 4+4 lük cpu kablosu var.Ben 8lik yere 2 tane 4 lük kablo onun yanına da dediğiniz gibi 4lük olan boşta kalacak şekidle diğerini taksam olur mu?
E tamam, hepsini anakartının CPU ek güç girişlerine tak, sorun olmaz.Tek parça olarak 8li yok bir tane kabloya bağlı 4+4 olucak şekilde böyle 2 tane kablo mevcut.