Ehliyet alma süreci ne kadar sürüyor

rxsy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
203
B sınıf ehliyet alıyorum daha hiç bir ders başlamadı haftaya başlıcak diyolar araba sürmeyi biliyorum ne kadar sürer ehliyeti elime almam

yere göre belki degişir ama pek yoğun olmayan şehirde tüm tanıdıklarımın 2 ay falan sürdü. bende öyle. daha yeni aldık hepimiz.

bu arada direksiyondan önce kitap dersi var haberin olsun. dersler baslayacak diye aniden mesaj geldiyse, yazılıya girmediysen ilk yazılı sınavın var. sonra direksiyon

Ben tanıdıklar sayesinde 1 ayda aldım yani normalde tekte geçersen alırsan 1.5 2 ay sürer

yere göre belki degişir ama pek yoğun olmayan şehirde tüm tanıdıklarımın 2 ay falan sürdü. bende öyle. daha yeni aldık hepimiz.

bu arada direksiyondan önce kitap dersi var haberin olsun. dersler baslayacak diye aniden mesaj geldiyse, yazılıya girmediysen ilk yazılı sınavın var. sonra direksiyon
biliyorum yazlı sınvaın oldduğunu sadece merak ettim hepsi dahil ne kadar sürüyor diye izmir de oturuyorum ama merkez değil ilçesinde tanıdıkta var alacağım yerde belki daha kısa sürer

Ortalama 2 ayda alırsın 3 ayı geçmez Direksiyon dersine başladığın ay büyük ihtimalle sınava girersin sonra zaten alırsın ehliyetini direk

normalde 1-2 ay da ehliyeti alıyorsun. araba sürmeyi biliyorsan direksiyon derslerine katılmazsın yazılı sınavdan hemen sonraki direksiyon sınavına katılırsın 1 ayda almış olursun. benim gibi araba sürmeyi bilmiyorsan direksiyon ders saati uygunluğuna göre süre uzuyor. ben nerdeyse 5 hafta direksiyon dersi aldım(benim ve hocanın zaman uyumundan dolayı,hiç bir sürücü kursu bu kadar araba kullandırtmaz) öyle 3 ay sürmüştü.ama normalde 2-3 hafta yazılı sınav eğitimi vs 1.5 aylık mesele.

normalde 1-2 ay da ehliyeti alıyorsun. araba sürmeyi biliyorsan direksiyon derslerine katılmazsın yazılı sınavdan hemen sonraki direksiyon sınavına katılırsın 1 ayda almış olursun. benim gibi araba sürmeyi bilmiyorsan direksiyon ders saati uygunluğuna göre süre uzuyor. ben nerdeyse 5 hafta direksiyon dersi aldım(benim ve hocanın zaman uyumundan dolayı,hiç bir sürücü kursu bu kadar araba kullandırtmaz) öyle 3 ay sürmüştü.ama normalde 2-3 hafta yazılı sınav eğitimi vs 1.5 aylık mesele.
yok araba sürmeyi biliyorum

Offf 2 ay çokmuş. O zamana yaz biter. Bende alcam daha.

2 - 2.5 - 3 ay arası.
Direksiyon dersleri sadece araba sürmeyi öğretmiyor. Güzergahı öğrenmen şart. Hangi kavşaktan 2 kere döneceksin, nerede kaçla gidiceksin, park bölgesine nereden gireceksin, ani freni nerede yapacaksın falan.

Geri