Neler Yeni

Ekonomi .....

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

krldogukan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,943
İsim
dogukan demir
dostum
bildiğiniz gibi kuveyt, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden. tüm dünyaya satıyor. fakat bir koşulu var kuveyt'in. "benim petrolümün ödemesini, sadece benim paramla yapabilirsin" diyor. euro/dolar falan geçmez. bu durumda alıcı ne yapıyor? milyonlarca, milyarlarca kuveyt dinarı satın alıyor ve ödemesini yeniden aldığı parayla yapıyor. bu sayede kuveyt dinarı ülkede kalmış oluyor, bu bir. sattıkları para üzerinden döviz kârı oluyor, bu iki. bir de satılan parayı euro/dolar olarak ödedikleri için müthiş bir döviz rezervine sahip oluyorlar. nereden baksan kâr.

(internetteki bir makaleden aldım)

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Arapların bile parası bizden değerli hale gelmiş. Lan bari o kadar siyasal islam yapıyosunuz en azından araplardan değerli olsun be paramız. Yazık. Ban yemiyeceğimi bilsem neler yazardım kim bilir. Neyse allahtan dolar kullanmıyoruzda bizi etkilemiyor(!)
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum
bildiğiniz gibi kuveyt, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden. tüm dünyaya satıyor. fakat bir koşulu var kuveyt'in. "benim petrolümün ödemesini, sadece benim paramla yapabilirsin" diyor. euro/dolar falan geçmez. bu durumda alıcı ne yapıyor? milyonlarca, milyarlarca kuveyt dinarı satın alıyor ve ödemesini yeniden aldığı parayla yapıyor. bu sayede kuveyt dinarı ülkede kalmış oluyor, bu bir. sattıkları para üzerinden döviz kârı oluyor, bu iki. bir de satılan parayı euro/dolar olarak ödedikleri için müthiş bir döviz rezervine sahip oluyorlar. nereden baksan kâr.

(internetteki bir makaleden aldım)
Ben sonuca bakarım kardeş. Önemli olan nasıl yaptıkları değil.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem
Arkadaşlar paranın değerinin diğer paralara göre ne olduğunun bir önemi yok. Önemli olan ülkendeki asgeri ücretin kaç dolar olduğu. Malesef o konuda daha da üzücü bir durumdayız . Yaklaşık 300 dolar gibi bir ücret alıyor standart çalışanımız. Üzüleceksin buna üzülelim...

Çınar Yaşar

80+ Gold
Türkiye'nin konumu çok güzel bir yerde olduğu için gelişmeye ve para kazanmaya açık bir ülke fakat yabancı ülkeler bunun farkında olduğu için bizi kıskanıyor ve gelişmemizi engelliyorlar.

RmzDayi

80+ Silver
Türkiye'nin konumu çok güzel bir yerde olduğu için gelişmeye ve para kazanmaya açık bir ülke fakat yabancı ülkeler bunun farkında olduğu için bizi kıskanıyor ve gelişmemizi engelliyorlar.

hımmm evet evet yıllarca bunun arkasına sığınıp dış minnaklar dış minnaklar diyip katma değerli ürün üretiminde yeterli seviyeye gelemiyoruz. Anca diğer ülkelerin fason üreticisi durumundan bir arpa boyu yok alamadık.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Aqa tamam bizde döviz yüksek hemde çok ama en azından asgari ücretle yine de geçiniyor kimsenin geçinemeyip açlıktan falan öldüğünü görmedim ben yada fakirlikten intihara kalkıştığı şimdiki gençler (bazen bende dahil) bişeyi beceremeyince hemen devleti suçluyor aqa tamam da sizde hiç mi suç yok ** ABD de yaşa bakayım asgari ücretle bir ay sonra seni çöpün içinde ölü bulurlar bende cahilliğime yanıyorum önceden bu forumda eghonomimiz çok iyi diye dalga geçenlerden biriydim ama araştırdıkça anlıyorsunuz aqalar İngiltere Avrupa falan boş orda da Türkiye gibi çok iyi bir işin yoksa kötü ama en azından Türkiye'de aç kalınca bir dükkana git yemek verirler ayağına en kötü orda çalışan işçilerin bı terliğini verirler yada bir yere kapıyı tıklatıp yerim yok dersen Allah misafiri deyip içeri alırlar belki pc fiyatları pahalı kabul ediyorum bende çok şikayetçiyim bu durumdan ama şuan çok ileri gidiyoruz ürettiğimiz birsürü iha var drone var insan taşıyan dron üretiyoruz daha kullanamıyoruz ama ürettik gözümle gördüğümü söylüyorum arkadaşlar ilerliyoruz devlet olarak kimse abartmasın inşallah ileride onu da üreteceğiz insanlar içerde diye umutsuzluğa kaptırmaya çalışıyorlar aqa en iyi ülke insanın kendi ülkesi bunu birçok yurtdışında yaşayandan duyabilirsiniz duymazsanız bilin ki o orda iyi maaş alıyordur yoksa gittiği ülkeden dönemez bile

hımmm evet evet yıllarca bunun arkasına sığınıp dış minnaklar dış minnaklar diyip katma değerli ürün üretiminde yeterli seviyeye gelemiyoruz. Anca diğer ülkelerin fason üreticisi durumundan bir arpa boyu yok alamadık.
Sen doları 3-4 lira daha düşük göremedin diye düşük sanıyorsun reis bir arpa boyu değil baya bir yol aldık savunma sanayiinde iha teknolojisinde ihaları Ortadoğuda ilk kullananlardanız aqa İngiltere falan kullanıyor mu geçenlerde yaptıkları fuara katıldım birsürü çeşit çeşit İHA var uçak var drone var inşallah ilerde ekran kartı işlemci falan da üretiriz ama şimdi de baya iyiyiz bu dolara bakılarak olçülmüyor uzun uzun yazmak istemiyorum yeter

Arapların bile parası bizden değerli hale gelmiş. Lan bari o kadar siyasal islam yapıyosunuz en azından araplardan değerli olsun be paramız. Yazık. Ban yemiyeceğimi bilsem neler yazardım kim bilir. Neyse allahtan dolar kullanmıyoruzda bizi etkilemiyor(!)

Kardeşim adamların satabildiği petrolleri var fazla fazla başka yerde de olmadığı için mecbur alıyorlar ve (Arap diye geçme ne hainlikleri var onların bize ne zekilerdir onlar) Kuveyt dinarı ile alıyorlar tabii ki artıyor fiyatı da dinarın biz boru güzel güzel satmaya başlayalım türk lirasıyla çok da güzel düşer

Son düzenleme:

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

ibobaran6333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
ibrahim baran
Kardeşim tüp ekmek vs. Kuyruğu oluyor mu? Rahatliktan kastın en iyi bilgisayara en kolay ulasabilmekse evet pekte rahat değiliz.
knkm bunu tek pc olarak düşünme şöyle düşün her şeyin fiyatı artmıyo ucuyo artık kimse rahatça ev alamıyor veya araba alamıyor bazıları elektrik su faturasına kadar bile öderken zorluk yaşıyo

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
knkm bunu tek PC olarak düşünme şöyle düşün her şeyin fiyatı artmıyo ucuyo artık kimse rahatça ev alamıyor veya araba alamıyor bazıları elektrik su faturasına kadar bile öderken zorluk yaşıyo
110 bin TL borcum var kardeşim bana mı söylüyorsun bunu. :) Allah a şükür elim kolum tutuyor ödüyoruz. Çalıştıktan sonra inşallah herkesin onu açık olur.

fosf3ren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
537
İsim
Eren Alaoğlu
Instagram
https://www.instagram.com/erenala0glu/
Steam
http://steamcommunity.com/id/
Twitter
Eren02046127
Facebook
eren.alaoglu.14

bencede rus rubleside tl den değersiz ama adam iş yapıyor
1589383876687.png

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,925
Üyeler
160,906
Son üye