Ekran Kararması ve....

achiles06

80+
Reaksiyon skoru
9
sistem
asus b550m-k
ryzen 5 5600
msi rx 6700xt
32 gb ram vs vs
yaşadığım problem pc de oyun oynarken veya film izlerken farketmeksizin pc anlık sanki donuyor ve ekran simsiyah oluyor monitör kararıyor ve tekrar geliyor ortalama 2 3 sn arasında bir sürede driver siliyorum tekrar yüklüyorum amd yazılımını silip tekrar yükledim bir forumda freesync açık olunca yapar falan yazıyordu monitördeki onuda kapattım monitör 165 hz görüntü ayarlarınıda 165 hz de tutuyorum displayport ile bağlı ne yaptıysam çözemedim yardımcı olursanız sevinirim

Selam, hocam bir kaç soru soracağım.
1. Sorun ne zamandır var?
2.Güç kaynağınız marka model w değeri ne?
3. Bilgisayarın takılı olduğu prizde başka cihaz takılı mı?
4.Bilgisayarın takılı olduğu priz başka bir prize "ek" gibi takılı mı? Yoksa sadece tek mi?
5.Ekran gittiği anda ses gelmeye devam ediyor mu? Yoksa ses+görüntü mü gidiyor?
6.Görüntü gidince bilgisayardan usb takma çıkarma sesi gibi bir ses geliyor mu?

sistem
asus b550m-k
ryzen 5 5600
msi rx 6700xt
32 gb ram vs vs
yaşadığım problem pc de oyun oynarken veya film izlerken farketmeksizin pc anlık sanki donuyor ve ekran simsiyah oluyor monitör kararıyor ve tekrar geliyor ortalama 2 3 sn arasında bir sürede driver siliyorum tekrar yüklüyorum amd yazılımını silip tekrar yükledim bir forumda freesync açık olunca yapar falan yazıyordu monitördeki onuda kapattım monitör 165 hz görüntü ayarlarınıda 165 hz de tutuyorum displayport ile bağlı ne yaptıysam çözemedim yardımcı olursanız sevinirim
Hocam eski drivera geçmeyi deneyin bende 1-2 kere yaşadım ama sizinki kadar sık olmadı.

Selam, hocam bir kaç soru soracağım.
1. Sorun ne zamandır var?
2.Güç kaynağınız marka model w değeri ne?
3. Bilgisayarın takılı olduğu prizde başka cihaz takılı mı?
4.Bilgisayarın takılı olduğu priz başka bir prize "ek" gibi takılı mı? Yoksa sadece tek mi?
5.Ekran gittiği anda ses gelmeye devam ediyor mu? Yoksa ses+görüntü mü gidiyor?
6.Görüntü gidince bilgisayardan usb takma çıkarma sesi gibi bir ses geliyor mu?
bu sorun 2 3 aydır oluyor pc tozlandı ısı değerleri arttı diye stock fanı sıvı soğutma ile değiştirdim bütün pc komple tozdan arındırdım şimdi sorularına geleyim
güçkaynağı POWERBOOST Glacier 650 w 80 plus
cihazın takılı oldupu prizde sadece derin dondurucu takılı fakar kablo kallafi bir kablo tek kanal bakır yani onda bir problem yoktur pc takılı olan priz de ek değil direk duvardan pc ye geliyor oradan derin dondurucuya güç gidiyor
ekran gidince usb takıp çıkarma gibi bir ses geliyor

Bilgisayarınızda uyku modu kapalı mı?
Deneme için derin dondurucuyu bir süreliğine başka pirize takma şansınız var mı? Aynı anda fazla w kullanan cihazları aynı prizden kullanmanız belki gelen elektriğin dengesiz gelmesine sebep oluyor olabilir.
Ekran gidip geldiğinde
Başlat>Çalıştır>olay görüntüleyicisi bölümünden sistem'i bulup sorunu yaşadığınız dakikaya ait bir hata raporu olup olmadığını kontrol edin. (Genelde sarı ünlem veya kırmızı ünlemli olur) Varsa tüm içeriği yazın ve ekran görüntüsü yükleyin.

Ve Monitörün 165hz değeri o.c ile olan hali mi?

Başka bir monitör kablosu deneme şansınız var mı?

Sorunun çok fazla sebebi olabilir çünkü. Önce en basit olanları elersek daha iyi olur.

Son düzenleme:
Bilgisayarınızda uyku modu kapalı mı?
Deneme için derin dondurucuyu bir süreliğine başka pirize takma şansınız var mı? Aynı anda fazla w kullanan cihazları aynı prizden kullanmanız belki gelen elektriğin dengesiz gelmesine sebep oluyor olabilir.
Ekran gidip geldiğinde
Başlat>Çalıştır>olay görüntüleyicisi bölümünden sistem'i bulup sorunu yaşadığınız dakikaya ait bir hata raporu olup olmadığını kontrol edin. (Genelde sarı ünlem veya kırmızı ünlemli olur) Varsa tüm içeriği yazın ve ekran görüntüsü yükleyin.

Ve Monitörün 165hz değeri o.c ile olan hali mi?

Başka bir monitör kablosu deneme şansınız var mı?

Sorunun çok fazla sebebi olabilir çünkü. Önce en basit olanları elersek daha iyi olur.
UYKU MODU KAPALI
sadece 15 dk sonra ekranı kapat açık diğer 2 seçenek kapalı uyku modu veya hazırda beklet modu
olay görüntüleyicide görünensarı tek hata DistributedCOM adlı bir hata oda güvenlikle alakalı sanırım
kırmızı görünen de TPM-WMI adlı bir hata Bu makinede Güvenli Önyükleme etkinleştirilmedi.. bir uyarı var içerisine baktığımda
monitör kendi 165 hz oc li değil
başka monitör kablosu da denedim malesef bir artı yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,154
Üyeler
183,392
Son üye
SxlentS
Geri