Neler Yeni

E-YDS Sınavına Hazırlanma!!!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yiğit Eren Aksoy
Selamlar, İngilizce seviyem A2. E-YDS sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Nasıl hazırlanmalıyım? Tavsiye edeceğiniz bir kurs var mı? Üniversitede mühendisler için hazırlığı geçme notu 65. Günde saatlerce çalışırsam en az ne kadar sürede sınava girip geçebilirim?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Selamlar, İngilizce seviyem A2. E-YDS sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Nasıl hazırlanmalıyım? Tavsiye edeceğiniz bir kurs var mı? Üniversitede mühendisler için hazırlığı geçme notu 65. Günde saatlerce çalışırsam en az ne kadar sürede sınava girip geçebilirim?
Merhaba, E-YDS sınavına kontenjan hangi gün açılıyorsa direkt girmen gerekiyor (geceden). Hem dolduruyolardı benim gireceğim zaman ama ankaradaki baya boş kalıyordu.

Soruna gelecek olursak, önce biraz deneme çözebilirsin hatalarını nerde yapıyorsun gibi mesela. Sonrasında konu hakkında çalışmalar ve çıkmış soruların çözümlerini nasıl yapıyolarmış videolarını izleye izleye yapabilirsin ancak bu sınavdan 65 almak biraz zor eğer oluyorsa E-YÖKDİL varsa veya YÖKDİL de geçerliyse o sınav biraz daha kolay. Ben YÖKDİL'den 80 almıştım YDSye girsem sanırım 65-70 anca alırım. Günde baya bi saat çalışıp en az 3-5 ay aynı şekilde devam edersen bence hallolur gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yiğit Eren Aksoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, E-YDS sınavına kontenjan hangi gün açılıyorsa direkt girmen gerekiyor (geceden). Hem dolduruyolardı benim gireceğim zaman ama ankaradaki baya boş kalıyordu.

Soruna gelecek olursak, önce biraz deneme çözebilirsin hatalarını nerde yapıyorsun gibi mesela. Sonrasında konu hakkında çalışmalar ve çıkmış soruların çözümlerini nasıl yapıyolarmış videolarını izleye izleye yapabilirsin ancak bu sınavdan 65 almak biraz zor eğer oluyorsa E-YÖKDİL varsa veya YÖKDİL de geçerliyse o sınav biraz daha kolay. Ben YÖKDİL'den 80 almıştım YDSye girsem sanırım 65-70 anca alırım. Günde baya bi saat çalışıp en az 3-5 ay aynı şekilde devam edersen bence hallolur gibi
Bu sınav online değil mi?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Bu sınav online değil mi?
Online da evde girmiyorsun belli bi kapasitesi var merkezlerin ve geceden doluyor. İzmir Ankara İstanbul gibi yerlerde var (belki sayısı artmıstır bi bakman lazım)

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yiğit Eren Aksoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sen nasıl çalıştın?

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx

Yll_RGLR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MMM_MMM
Yds ve Yökdil genelde temel gramer konularından ve metin analizinden oluşuyor (okuduğunu anlama, yazıyı bozan cümleyi bulma, cümleleri sıralama, vs... gibi) Yani gramere çalışabilirsin ancak diğer kısmı yapabilmek için bol bol okuman lazım. Bu yazılar çok rastgele de olabiliyor bu arada. Ben atom bombasının nasıl bulunduğu ile ilgili bir yazı da görmüştüm pandalar ile ilgili de mesela. (Onun içim More to Read'i öneririm. Kolaydan zora doğru gidiyor ve çeşit çeşit konuları var. Ayrıca direk yds-yökdil kaynak testlerine de bakabilirsin.)

Ben bol bol çeviri yaparak geliştirmiştim dili, gramere hiç bakmamıştım o sıralar. Zaten vocabulary ilerledikçe, bol bol okuyup dinleyince söküyorsun onu ama zamanın kısıtlıysa direk ona da çalışman gerekebilir (direk ösym'nin yayınladığı örnek teslerine de bak bence, bana yaradı deli gibi onları çözdüm sınav haftasına kadar).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,245
Üyeler
160,367
Son üye
Buldog
Top Bottom