Neler Yeni

Çözüldü✓ Dual Chanell RAM Taktığımda PC Açılmıyor

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
İşlemcin ilk nesilse 3200MHz üstüne çıkmak sıkıntı çıkarabiliyor. 2. nesillerde de 3466MHz üstü aynı şekilde.

Sende 2. nesil işlemci var sanırım. O şekilde sorun yoksa öyle kullanmak en mantıklısı.

Ek olarak frekans düşüşünü telafi etmek için CL değerini ve alt gecikmeleri düşürme yoluna gidebilirsin. Mesela belleğin normal gecikmesi CL18 ise CL17 ye çekilebilir.
İşlemcim Ryzen 5 1600 birinci nesil oluyor herhalde. Ram kullanımını yüzde 35 civarına kadar çıkartabildim mavi ekran almadım. Tam olarak ram ayarlamayı bilmiyorum o yüzden CL değerlerinin nasıl değiştirilebileceği hakkında hiç bir fikrim yok. Araştırayım biraz ona göre dediğinizi de yapayım

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İşlemcim Ryzen 5 1600 birinci nesil oluyor herhalde. Ram kullanımını yüzde 35 civarına kadar çıkartabildim mavi ekran almadım. Tam olarak ram ayarlamayı bilmiyorum o yüzden CL değerlerinin nasıl değiştirilebileceği hakkında hiç bir fikrim yok. Araştırayım biraz ona göre dediğinizi de yapayım
R5 1600AF ise 2. nesil oluyor. 2 versiyonu var o modelin.

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen

Ekler

• 2.jpg
    2.jpg
    66.3 KB · Hit: 22

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
AF modeli sendeki. 2. nesil sayılıyor o model.
Bilmiyordum valla onu da şimdi öğrendim. Çok teşekkür ederim. O zaman ramlerimin frekansı şu anda iyi sanırım. Geriye gecikme değerlerini ayarlamak kaldı

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bilmiyordum valla onu da şimdi öğrendim. Çok teşekkür ederim. O zaman ramlerimin frekansı şu anda iyi sanırım. Geriye gecikme değerlerini ayarlamak kaldı
Bir sorun yaşamadığın sürece böyle iyi, zaten 2. nesillerde bu frekans çok çok nadiren sorun çıkarıyor.

Dediğim gibi ilerde nasıl yapıldığını öğrenince CL ayarı da yaparsın.

sezaresen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Sezar Esen
Instagram
sezaresen
Twitter
sezaresen
Facebook
sezaresen
Bir sorun yaşamadığın sürece böyle iyi, zaten 2. nesillerde bu frekans çok çok nadiren sorun çıkarıyor.

Dediğim gibi ilerde nasıl yapıldığını öğrenince CL ayarı da yaparsın.
Tamamdır, çok teşekkür ederim tecrübe ve bilgini paylaştığın için.

Top Bottom