Ekran Karıncalanması Sorunu ve Çözüm Önerileri

Reaksiyon skoru
8
Selamlar, iyi forumlar herkese.

Oyunlarda ara sıra ekran karıncalanması yaşıyorum. Karakter sabit dururken sorun olmuyor ancak yürüyüp etrafa baktığımda bu durum ortaya çıkıyor. Özellikle Elden Ring gibi oyunlarda, ekran karıncalanmasının yanı sıra bazı asetlerin karardığını da fark ettim. Bu sorunun sebebini bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

Ekler

• 1754481900411.webp
    1754481900411.webp
    39.8 KB · Hit: 44
Bilgisayarın yetersiz.

Ne demek yetersiz?

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4060 TI 16 GB 128Bit Çift Fanlı
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: XPG Lancer RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32
PSU: MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply

Monitör veya kablo sorunu olabilir gsync açık oynamayı denedin mi?

2. Monitörümdeki displayport kablosunu denedim yine aynı. G-SYNC denemedim ama deneyeceğim, teşekkür ederim.
Çünkü yırtılma vs kaynaklı olabilir birde istersen ddu ile ekran kartı sürücülerini silip tekrar yükle. Başka monitör varsa başka monitorde oynadığında aynı sorun oluyor mu?

Çünkü yırtılma vs kaynaklı olabilir birde istersen ddu ile ekran kartı sürücülerini silip tekrar yükle. Başka monitör varsa başka monitorde oynadığında aynı sorun oluyor mu?

G-SYNC aktif ettim ama sorun yine devam etti. İkinci monitörde de aynı şey oluyor.

G-SYNC aktif ettim ama sorun yine devam etti. İkinci monitörde de aynı şey oluyor.
O zaman driverları temiz yüklemek kaldı. O da olmazsa hım, yüklenme süresiyle alakalı olabilir mi, hdd veya ssd nedir o da iyi bir şey ise :ROFLMAO:patladık tabi yine de onları da kontrol etsen güzel olur.

O zaman driverları temiz yüklemek kaldı. O da olmazsa hım, yüklenme süresiyle alakalı olabilir mi, hdd veya ssd nedir o da iyi bir şey ise :ROFLMAO:patladık tabi yine de onları da kontrol etsen güzel olur.

Windows 10 kullanırken sıkıntı yoktu. Windows 11'e geçtim 1 ay önce sık sık yapmaya başladı. Ben yine de ddu ile temizleyip tekrar deneyeyim.

SSD 1: Kioxia Exceria PRO 2 TB SSD 2: Team MP33 Pro 1 TB SSD 3: Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata SSD

Oyunlarda ara sıra ekran karıncalanması yaşıyorum. Karakter sabit dururken sorun olmuyor ancak yürüyüp etrafa baktığımda bu durum ortaya çıkıyor. Özellikle Elden Ring gibi oyunlarda, ekran karıncalanmasının yanı sıra bazı asetlerin karardığını da fark ettim. Bu sorunun sebebini bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
bende de olmuştu monitör ayarlarımı sıfırladım yarı düzeldi sonra monitörümde otomatik düzeltme vardı onu kullandım komple düzelmişti sende var mı öyle bir seçenek?

bende de olmuştu monitör ayarlarımı sıfırladım yarı düzeldi sonra monitörümde otomatik düzeltme vardı onu kullandım komple düzelmişti sende var mı öyle bir seçenek?

Yok hocam, monitörlerin ikisini de sıfırladım fakat yine aynı. Her oyunda yapıyor, sadece elden ring veya valorant'ta değil. Ekran kartıyla alakalı olabilme ihtimali yüzde kaç acaba?

Dediğine göre win 11 geçince olmuş, win 11 keyine bir şey olmazsa birde win 10 geç dene. Tabi önemli dosyaları yedeklemeyi unutma.

Monitörü 60hz alıp dener misin? Ben de sorunumu elden ringde keşfetmiştim 60fps capi oldugu icin. Monitörüm 60hz oldugunda cizgiler veya görüntü bozulmaları oluyordu. 60hzde sıkıntı varsa eğer sorun monitördedir.

Geri