Neler Yeni

Ekran kartı çözünürlük sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Merhaba arkadaşlar,
1 ay önce yeni sistem topladım ve geçen hafta 2560x1440 çözünürlüklü bir monitör aldım.Malum ekran kartı piyasası berbat olduğundan şuan eski ekran kartımı kullanmaktayım. Ekran kartının sitesinde 2560x1440 ya destek verdiğini belirtiyor ama monitörde max çözünürlük 1920 x1200 oluyor. Şuan 1920x1080 kullanıyorum ama çözünürlük 2k 32 inç monitör olduğundan kötü gözüküyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.
Ekran kartı:Msi 6850 Powe edition
1 display, 2 dvi, 1 hdmi(şuan ona bağlı monitör) girişleri var.

Monitörde ise 2 hdmi, 1 display 1 mini display var monitörü hdmi ile laptopa bağladığımda 2560x1440 e ulaşabiliyorum.
Son olarak dvi-hdmi adaptör aldım ama değişen bir şey olmadı. O da bu :

Herkese teşekkürler iyi ramazanlar.

akıllıvelet

80+ Bronze
1-Normal masaüstünde sağ tıkla görüntü ayarları ordan değiştirebilirsin
2-driverların güncel olsun sonra nvidia denetim masasından düzeltebilirsin
3-ekran kartında sorun olabilir temizlik yap
4-portları temizle
Sorun büyük bir ihtimalle yazılımsal fakat temizlikte yapmalısın kolay gelsin İyi Ramazan lar Hocam☺
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim dönüştürücü kullanıyor musın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kullanıyorsan %99.9.9.9.9.9 ihtimalle ondadır

• Beğen
Reaksiyonlar: evet
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dediklerinizin çoğunu yapmıştım fakat söyle bir sorun var kart 10 yıl öncesine ait olduğundan driverı da amd nin eski kartlar için çıkarttığı genel bir driver o sebeple dediğiniz gibi yazılımsal olabilir. Şuan hdmi ile bağlı ve herhangi bir dönüştürücü yok hdmi ile maximum 1920x1200 alabiliyorum acaba dvi girişinden 2560x1440 alabilir miyim diye dvi-hdmi dönüştürücüsi almıştım ama değişen bir şey olmadı hatta dönüştürücü ile max 1920 x1080 oluyor display portu var birde ama kablo olmadığından deneyemedim onu.
Teşekkürler

Top Bottom