Neler Yeni

ekran kartı coil whine şüphesi

ThExtrem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Enes Malik DEMİR
arkadaşlar benim bilgisayarımda ryzen 3 1200 asus arez rx 580 ve gamepower horizon var ekran kartının ve kasanın fanları çalışmıyor fakat yine de bir fan sesi geliyor sizce bu coil whine mi yoksa işlemcinin fanından mı geliyor ( bu arada ekran kartının ve işlemcinin fanları otomatik te ve stok fan var )
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada bu ses ekran kartı ve işlemci boşta iken yani masaüstünde oluyor ama psu da olabilir psu da gamepower kasasının içinde dahil 650 w 80 +

ama coil whine cızırtı sesi imiş bende ise fan sesi gibi bi ses var yani hani ekran kartı %100 yüke girdiğinde fan sesi çıkar ya işte o ses çıkıyor

Son düzenleme:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
arkadaşlar benim bilgisayarımda ryzen 3 1200 asus arez rx 580 ve gamepower horizon var ekran kartının ve kasanın fanları çalışmıyor fakat yine de bir fan sesi geliyor sizce bu coil whine mi yoksa işlemcinin fanından mı geliyor ( bu arada ekran kartının ve işlemcinin fanları otomatik te ve stok fan var )

bu arada bu ses ekran kartı ve işlemci boşta iken yani masaüstünde oluyor ama PSU da olabilir PSU da gamepower kasasının içinde dahil 650 w 80 +
Coil Whine genelde oyunlara girildiğinde olur çünkü güncel ekran kartlari masaüstünde yorulmuyor fan dahi calistirmiyor bu gpu dan gpu ya değişir tabi Coil Whine varsa sadece sizi ses olarak rahatsiz eder sisteme zarar vermez. Kulağinizi yakinlaştirarak sesin tam olarak nereden geldiğini anlamaya calisin Msi afterburner programindan fan hizini kontrol edebilirsiniz Güc kaynagi ekran karti ve islemci fanina en son tüm fanlara bakın.

ThExtrem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Enes Malik DEMİR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Coil Whine genelde oyunlara girildiğinde olur çünkü güncel ekran kartlari masaüstünde yorulmuyor fan dahi calistirmiyor bu gpu dan gpu ya değişir tabi Coil Whine varsa sadece sizi ses olarak rahatsiz eder sisteme zarar vermez. Kulağinizi yakinlaştirarak sesin tam olarak nereden geldiğini anlamaya calisin Msi afterburner programindan fan hizini kontrol edebilirsiniz Güc kaynagi ekran karti ve islemci fanina en son tüm fanlara bakın.
ben ekran kartından gelmediğine eminim ve kulağımı işlemcinin olduğu tarafa yaklaştırınca ses artıyor ama psu dan da olabilir birçok kişi gamepower iyi değil demişti bilmiyorum ama ekran kartında değil galiba çünki apex legends te kart 72 derece zorluyor ama seste herhangi bi değişim olmuyor sadece bi tık artıyor yani cızırtı yok

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
ben ekran kartından gelmediğine eminim ve kulağımı işlemcinin olduğu tarafa yaklaştırınca ses artıyor ama PSU dan da olabilir birçok kişi gamepower iyi değil demişti bilmiyorum ama ekran kartında değil galiba çünki apex legends te kart 72 derece zorluyor ama seste herhangi bi değişim olmuyor sadece bi tık artıyor yani cızırtı yok
İşlemci fanina müdahale et hizini düşür sesde oynama oluyormu bak bilgisayari temizlerken cok saratiysan fanı balance ayari bozulmuş olabilir

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert

Böyle bir ses alıyorsan coil whine vardır. Fan sesi değil, dikkatli dinlersen tiz gıcık bir ses. Böyle bir ses almıyorsan coil whine yoktur ve fan sesi doğaldır. İşlemci stok fan ara ara hızlanıp yavaşlar, sinirini bozuyorsa bir hava soğutma alabilirsin bütçe de varsa.

ThExtrem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Enes Malik DEMİR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben ekran kartından gelmediğine eminim ve kulağımı işlemcinin olduğu tarafa yaklaştırınca ses artıyor ama PSU dan da olabilir birçok kişi gamepower iyi değil demişti bilmiyorum ama ekran kartında değil galiba çünki apex legends te kart 72 derece zorluyor ama seste herhangi bi değişim olmuyor sadece bi tık artıyor yani cızırtı yok
buldum abi benim sorun psu da ama dediğim gibi uzaktan fan sesine benziyor ama bu cızırtı gibi değil sadece yakınlaşınca hafif bi cızırtı var ama az bu video gibi oyunda da değil boşta geliyor

işlemci fanını durdurdum aynı bir de psu yu durdurcam gene gelirse psu coil whine peki bunun zararı var mı

Top Bottom