Ehliyet almak için yıl olarak 18'i doldurmam yetiyor mu

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
hayır.

10/08/2006 doğumluyum yıl olarak 18 olunca ehliyetimi alabiliyor muyum?
Kursdu sınavdı başarılı olursan evet. Ben 18imi doldurduğum gün kayıt olmuştum sürücü kursuna.

7.8.04 doğumluyum sınavı herşeyi geçtim ay sonu alıcam

10/08/2006 doğumluyum yıl olarak 18 olunca ehliyetimi alabiliyor muyum?
2024 de alabiliyosun galiba ben 96 doğumluyum 2014 de doğum günümde kaydolmuştum kursa, bir gün önce gitsem olmuyomuş

Tsk ya göre mesela 20. Yaşına gireceğin yıla girdikten itibaren seni doğum gününün olduğu ayı beklemeden askerlikten sorumlu tutuyor işlemlerin başlıyor. Ancak ehliyete yazılmak için 18. yaşına gireceğin senede doğum gününün gelip geçmesi gerekiyor yani tam 18 yaşına bastıktan sonra başvurabilirsin

hocam yıl olarak diyor gün değil yıl olarak 2024 e girdiğimizde ehliyet alamaz arkadaş
Doğru bu arkadaş 2024ün 10 ağustosunda 18 yaşını doldurmuş oluyor ben de gün olarak demedim zaten. Hesaplamamıştım şimdi kontrol ettim. Yalnız motor ehliyetinden bahsediyorsa bu yıl alabilir binek araç içinse seneye

Doğru bu arkadaş 2024ün 10 ağustosunda 18 yaşını doldurmuş oluyor ben de gün olarak demedim zaten. Hesaplamamıştım şimdi kontrol ettim. Yalnız motor ehliyetinden bahsediyorsa bu yıl alabilir binek araç içinse seneye
18 yasını doldurmus olmuyor kardeşim 18 yasına girmiş oluyor.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri