Yardım Ehli̇yetsi̇z Araba Kullanma

TunayTK

80+
Reaksiyon skoru
15
evet çok saçma bir şey ama çok gerekmeseydi yapmazdım. haftaya pazartesi izmir çeşmeye gitmem gerekiyor. izmirden yola koyulacağım fakat ehliyetimi 2 hafta önce kaptırdım. çeşmeye ilk defa gidiyorum ve söylentilere göre çeşme çıkışında hep çevirme oluyormuş kaçarı yokmuş doğrumudur. pazartesi sabah 6 7 gibi yola koyulacağım direkt ogs den geçip çeşme gişelerinden çıkmayı planlıyorum çevirme olasılıkları kaç tahmini olan varmı gidip gören?

Çevirmede gelen araçlarında geçmişlerine bakılıyor. Önceden ehliyetsiz kullanılmaktan çekildiğini görürlerse 1 saniye bile beklemezler direkt çevirirler. Hiç riske gerek yok otobüs , uçak tercih edip hem zamandan kazanırsın hem de şu yakıt fiyatlarıyla cebin yanmaz

dostum sadece 15 dakikalık işim var çeşmede yazlığa uğrayıp geri gelecem bunun için araba ile 40dk lık olan yolu otobüsle 1.30 - 2 saate gitmek istemiyorum. sadece gişelerin çıkışında öğle saatlerinde çevirme fazla oluyor sabah 7 de falan olur mu diye merak ediyorum

çeşmede çevirme ihtimaller diğer yerlerden 10-15 kat fazladır. temiz bi abdest al yola çık :D

Üzerinde ehliyet yokken kazaya karışırsan ve karşı taraftan biri vefat ederse ne olur? . Binmek istemediğin otobüs koltuğunu, sadece cezaevi nakil aracında görürsün.

Üzerinde ehliyet yokken kazaya karışırsan ve karşı taraftan biri vefat ederse ne olur? . Binmek istemediğin otobüs koltuğunu, sadece cezaevi nakil aracında görürsün.
çok haklısınız zaten o konuda, birisinin vefat etmesine bile gerek yok direkt bi kazada direkt cinayete teşebbüs fakat dikkatlı ve sakin bi hızda 40 dakikalık olan yolu otobüs ile 2 saate giitmek biraz can sıkıyor açıkcası. denize girmeye gitsem sıkıntı yok otobüsle giderim. ama eve girip odamdan bir şey alıp geri gelecem 5 dakikalık iş bile değil :7

Riske girme derim. Doğru olanı yapıp otobüsle git-gel işte daha ne? Ehliyetini kaptırdıktan sonra araba niye kullanırsın ki zaten?

ceza yüzünden kaptırmadım ehliyetimi geçerlilik süresi doldu yenisini de daha çıkaramadım.
Tamam işte. Toplumda gerekli kurallar ve prosedürler var, sen bunlara uymayıp "15dk'lık iş için" kuralları çiğnersen ve senin gibi kişiler toplumda zaten fazlayken daha da artarsa ne olur, bir düşünür müsün? İster küçük bir olay olsun ister büyük; kural kuraldır, uymak da uygulamak da bizim sorumluluğumuzdur. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, olur da kendi başına veya bir başkasının başına iş açsan mesela, ne olur sence?

ehliyet pek sormuyorlar. bir de yoğun saatlere denk geldin mi rahat geçersin. yogunluk olmadiginda hep tc aliyorlar.

evet çok saçma bir şey ama çok gerekmeseydi yapmazdım. haftaya pazartesi izmir çeşmeye gitmem gerekiyor. izmirden yola koyulacağım fakat ehliyetimi 2 hafta önce kaptırdım. çeşmeye ilk defa gidiyorum ve söylentilere göre çeşme çıkışında hep çevirme oluyormuş kaçarı yokmuş doğrumudur. pazartesi sabah 6 7 gibi yola koyulacağım direkt ogs den geçip çeşme gişelerinden çıkmayı planlıyorum çevirme olasılıkları kaç tahmini olan varmı gidip gören?
3500 lira cezası var keyfin bilir çevirirlerse yersin kaçamazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ehliyet pek sormuyorlar. bir de yoğun saatlere denk geldin mi rahat geçersin. yogunluk olmadiginda hep tc aliyorlar.
TC'den Ehliyetin var mı yok mu görünüyor kardeşim yanlış bilgilendirmeyin. çevirmeye girmesi yeterli

Bikaç arkadaşımdan görmüştüm bazı Whatsapp grupları oluyor nerde çevirme var diye. Ehliyetim olmadan önce arada sırada çıkıyodum dışarı da herhangi bir çevirmeye girmedim. Şans.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,593
Üyeler
190,771
Son üye
MrNob0dy
Geri