Neler Yeni

Çözüldü✓ Dual Chanell RAM Taktığımda PC Açılmıyor

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
Arkadaşlar merhaba Corsair Vengeance Lpx 2x16 3600 MHz Ram aldım. Tek takınca bilgisayar açılırken çift taktığımda iki saniyeliğine görüntü gelip gidiyor. Şuan bios ayarlarındayım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bir çaresi varsa yardımcı olabilir misiniz?

Anakart : Gigabyte B450M SH2 V2
İşlemci : AMD Ryzen 5 1600

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,631
İsim
Oğuz
1 ve 3 veya 2 ve 4 olmak üzere takmanız lazım. Öyle mi yaptınız ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
2 tane mı takılı şuan

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Bir slot boşluk bırakman gerekiyor.

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran görüntüsü 2022-12-07 172143.jpg

2 tane mı takılı şuan

Bir slot boşluk bırakman gerekiyor.
İkisi birlikte takılıyken açılmadı önce. Tek tek denedim açılıyordu ve hızı da 3600 MHz görünüyordu. Sonra ikisini taktım biosa geçtim XMP kapattım kaydettim bilgisayar açıldı ama hızı 2600 MHz olarak görünüyordu. Tekrar biosa geçtim XMP açtım şu anda 3600 MHz hız görünüyor. Ama bu hızlar bir sorun çıkartır mı ilerde çökme gibi vs..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet 2 slot var zaten kartta

2 tane mı takılı şuan
Şu anda ikisi de takılı 3600 Mhz hız görünüyor

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,631
İsim
Oğuz
İkisi birlikte takılıyken açılmadı önce. Tek tek denedim açılıyordu ve hızı da 3600 MHz görünüyordu. Sonra ikisini taktım biosa geçtim XMP kapattım kaydettim bilgisayar açıldı ama hızı 2600 MHz olarak görünüyordu. Tekrar biosa geçtim XMP açtım şu anda 3600 MHz hız görünüyor. Ama bu hızlar bir sorun çıkartır mı ilerde çökme gibi vs..
Doğru işlem uygulamışsın. Yeni ram alındığı zaman genellikle biosu sıfırlamak gerekiyor. Sorun yok yani.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Alıntıyı görüntüle

Evet 2 slot var zaten kartta

Şu anda ikisi de takılı 3600 Mhz hız görünüyor
Sanmam hocam ama 3466 MHz üstünde bazen mavi ekran veriyor diyenler oluyordu.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Hamza Ziya Üstün
1. Nesil zen işlemcilerde ram frekansı sorun yapabiliyor. Eğer tekrar böyle bir sorun yaşarsanız yeni işlemci alana kadar stok 2400 veya 2133mhz de kullanırsınız.

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doğru işlem uygulamışsın. Yeni ram alındığı zaman genellikle biosu sıfırlamak gerekiyor. Sorun yok yani.
Çok teşekkür ederim umarım mavi ekranla karşılaşmam

Sanmam hocam ama 3466 MHz üstünde bazen mavi ekran veriyor diyenler oluyordu.
Çok teşekkür ederim umarım mavi ekranla karşılaşmam o zaman ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum :)

1. Nesil zen işlemcilerde ram frekansı sorun yapabiliyor. Eğer tekrar böyle bir sorun yaşarsanız yeni işlemci alana kadar stok 2400 veya 2133mhz de kullanırsınız.
Bende çok yazı okumuştum bu konu hakkında eğer dediğiniz gibi mavi ekranla karşılaşırsam işlemci yükseltme yoluna gideceğim. (Zaten hedefim ramlerden sonra işlemciyi yükseltmekti) Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için.

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
Güncelleme : 3600 Mhz'de mavi ekran hatası aldım iki defa. 3466 Mhz yaptım ramleri ve zorlayabildiğim kadar zorladım. Şu anda stabil çalışıyor. Bir sorun çıkarsa güncellerim tekrar burayı. Umarım bu sorunu araştıran arkadaşlar için de yararlı olur bu konu.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Güncelleme : 3600 Mhz'de mavi ekran hatası aldım iki defa. 3466 Mhz yaptım ramleri ve zorlayabildiğim kadar zorladım. Şu anda stabil çalışıyor. Bir sorun çıkarsa güncellerim tekrar burayı. Umarım bu sorunu araştıran arkadaşlar için de yararlı olur bu konu.
İşlemcin ilk nesilse 3200MHz üstüne çıkmak sıkıntı çıkarabiliyor. 2. nesillerde de 3466MHz üstü aynı şekilde.

Sende 2. nesil işlemci var sanırım. O şekilde sorun yoksa öyle kullanmak en mantıklısı.

Ek olarak frekans düşüşünü telafi etmek için CL değerini ve alt gecikmeleri düşürme yoluna gidebilirsin. Mesela belleğin normal gecikmesi CL18 ise CL17 ye çekilebilir.

Top Bottom