Düşük fps alıyorum valo cs işlemcidenmi

Tunç1122

80+
Reaksiyon skoru
0
Ryzen 5500 4060 anakart a520-mk ram 16 ddr4 3200 valoda 150-200 arası cs de 100-200 arası sorun ne yada işlemcimi çok kötü

Ryzen 5500 4060 anakart a520-mk ram 16 ddr4 3200 valoda 150-200 arası cs de 100-200 arası sorun ne yada işlemcimi çok kötü
5500ün l3 düşük o yüzdendir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5600 olsa bir nebze

Evet işlemciden dolayı. CS2 ve Valorant özelinde yüksek FPS görnek istiyorsan L3 ön belleği yüksek işlemci alman gerekiyor.

Video FPS farkını görün diye. Videoda işlemci testi olduğundan, net farkı görmek için üst düzey GPU kullanıyorlar. Ayrıca Valorant ve CS2 için benchmark testi kullanmışlar. Düz oyunda 5v5 her oyuncunun ağ işlemi girdiğinden botların olduğu benchmark testlerindeki aynı FPS'i görmeniz zor. Ayrıca GPU'da bu iki oyunda fark ediyor. Yine de FPS'e etki eden şey bu oyunlarda daha çok işlemci.

Şu test daha doğru gösteriyor diyebilirim. Yani yukarıdaki videoya bakıp ben 5500 bu FPS niye görmüyorum diye düşünmeyin.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mesela 5600 işlemcin olsa Valorant 350-500 civarına çıkacak. CS2'de 180-260 arası görürsün diye tahmin ediyorum. CS2, CS:GO kadar istikrarlı çalışmıyor. FPS çok daha ani düşüşler yaşıyor.

Kısaca daha iyi FPS almak istiyorsanız 5600 yükseltmenin faydasını görürsünüz. Bütçeniz varsa X3D işlemci de iyi bir yükseltme olacaktır.

Evet işlemciden dolayı. CS2 ve Valorant özelinde yüksek FPS görnek istiyorsan L3 ön belleği yüksek işlemci alman gerekiyor.

Video FPS farkını görün diye. Videoda işlemci testi olduğundan, net farkı görmek için üst düzey GPU kullanıyorlar. Ayrıca Valorant ve CS2 için benchmark testi kullanmışlar. Düz oyunda 5v5 her oyuncunun ağ işlemi girdiğinden botların olduğu benchmark testlerindeki aynı FPS'i görmeniz zor. Ayrıca GPU'da bu iki oyunda fark ediyor. Yine de FPS'e etki eden şey bu oyunlarda daha çok işlemci.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mesela 5600 işlemcin olsa Valorant 350-500 civarına çıkacak. CS2'de 180-260 arası görürsün diye tahmin ediyorum. CS2, CS:GO kadar istikrarlı çalışmıyor. FPS çok daha ani düşüşler yaşıyor.

Kısaca daha iyi FPS almak istiyorsanız 5600 yükseltmenin faydasını görürsünüz. Bütçeniz varsa X3D işlemci de iyi bir yükseltme olacaktır.
r7 7800x3d almak istiyorum ama dd5 ramler dehşet pahalandı oyüzden 5600x alırsam 300 400 fps verir gibi bide rust oynuyorum ordada 120 verse yeter

Rust için VRAM yüksek kart gerekiyor. Maalesef 8GB VRAM'lı bir kart Rust gibi hayatta kalma oyunları için yetersiz. Hatta çoğu zaman 16GB VRAM'ı bile tüketiyor bu oyunlar. Rust için yüksek VRAM ve sistem belleği gerekiyor. Yapılan yapılar oyunun temel optimizasyonundan bağımsız ekstra yük bindiriyor.

Fark eder bu arada ama Rust'da ayarların çoğunu VRAM'i şişirmesin diye kısmanızı tavsiye ederim.

Rust için VRAM yüksek kart gerekiyor. Maalesef 8GB VRAM'lı bir kart Rust gibi hayatta kalma oyunları için yetersiz. Hatta çoğu zaman 16GB VRAM'ı bile tüketiyor bu oyunlar. Rust için yüksek VRAM ve sistem belleği gerekiyor. Yapılan yapılar oyunun temel optimizasyonundan bağımsız ekstra yük bindiriyor.
7800x3d DDR 5 istiyo deme bide 5600x dediğim fpsleri verirmi

X3D işlemci alırsanız CS2'de 500 FPS civarı görürsünüz. Videodaki gibi uçacağını sanmıyorum, dediğim gibi CS2 şu anlık çok istikrarlı değil. Unlost'un PC tanıtımlarındaki benchmark testi gerçek değerleri vermek için de ideal değil. Bazen onları izleyip bu FPS'i alabilirim diye gelen çok olujyor. Özel ayar falan da kurtarmıyor. İnternetinizin hızı, kullandığınız modem gibi şeyler de önem arz ediyor. Bunlar kötüyse aldığınız FPS'ler de çok dalgalı olur.

Valorant daha hafif bir oyun o yüzden X3D işlemcilerde 800 FPS civarı görülebilir.

5600X ise X3D değerleri görmezsin ama yukarıda yazmıştım okumadınız galiba. Tekrarlayayım 100-200 CS2 alıyorsanız 180-280 arası değişir. Valorant 150-300 ise 300-450 arası değişir.

Rust tarafında bir şey diyemem. Daha çok VRAM sömürdüğünü belirttim. Ayarları düşüğe alsanız da o VRAM'i tüketecek yapılarla dolu bir sunucu girerseniz saçmalamaya başlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,083
Üyeler
188,525
Son üye
Van6566
Geri