Neler Yeni

Çözüldü✓ Dünkü Acer Extensa dan Sonra Acer Swift 3X

Furkanozr

80+ Silver
Hocam eğer ram ekleme seçeneği bulunmuyorsa switch 3 ü almanızı önermem özellikle 1 2 yıl sonra 8 gb ram kesinlikle yetmeyecektir

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Alıntıyı görüntüle

ramlar ısı borusunun üstünde gördüğünüz gibi lehimli. upgrade sadece ssd tarafında var. Ama herkese söylüyorum, burada da söyleyeceğim. Ram işini kafanıza bu kadar takmayın. Ram e ciddi ihtiyacınız var ise o zaman evet 8 ramli modeller almayın. Ama gelecekte direct storage ve sanal ram gibi uygulamalarla hızlı ssdleri (1000mb üzeri) hem depolama hem de geçici depolama olarak kullanabileceğiz. O yüzden eğer ihtiyyacınız varsa laptopunuzu alın, zaman ilerledikçe daha da kötü bir ekonomiye sahip olacağız. Seçimlerden önce de türkiye tarihinde hep kur değerleri yükselmiştir. Yani sözün özü, alın geçin. İhtiyacınızı görün.

10k-20k-30k para değil arkadaşlar 4-5 ay çalışır biriktirirsiniz. Ama pc olmadan bu maaşları kazanacak eğitim seviyesine ulaşamayabilirsiniz.

tabi işiniz oyunsa olaylar başka, ama demek istediğimi anlamışsınızdır.
Bu mesajımı da 8 ram yetmez diyen her arkadaşa alıntılayarak atabilirsiniz.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
Keşke sadece cevap yazmak için son yazdığım şeyi okuyup mesaj atmasanız.
Hocam sizin öneriniz nedir? Oyun için almayacağım zaten halihazırda RTX 2060 lı masaüstüm var. Arada seyahat ettiğimde CS,Valorant gibi çok grafik gerektirmeyen oyunları rahatlıkla oynayabileceğim ve günlük işlerimi halledeceğim bir laptop arayışındayım. Sizce kesin hangisini almalıyım?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam sizin öneriniz nedir? Oyun için almayacağım zaten halihazırda RTX 2060 lı masaüstüm var. Arada seyahat ettiğimde CS,Valorant gibi çok grafik gerektirmeyen oyunları rahatlıkla oynayabileceğim ve günlük işlerimi halledeceğim bir laptop arayışındayım. Sizce kesin hangisini almalıyım?
Benim tercihim X3 olur dediğim gibi. Ama sırf valo CS için alıyorsanız extensadaki harici grafik birimi mx350 daha çok işinize yarayacaktır.

Furkanozr

80+ Silver
@OrkunJJ bence işin ehli insanlara sormak gerekir @zerolite hocama katılıyorum extense daha mantıklı olur nvideanın mx350 kartı bulunuyor switch 3 teki anakarta lehimlenmiş 8 gb ram le bir yere kadar gidebilirsiniz

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun

buroxit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
Terkedilmiş İsmetpaşa Mah. Bayrampaşa / İstanbul
İsim
Bahtiyar Sözkesen
Instagram
instagram.com/profiles/buroxit
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199031367267
MX350 KULLANICISIYIM VALO 8GB RAMLE DÜŞÜK AYAR 110 FPS VERİYOR. HABERİNİZ OLSUN

@OrkunJJ @zerolite
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM KAYNAKLI OYUN 30FPS E DÜŞÜYOR.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
Hocam extensadan şaşmayın diğer modelde intel iris xe max dediğiniz dahili grafik birimi olduğu için ramdan kullanacak yinede siz bilirsiz

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Bu Swift 3X e +8GB ram takabiliyor muyuz araştırdım ama bir yerde bir sonuç bulamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

İç donanım dışında kasaları aynı diye biliyorum. Soğutmasından, kasasından (araştırdığımda metal diye öğrendim öyle mi), ekranından vs. memnun musunuz genel olarak?
Evet kasaları aynı diye biliyorum bende.

Hocam şöyle söyleyeyim soğutma konusunda bence başarılı bendeki model. Oyun oynadığım zaman işlemci yatağın üstünde (hava kanalları büyük ölçüde kapalı oluyor yatağa gömüldüğü için) 85 derecelerde geziyor, Nadiren 90 görüyor. 105 dereceye kadar dayanıklı olduğunu yazdıkları için sorun etmedim. Normal kullanımda ise 60 65 derecelerde. Fan sesi duyulmayacak kadar az ki çoğu zaman da çalışmıyor 65 70 gördüğü zaman 1-2 dk üflüyor o kadar. O da kulağınızı yaklaştırmazsanız duyamazsınız. Oyun oynarken baya baya çalışıyor ama onu söyleyeyim.

Ekran konusunda ise ufak olduğu için bence gerçek laptop bunlar. Renkler gayet güzel IPS panel çok fark ediyor. Çerçevenin altında acer yazan yerdeki plastik biraz fazla toz tutuyor. Taşıması kolay, hafif cihaz.

Kasası konusuna gelecek olursak metal gibi duruyor tamamen pürüzsüz ve premium bir havası var. Tuşlar da aynı şekilde güzeller ve basma hissi falan da gayet iyi. Altındaki ışık ise geceleri uğraşırken çok faydalı.

Mikrofon ve kamera konusunda konuşmak istiyorum. Arctis Pro kullanıyorum eski cihazımda çok fark ettiriyordu kulaklık mikrofonu fakat bu cihaza geçince arkadaşlarım kulaklık mikrofonunun çok kötü olduğunu, laptop mikrofonunu kullanmamı istemeye başladılar. Kamera konusunda ise bence başarılı genel olarak iyi bir görüntü sunuyor.

Mikrofon:

Ses dosyası koyamadığım için internete yükledim. Kalitesini öğrenmek isterseniz dinleyebilirsiniz

Düzgün ışıkta:
WIN_20220522_14_49_03_Pro.jpg

Ters Işıkta:

WIN_20220522_14_50_22_Pro.jpg

Bu kadarı + kısımları - kısımlarından bahsetmek istiyorum.

Benim cihazım için ssd yetersizdi sizin cihazınızda böyle bir sorun yok (256gb bendeki)

En büyük kötü tarafı ise menteşeler. Ben açık açık ekran ile oynarken ses duyuyorum. Güvensizlik oluşturuyor mu derseniz hayır oluşturmuyor. Ben ses duyduğumu belirtmek istedim sadece. Menteşeleri sert belki ondan dolayı da olabilir.

Hızlı yazarsanız tuş sesleri fazla geliyor.

Ramlar lehimli. Oyun oynamak istemeyen adam için sorun değil gibi ama yine de istediğin zaman yükseltebilmek önemli.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
Hocam extensadan şaşmayın diğer modelde intel iris xe max dediğiniz dahili grafik birimi olduğu için ramdan kullanacak yinede siz bilirsiz
4GB VRAM var Xe Max de o yüzden MX350 ile kıyaslarken arada kaldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,608
Üyeler
164,706
Son üye