- En İyi Cevap
- 28
- Reaksiyon skoru
- 12,018
80 lere 90 Lara dusseydin ne dicektin acababöyle şeyleri gördükçe tüm yaşama sevincim düşüyo kendi kendime dakka başı nasıl bi döneme düştük diye söyleniyorum
80 lere 90 Lara dusseydin ne dicektin acababöyle şeyleri gördükçe tüm yaşama sevincim düşüyo kendi kendime dakka başı nasıl bi döneme düştük diye söyleniyorum
dostumAlıntıyı görüntüleBU ÜLKE ÇOK KÜÇÜK
Ben sonuca bakarım kardeş. Önemli olan nasıl yaptıkları değil.dostum
bildiğiniz gibi kuveyt, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden. tüm dünyaya satıyor. fakat bir koşulu var kuveyt'in. "benim petrolümün ödemesini, sadece benim paramla yapabilirsin" diyor. euro/dolar falan geçmez. bu durumda alıcı ne yapıyor? milyonlarca, milyarlarca kuveyt dinarı satın alıyor ve ödemesini yeniden aldığı parayla yapıyor. bu sayede kuveyt dinarı ülkede kalmış oluyor, bu bir. sattıkları para üzerinden döviz kârı oluyor, bu iki. bir de satılan parayı euro/dolar olarak ödedikleri için müthiş bir döviz rezervine sahip oluyorlar. nereden baksan kâr.
(internetteki bir makaleden aldım)
Türkiye'nin konumu çok güzel bir yerde olduğu için gelişmeye ve para kazanmaya açık bir ülke fakat yabancı ülkeler bunun farkında olduğu için bizi kıskanıyor ve gelişmemizi engelliyorlar.
Sen doları 3-4 lira daha düşük göremedin diye düşük sanıyorsun reis bir arpa boyu değil baya bir yol aldık savunma sanayiinde iha teknolojisinde ihaları Ortadoğuda ilk kullananlardanız aqa İngiltere falan kullanıyor mu geçenlerde yaptıkları fuara katıldım birsürü çeşit çeşit İHA var uçak var drone var inşallah ilerde ekran kartı işlemci falan da üretiriz ama şimdi de baya iyiyiz bu dolara bakılarak olçülmüyor uzun uzun yazmak istemiyorum yeterhımmm evet evet yıllarca bunun arkasına sığınıp dış minnaklar dış minnaklar diyip katma değerli ürün üretiminde yeterli seviyeye gelemiyoruz. Anca diğer ülkelerin fason üreticisi durumundan bir arpa boyu yok alamadık.
Kardeşim adamların satabildiği petrolleri var fazla fazla başka yerde de olmadığı için mecbur alıyorlar ve (Arap diye geçme ne hainlikleri var onların bize ne zekilerdir onlar) Kuveyt dinarı ile alıyorlar tabii ki artıyor fiyatı da dinarın biz boru güzel güzel satmaya başlayalım türk lirasıyla çok da güzel düşerArapların bile parası bizden değerli hale gelmiş. Lan bari o kadar siyasal islam yapıyosunuz en azından araplardan değerli olsun be paramız. Yazık. Ban yemiyeceğimi bilsem neler yazardım kim bilir. Neyse allahtan dolar kullanmıyoruzda bizi etkilemiyor(!)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben sonuca bakarım kardeş. Önemli olan nasıl yaptıkları değil.
knk türkiye ekonomi olarak ne zaman rahat olabildiki80 lere 90 Lara dusseydin ne dicektin acaba![]()
Kardeşim tüp ekmek vs. Kuyruğu oluyor mu? Rahatliktan kastın en iyi bilgisayara en kolay ulasabilmekse evet pekte rahat değiliz.knk türkiye ekonomi olarak ne zaman rahat olabildiki
knkm bunu tek pc olarak düşünme şöyle düşün her şeyin fiyatı artmıyo ucuyo artık kimse rahatça ev alamıyor veya araba alamıyor bazıları elektrik su faturasına kadar bile öderken zorluk yaşıyoKardeşim tüp ekmek vs. Kuyruğu oluyor mu? Rahatliktan kastın en iyi bilgisayara en kolay ulasabilmekse evet pekte rahat değiliz.
110 bin TL borcum var kardeşim bana mı söylüyorsun bunu.knkm bunu tek PC olarak düşünme şöyle düşün her şeyin fiyatı artmıyo ucuyo artık kimse rahatça ev alamıyor veya araba alamıyor bazıları elektrik su faturasına kadar bile öderken zorluk yaşıyo
Allah yardımcın olsun valla az buz borç deilmiş110 bin TL borcum var kardeşim bana mı söylüyorsun bunu.Allah a şükür elim kolum tutuyor ödüyoruz. Çalıştıktan sonra inşallah herkesin onu açık olur.
bencede rus rubleside tl den değersiz ama adam iş yapıyorArapların bile parası bizden değerli hale gelmiş. Lan bari o kadar siyasal islam yapıyosunuz en azından araplardan değerli olsun be paramız. Yazık. Ban yemiyeceğimi bilsem neler yazardım kim bilir. Neyse allahtan dolar kullanmıyoruzda bizi etkilemiyor(!)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben sonuca bakarım kardeş. Önemli olan nasıl yaptıkları değil.