Neler Yeni

Ekonomi .....

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Neden 2023 kanka sebebini biliyor musun? Almanya olayına gelirsek arada çok fazla fark var. Yaşam konforu var en azından. Burada asgari ücret ile çalışan adam sürünüyor be. Birde bir videoda izledim, Türk ekonomist doların 5,50 TL civarı olması gerektiğini söylüyor. Yani 1 dolar 1 TL gibi bir olay olsaydı(adamın anlattığını söylüyorum): Yurt dışından gelen her şey çok ucuz olacağından dolayı tüm ülke İphone gibi teknolojik ürünlere saldırır. BMW gibi arabalar ucuz olacağı için onlara yönelir. Türkiye herhangi bir teknolojik ürün üretmediği için iflas eder diyordu. Bu bizim için bir risk değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen kanka bi adam anlatıyordu. Biz bor madenini 5 TL fiyata satacağız sonra adamlar bunu işleyip bize 100 TL olarak geri satacak diyordu.
Ekonomist iyi demiş iflas konusunda ama dolar konusunda haksız şuan İngiltere ve Hong Kong gibi doların etkileyen bankalar türk lirasına oynuyor uzun vadede bize yararı olacak "Doların niye yükseldiğini sonunda öğrendim" adlı konumda uzun uzun anlattım bak anlarsın knk

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
Aqa tamam bizde döviz yüksek hemde çok ama en azından asgari ücretle yine de geçiniyor kimsenin geçinemeyip açlıktan falan öldüğünü görmedim ben yada fakirlikten intihara kalkıştığı şimdiki gençler (bazen bende dahil) bişeyi beceremeyince hemen devleti suçluyor aqa tamam da sizde hiç mi suç yok ** ABD de yaşa bakayım asgari ücretle bir ay sonra seni çöpün içinde ölü bulurlar bende cahilliğime yanıyorum önceden bu forumda eghonomimiz çok iyi diye dalga geçenlerden biriydim ama araştırdıkça anlıyorsunuz aqalar İngiltere Avrupa falan boş orda da Türkiye gibi çok iyi bir işin yoksa kötü ama en azından Türkiye'de aç kalınca bir dükkana git yemek verirler ayağına en kötü orda çalışan işçilerin bı terliğini verirler yada bir yere kapıyı tıklatıp yerim yok dersen Allah misafiri deyip içeri alırlar belki PC fiyatları pahalı kabul ediyorum bende çok şikayetçiyim bu durumdan ama şuan çok ileri gidiyoruz ürettiğimiz birsürü iha var drone var insan taşıyan dron üretiyoruz daha kullanamıyoruz ama ürettik gözümle gördüğümü söylüyorum arkadaşlar ilerliyoruz devlet olarak kimse abartmasın inşallah ileride onu da üreteceğiz insanlar içerde diye umutsuzluğa kaptırmaya çalışıyorlar aqa en iyi ülke insanın kendi ülkesi bunu birçok yurtdışında yaşayandan duyabilirsiniz duymazsanız bilin ki o orda iyi maaş alıyordur yoksa gittiği ülkeden dönemez bile

Sen doları 3-4 lira daha düşük göremedin diye düşük sanıyorsun reis bir arpa boyu değil baya bir yol aldık savunma sanayiinde iha teknolojisinde ihaları Ortadoğuda ilk kullananlardanız aqa İngiltere falan kullanıyor mu geçenlerde yaptıkları fuara katıldım birsürü çeşit çeşit İHA var uçak var drone var inşallah ilerde ekran kartı işlemci falan da üretiriz ama şimdi de baya iyiyiz bu dolara bakılarak olçülmüyor uzun uzun yazmak istemiyorum yeter

Kardeşim adamların satabildiği petrolleri var fazla fazla başka yerde de olmadığı için mecbur alıyorlar ve (Arap diye geçme ne hainlikleri var onların bize ne zekilerdir onlar) Kuveyt dinarı ile alıyorlar tabii ki artıyor fiyatı da dinarın biz boru güzel güzel satmaya başlayalım türk lirasıyla çok da güzel düşer
Kardeşim yaptığın karşılaştırma baktığın yaşam standardı bile açlık yemek bulmak yani o kadar fakirsin ki daha yaşam standartlarının neler olması gerektiğinin farkında bile değilsin. Görüş açın bile fakir bakış açısı. Dünyaya bir çık ne kadar fakir bir ülke olduğunun ne kadar düşük yaşam şartlarında yaşadığının farkına varırsın. Öyle Avrupa da Amerika’da da asgari ücretliler ölmüyor. Senin hayatında bilemeyeceğin arabalara biniyor. Hayatında yaşayamayacağın standartta yaşıyor. Benim bir yakınım ABD de öğrenciyken 5 yıllık bmw kullanıyordu. Öyle tr gibi 1 serisi değil 5 serisi buraya geldi kendisi akademisyen doçent. Burda 7 yılda binebildiği araç 10 yıllık honda swic. Yani sen burdan duyduklarına inanma dışarı bir çık o zaman görürsün. Ayrıca İHA Siha güzelde kardeşim. Sen bununla 1 gün hava atıyorsun adam 85 yıl senden 5-10 kat zengin yaşıyor hangisini tercih edersin ? Bak rusya savaş teknolojilerinde ne kadar gelişmiş. Peki dünyada insanlar rusyaya mı gitmeye çalışıyor Avrupa’ya mı? Biraz daha büyüyünce ev geçindirmeye başlayınca daha iyi anlıyacaksın bunları.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Arkadaşlar lütfen sakin
Bro bişi yokki konuşuyoruz

K
Kardeşim yaptığın karşılaştırma baktığın yaşam standardı bile açlık yemek bulmak yani o kadar fakirsin ki daha yaşam standartlarının neler olması gerektiğinin farkında bile değilsin. Görüş açın bile fakir bakış açısı. Dünyaya bir çık ne kadar fakir bir ülke olduğunun ne kadar düşük yaşam şartlarında yaşadığının farkına varırsın. Öyle Avrupa da Amerika’da da asgari ücretliler ölmüyor. Senin hayatında bilemeyeceğin arabalara biniyor. Hayatında yaşayamayacağın standartta yaşıyor. Benim bir yakınım ABD de öğrenciyken 5 yıllık bmw kullanıyordu. Öyle tr gibi 1 serisi değil 5 serisi buraya geldi kendisi akademisyen doçent. Burda 7 yılda binebildiği araç 10 yıllık honda swic. Yani sen burdan duyduklarına inanma dışarı bir çık o zaman görürsün. Ayrıca İHA Siha güzelde kardeşim. Sen bununla 1 gün hava atıyorsun adam 85 yıl senden 5-10 kat zengin yaşıyor hangisini tercih edersin ? Bak rusya savaş teknolojilerinde ne kadar gelişmiş. Peki dünyada insanlar rusyaya mı gitmeye çalışıyor Avrupa’ya mı? Biraz daha büyüyünce ev geçindirmeye başlayınca daha iyi anlıyacaksın bunları.
Knk daha önce babam Amerika'ya gitti tek başına asgarî ücretten daha fazla aldı ve yetmedi diyor babam yalan mı söylüyor ** orda su 4 dolar 4

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
Ekonomist iyi demiş iflas konusunda ama dolar konusunda haksız şuan İngiltere ve Hong Kong gibi doların etkileyen bankalar türk lirasına oynuyor uzun vadede bize yararı olacak "Doların niye yükseldiğini sonunda öğrendim" adlı konumda uzun uzun anlattım bak anlarsın knk
Aynen kanka herkesin tek derdi Türkiye 😂😂 hele aç bir 2 yabancı video izle adamlar Türkiye devletini sorunca bile bilmiyorlar anca İstanbul’u biraz biliyorlar . Ama sorsan herkesin derdi Türkiye. 😂 Ya sen ne izliyorsun kardeşim acilen bırak. Yok 2023 lozanmış felan ? Hani belgeyi atsana bana bi neresinde yazıyor lozanda 2023 e kadar maden kullanamazsın diye. Safsata bunlar hep

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Kanka doların yükselme sebebi kısaca enflasyon. Şimdi yarın gökten altın yağsa ve en fakir insanda bile bir sürü altın olsa altının değeri kalmaz 1 TL fiyata bile satmazlar. Şimdi biz sürekli dışarıdan ürün alıyoruz ama ürün satamıyoruz.(yani satıyoruz ama aldığımız üründen daha az satıyoruz) Şimdi evrensel para birimi dolar olduğu için alırken dolar ile ödüyoruz. E ne oluyor? Ülkede dolar azalıyor dolar azalınca dolar değerleniyor. Ve her şey pahalılaşıyor. E zorunlu olarak asgari ücrete zam geliyor. Asgari ücrete zam gelince ne mi oluyor? Dolar daha da fazla artıyor. Niye dersen dünyada dolaşan TL artış gösterdi. Bu döngüye kısaca enflasyon diyor. Doların düşmesinin 2 yolu var. 1. senin dediğin yol 2. si ise daha çok yurt dışına mal satmamız.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Aynen kanka herkesin tek derdi Türkiye 😂😂 hele aç bir 2 yabancı video izle adamlar Türkiye devletini sorunca bile bilmiyorlar anca İstanbul’u biraz biliyorlar . Ama sorsan herkesin derdi Türkiye. 😂 Ya sen ne izliyorsun kardeşim acilen bırak. Yok 2023 lozanmış felan ? Hani belgeyi atsana bana bi neresinde yazıyor lozanda 2023 e kadar maden kullanamazsın diye. Safsata bunlar hep
İşine gelmeyince ekonomiste bile inanmıyosun inanmak zorunda da değilsin tabii ki ayrıca ne alaka bilmemek köylü adamla ekonomist adamı aynı kefeye koyuyosun bizde de mesela bir köye git Belçikayı sor bak bakım biliyorlar mı saçma cevaplar bunlar

Aynen işte
Kanka doların yükselme sebebi kısaca enflasyon. Şimdi yarın gökten altın yağsa ve en fakir insanda bile bir sürü altın olsa altının değeri kalmaz 1 TL fiyata bile satmazlar. Şimdi biz sürekli dışarıdan ürün alıyoruz ama ürün satamıyoruz.(yani satıyoruz ama aldığımız üründen daha az satıyoruz) Şimdi evrensel para birimi dolar olduğu için alırken dolar ile ödüyoruz. E ne oluyor? Ülkede dolar azalıyor dolar azalınca dolar değerleniyor. Ve her şey pahalılaşıyor. E zorunlu olarak asgari ücrete zam geliyor. Asgari ücrete zam gelince ne mi oluyor? Dolar daha da fazla artıyor. Niye dersen dünyada dolaşan TL artış gösterdi. Bu döngüye kısaca enflasyon diyor. Doların düşmesinin 2 yolu var. 1. senin dediğin yol 2. si ise daha çok yurt dışına mal satmamız.

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
İşine gelmeyince ekonomiste bile inanmıyosun inanmak zorunda da değilsin tabii ki ayrıca ne alaka bilmemek köylü adamla ekonomist adamı aynı kefeye koyuyosun bizde de mesela bir köye git Belçikayı sor bak bakım biliyorlar mı saçma cevaplar bunlar
Kim ekonomist hangi ekonomist ? Belgelerle konuş kardeşim belgelerle ? Lozan felan diyorsun göster bakalım belgeyi ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Aynen işte

Adam haklı

Alıntıdır:Lozan hakkında yaptığı çalışmalarla tanınan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sevtap Demirci fısıltı olarak dile getirilen "Lozan antlaşmasının 2023'te sona ereceği" iddiasına yanıt veriyor. Demirci şunları söylüyor; "Hem Türkiye'de hem İngiliz arşivlerinde benim neredeyse görmediğim belge kalmadı. Bu belgelerin hiç birisinde bu antlaşma 100 yıl sonra sona erecektir veya bir bitiş tarihi vardır diye bir şey yok."

Kaynak:https://www.mepanews.com/lozan-anlasmasi-2023-yilinda-bitiyor-mu-15731h.htm

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Konu kişisel tartışma alanına döndüğü için kitlenmiştir.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Aga Almanya'da yaşayan bir gurbetçi asgari ücret ile Türkiyeye tatile gelip krallar gibi tatil yapıyor. Asgari ücret alan hangi aile tatile gidebiliyor? Buna enflasyon deniyor. Evet aç değiliz ama her gün TL değer kaybediyor.
eskiden tl ne kadar değerliydi sanki :) 90 lara bak görürsün. :D Orada kalacak yer yardımı almadan asgari ücretle kirada oturan birisi para biriktiremez yani. 1600 alıp 600 ü kiraya gidicek

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Kim ekonomist hangi ekonomist ? Belgelerle konuş kardeşim belgelerle ? Lozan felan diyorsun göster bakalım belgeyi ?
Türkiye'nin burada petrol sanayiinde açık ara önde olduğu görülüyor

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
eskiden TL ne kadar değerliydi sanki :) 90 lara bak görürsün. :D Orada kalacak yer yardımı almadan asgari ücretle kirada oturan birisi para biriktiremez yani. 1600 alıp 600 ü kiraya gidicek
İşte diyolar ki bide 90larda dolar 0.6 idi aqa isterse 10kr olsun düzgün olmadıktan sonra

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom