Düşük GPU kullanımı problemi

Reaksiyon skoru
13
Merhaba arkadaşlar görseldeki gibi düşük GPU kullanımı problemi yaşıyorum bu da FPS düşmesi anlık takılmalara sebep oluyor acaba bunun için ne yapmam lazım? Görselde yakaladığımı attım bazen CPU kullanım oranı %50 iken GPU %10'lara kadar düşüyor.

İşlemci: 5600X
Ekran kartı: 6700XT
RAM: 8x2
PSU: 650W+

Merhaba arkadaşlar görseldeki gibi düşük GPU kullanımı problemi yaşıyorum bu da FPS düşmesi anlık takılmalara sebep oluyor acaba bunun için ne yapmam lazım? Görselde yakaladığımı attım bazen CPU kullanım oranı %50 iken GPU %10'lara kadar düşüyor.

Hangi çözünürlülükte kullanıyorsunuz?

Biraz darboğaz yiyorsunuz ama çok değil amd ayarlarından vsr açın ardından oyunu 1440p çözünürlülüğüne getirin oyunun grafiklerinide ona göre yapın bide öyle dene bakalım
darboğaz olmaz o kadar oyuna bağlı olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hangi oyun
görsel gelmemiş

Biraz darboğaz yiyorsunuz ama çok değil amd ayarlarından vsr açın ardından oyunu 1440p çözünürlülüğüne getirin oyunun grafiklerinide ona göre yapın bide öyle dene bakalım
Vsr dediğiniz ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hepsi işlemci odaklı oyunlar yani çok anormal değil
Hepsi işlemci odaklıda fps drop oluyor işte 240 hz monitör kullanıyorum 240 sabitlediğimde biraz grafik gereken yerde 100-120 fps düşüp takılma yapıyor.

Bilgisi olan var mı? 14700kf 4070 superi 1080pde kullanıyorum. Sorun çıkar mı? Fps oynarım genelde.180hz monitörüm.

Geri