Ekran kartı driverı yüklenince bilgisayar kilitlenip reset atıyor

mkenankoc

80+
Reaksiyon skoru
18
Merhaba arkadaşlar
Sistem özellikleri:
Asus rog B550 a gaming
amd 5600x
good ram 2x8 16 gb 3600mhz
mld m300 1tb m.2 ssd
Sharkoon 650w psu
Gigabyte vision rtx 3070
nzxt x42 sıvı soğutma

Bilgisayarımın hiç bir sıkıntısı yoktu. 2 gün önce sattım. Dün alan kişi beni arayarak formatdan sonra gpu driverı yüklenince donup reset attığını söyledi. Pc yi getirdi dediği gibiydi.
Defalarca formatlandı ssd psu ram ve soğutucu değiştirdim yine aynı kendiside yapmış bunları. Arızanın ilk oluşu: biosu güncellemiş formatsan sonra bu hale gelmiş.
Ekran kartını başka 2 pc ye taktım sıkıntı yok. Bu sisteme 3080 taktım aynı şekilde sıkıntı oluyor yani donup resetliyor. 2600x TAKTIM SIKINTI YOK. 2600x in bulunduğu msi b450 anakartlı sisteme 5600x i ve 3070 i takıyorum SIKINTI YOK ÇALIŞIYOR. Bi çok farklı bios yükledim yine aynı... Hatta normal ssd denedim yine aynı... Anakartda sıkıntı görünüyor ama donanımsal fiziksel bi arıza olduğunu zannetmiyorum. Yukarıda yazdığım gibi 2600x takınca SIKINTI YOK.
WhatsApp Görsel 2024-03-27 saat 03.46.08_81660f2c.jpg
WhatsApp Görsel 2024-03-27 saat 03.46.08_451012bc.jpg
WhatsApp Görsel 2024-03-27 saat 03.46.09_3f31bff0.jpg
İlk iki resimde bios yüklendikden sonra çıkan mesajlar. Son resimdeki mesaj bi ara bir kere çıktı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar
Sistem özellikleri:
Asus rog B550 a gaming
amd 5600x
good ram 2x8 16 gb 3600mhz
mld m300 1tb m.2 ssd
Sharkoon 650w psu
Gigabyte vision rtx 3070
nzxt x42 sıvı soğutma

Bilgisayarımın hiç bir sıkıntısı yoktu. 2 gün önce sattım. Dün alan kişi beni arayarak formatdan sonra gpu driverı yüklenince donup reset attığını söyledi. Pc yi getirdi dediği gibiydi.
Defalarca formatlandı ssd psu ram ve soğutucu değiştirdim yine aynı kendiside yapmış bunları. Arızanın ilk oluşu: biosu güncellemiş formatsan sonra bu hale gelmiş.
Ekran kartını başka 2 pc ye taktım sıkıntı yok. Bu sisteme 3080 taktım aynı şekilde sıkıntı oluyor yani donup resetliyor. 2600x TAKTIM SIKINTI YOK. 2600x in bulunduğu msi b450 anakartlı sisteme 5600x i ve 3070 i takıyorum SIKINTI YOK ÇALIŞIYOR. Bi çok farklı bios yükledim yine aynı... Hatta normal ssd denedim yine aynı... Anakartda sıkıntı görünüyor ama donanımsal fiziksel bi arıza olduğunu zannetmiyorum. Yukarıda yazdığım gibi 2600x takınca SIKINTI YOK.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleİlk iki resimde bios yüklendikden sonra çıkan mesajlar. Son resimdeki mesaj bi ara bir kere çıktı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Gop sürücüsünde bir sorun olabilir. Birde gpu-z yükleyip, sorunlu ekran kartının ekran görüntüsünü atabilir misiniz buraya? Ek olarak işlemci fanını kontrol edin.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Yazdığınıza gelince soğutucunun fanını yanlış yere takmışım uğraşırken onu farkedip düzelttim. Görüntü almaya gelince: fırsat olmuyor 10-15 saniyede donuyor ve reset atıyor driver yüklüyken. formatdan sonra hemen olmuyor ben driverı yüklemeden win kendi yükleyince hemen donuyor resetliyor. 3070 i iki farklı sistemde denedim sorun yok. Bu sıkıntılı sisteme 3080 taktım yine aynı oluyor. Gop sürücüsüne gelince bunun için ne yapabilirim. Bir de satın alan 760 gpu takmışlar onda bi sıkıntı çıkmamış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gop sürücüsünde bir sorun olabilir. Birde gpu-z yükleyip, sorunlu ekran kartının ekran görüntüsünü atabilir misiniz buraya? Ek olarak işlemci fanını kontrol edin.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Yazdığınıza gelince soğutucunun fanını yanlış yere takmışım uğraşırken onu farkedip düzelttim. Görüntü almaya gelince: fırsat olmuyor 10-15 saniyede donuyor ve reset atıyor driver yüklüyken. formatdan sonra hemen olmuyor ben driverı yüklemeden win kendi yükleyince hemen donuyor resetliyor. 3070 i iki farklı sistemde denedim sorun yok. Bu sıkıntılı sisteme 3080 taktım yine aynı oluyor. Gop sürücüsüne gelince bunun için ne yapabilirim. Bir de satın alan 760 gpu takmışlar onda bi sıkıntı çıkmamış.

Son düzenleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gpu-z'de uefi tiki görünüyor mu? Görünmüyorsa ya sorun var anakartta ya da video biosta.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,266
Üyeler
184,912
Son üye
ern06
Geri