Rehber Dualsense’in Orijinal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Carlo

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,949
Dualsense’in Orijinal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yakın zamanda aldığım özel üretim (Marvel’s Spider-Man 2) Dualsense’in sahte çıkması ve internette bulunan bilgilerin dağınık ya da eksik olmasından ötürü derli toplu bir rehber hazırlamak istedim. Karşılaşabileceğiniz en kesin sonuçlardan en uzak ihtimale kadar her şeyi bulacaksınız. Şimdi adım adım ilerleyelim.

Dualsense’nin Kutu İçeriğinde Neler Vardır?

Aldığınız ürünün orijinal olmadığına dair ilk bulguları kutuyu açtığınızda görebilirsiniz. Standart kutudan Dualsense, kullanım klavuzu ve garanti belgesi dışında bir şey çıkmaz. Yani bir USB bağlantı kablosu varsa şüphelenmeye başlayabilirsiniz.

PlayStation 5 Sahte Dualsense’e Nasıl Tepki Verir?

Neredeyse hiç! Ürünü sorunsuz bir şekilde bağlayabilir, şarj edebilir, kablosuz olarak kullanabilir ve hatta aksesuarlar kısmında adını tıpkı orijinalinde olduğu gibi Dualsense Kablosuz Kontrol Cihazı olarak görebilirsiniz. Bu noktada kontrolcünün sahte olduğunu sadece yazılım güncellemesi yapmamasından anlayabilirsiniz. Cihazı güncellemeye çalıştığınızda %30 ya da %35’e kadar gelir ve kontrolcü kapanır. Sistem burada güncellemenin yapılamadığını, kontrolcü kapalıysa PS tuşuna basılması gerektiği yönünde bir uyarı verir. Bu noktadan sonra kontrolcüyü resetleyip tekrar güncellemeyi denediğinizde yine aynı döngü gerçekleşiyorsa, PS5’in önbelleğini temizlemek gibi tavsiyeleri dikkate almadan ürünü koşulsuz olarak iade edebilirsiniz.

Dualsense Reset.webp

*Bir kürdan yardımıyla birkaç saniye basılı tutarak Dualsense'i resetleyebilirsiniz.

Sahte Dualsense’nin Diğer Belirtileri

Orijinal Dualsense 280-282 Gr civarı bir ağırlıktayken sahte ürünler 218-220 Gr gibi bunun çok altında bir ağırlığa sahiptirler. Orijinal Dualsense’nin üzerinde hiçbir etiket bulunmazken sahtelerinde bir takım etiketler bulunabilir. Örneğin QC (kalite kontrol etiketi). Ayrıca kontrolcünün arkasındaki barkodu okutarak 17 karakterli bir seri numarası görebilirsiniz fakat barkod çok ufak olduğundan okumada zorluk çıkarabilir. Bununla beraber kapak orijinal, içindeki donanım sahteyse barkodu okutmanız bir anlam ifade etmez. Son verdiğim örnekten anlaşılacağı üzere, en yaygın kontrol şekli olan Dualsense’in arkasındaki yazılardan tanı koymanın aslında en zayıf yöntem olduğu açıktır.

Tavsiyem

Puanı yüksek olsa bile e-ticaret sitelerinden almak yerine Vatan Bilgisayar, Media Markt, Teknosa gibi mağazalardan direkt olarak almanız en güvenli yöntem.

Son düzenleme:
Geri