crazyboy40
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4,557
- İsim
- Samet Kaya
Ekonomist iyi demiş iflas konusunda ama dolar konusunda haksız şuan İngiltere ve Hong Kong gibi doların etkileyen bankalar türk lirasına oynuyor uzun vadede bize yararı olacak "Doların niye yükseldiğini sonunda öğrendim" adlı konumda uzun uzun anlattım bak anlarsın knkNeden 2023 kanka sebebini biliyor musun? Almanya olayına gelirsek arada çok fazla fark var. Yaşam konforu var en azından. Burada asgari ücret ile çalışan adam sürünüyor be. Birde bir videoda izledim, Türk ekonomist doların 5,50 TL civarı olması gerektiğini söylüyor. Yani 1 dolar 1 TL gibi bir olay olsaydı(adamın anlattığını söylüyorum): Yurt dışından gelen her şey çok ucuz olacağından dolayı tüm ülke İphone gibi teknolojik ürünlere saldırır. BMW gibi arabalar ucuz olacağı için onlara yönelir. Türkiye herhangi bir teknolojik ürün üretmediği için iflas eder diyordu. Bu bizim için bir risk değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aynen kanka bi adam anlatıyordu. Biz bor madenini 5 TL fiyata satacağız sonra adamlar bunu işleyip bize 100 TL olarak geri satacak diyordu.