Düzgün OC yapabilmiş miyim?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
10,011
AMD Ryzen Master üzerinden normalde 1.05 Volt'da 3.8GHz çalışan işlemcimin MHz'ini 4000'e çektim ancak Volt'u arttırmadım bir hatam var mı bilemiyorum ayrıca şunu da belirteyim 100% kullanım stres testinde iken en fazla 65 dereceyi gördüm 4GHz'de sizce başarılı oldum mu yoksa hata mı yaptım? Ayrıca eğer doğru yaptıysam bu profili nasıl etkin hale getireceğim onu da yazar mısınız?
a.png

Hatta şimdiki testimde en yüksek 58 derece oldu 4GHz'de.

Dostum eğer stres testinde sistem kapanmıyorsa/mavi ekran vermiyorsa stabildir. Yalnız birden fazla stres testinde dene, OCCT olsun, AIDA64 olsun, Prime95 olsun hepsini dene.

Dostum eğer stres testinde sistem kapanmıyorsa/mavi ekran vermiyorsa stabildir. Yalnız birden fazla stres testinde dene, OCCT olsun, AIDA64 olsun, Prime95 olsun hepsini dene.
Prime95, Amd nin kendi testlerinde denedim hocam. Ve hani tamamen kullanılıp kullanılmadığına da baktım, tamamen kullanılıyordu. Bana en çok prime95 zorlar dediler ondan bunu yaptım. Bir de hocam bir arkadaş tekli çekirdek performansı düşer dedi bu doğru mu?

sonunda silver!
neyse ayn hepsini aynı anda aç
AMD Ryzen Master üzerinden normalde 1.05 Volt'da 3.8GHz çalışan işlemcimin MHz'ini 4000'e çektim ancak Volt'u arttırmadım bir hatam var mı bilemiyorum ayrıca şunu da belirteyim 100% kullanım stres testinde iken en fazla 65 dereceyi gördüm 4GHz'de sizce başarılı oldum mu yoksa hata mı yaptım? Ayrıca eğer doğru yaptıysam bu profili nasıl etkin hale getireceğim onu da yazar mısınız?
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
testlerde stabilse gayet iyi yapılmış demektir

Son sorumu da cevaplarsanız memnun olurum 1- bu tekli çekirdek performansını düşürür mü? 2- default ayarlara nasıl dönerim?

Prime95, Amd nin kendi testlerinde denedim hocam. Ve hani tamamen kullanılıp kullanılmadığına da baktım, tamamen kullanılıyordu. Bana en çok prime95 zorlar dediler ondan bunu yaptım.
Dediklerimi de yap.
Bir de hocam bir arkadaş tekli çekirdek performansı düşer dedi bu doğru mu?
Bunu kendin test ederek görebilirsin, hem tecrübelenmiş olursun :D.
Cinebench R20 indir. Overclock olmadan test yap, sonra da overclocklu haliyle test yap, hangisinde tek çekirdek performansı daha fazlaymış görürsün.
2- default ayarlara nasıl dönerim?
Reset profile yapabilirsin.

Small FFTs testi yap, işlemci çekirdek kısıyor olabilir.

Dediklerimi de yap.

Bunu kendin test ederek görebilirsin, hem tecrübelenmiş olursun :D.
Cinebench R20 indir. Overclock olmadan test yap, sonra da overclocklu haliyle test yap, hangisinde tek çekirdek performansı daha fazlaymış görürsün.

Reset profile yapabilirsin.
Hmm peki nasıl anlarım hocam:D yani nereye bakarak hangi değerlere.

Hmm peki nasıl anlarım hocam:D yani nereye bakarak hangi değerlere.
La Cinebench R20'de çoklu çekirdek veya tekli çekirdek testi yaptığın zaman sana puan veriyor, overclock yaptıktan sonra daha fazla puan alırsın, kendin dene gör.

PSU'yu arka tuşundan kapat, PSU'yu prizden çek, BİOS pilini çıkar, 5-10 dakika bekle, BİOS pilini geri tak, PSU'yu aç.

Reis Prime95 Small FFTs testi yap, hiç voltaj arttırmadan GHz arttırmışsın. Belki işlemcin çekirdek kısıyordur.
Hangisini yapayım 1. mi 2. mi L4 ü de alayım mı bir de buradan nasıl anlarım sonuçların iyi ya da kötü olduğunu? Hangi değerler yani.

Hangisini yapayım 1. mi 2. mi L4 ü de alayım mı bir de buradan nasıl anlarım sonuçların iyi ya da kötü olduğunu? Hangi değerler yani.

Benim çok detaylı bilgim yok, Small FFTs testi yapman lazım. Tüm çekirdekler %100 kullanım olacak, mesela bir çekirdek %50 kullanılıyorsa voltaj yetmiyordur.

@!Yardım Lazım! Birde testi 5 dakika yapsan yeter.

Geri