Neler Yeni

Bilgisayar açıldıktan sonra kitleniyor, reset atınca düzeliyor

kalona

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen Anıl Kocatepe
Hepinize merhaba arakdaşlar,

Benim sistemim Ryzen 5 3600 işlemci, Sapphire R7 370 2GB 256 Bit ekran kartı, 8x2 16 GB Patriot Viper 3200 MHZ Ram, B450M S2H anakart, 500w psu mevcut. 1 adet M2 SSD 500 GB 1 adet 120 GB SSD

Arkadaşlar bilgisyarı ilk açtıktan sonra bir oyuna girdiğimde valorant, pubg, lol cs... farketmeksizin ortalama 5 dakika sonra bilgisayar donuyor, fakat arka planda eğer ki daha önce discordda isem discord sesleri geliyor ve benim sesim de arkadaşlarıma gidiyor. Hiçbir şekilde görüntü geri düzelmiyor. Bilgisayara reset atıyorum sorun çözülüyor ve bu sorunu yaşamıyorum tekrardan. Açıkçası şuan bilgisayarı başlatıyorum akabinde masaüstü gelince yeniden başlat diyorum o şekilde bilgisayarı sorunsuz kullanıyorum. Çok enteresan bir durum, herhangi bir mavi ekran hata veya pc'nin kapanması söz konusu değil öyle donup kalıyor.

Denediğim çözümleri sıralayayım;
Monitör değiştirdim, DP, HDMI ve VGA olarak denedim 2 monitörde de aynı sorunu yaşıyorum.
Driver sildim eski driver kurdum, yeni sürüm kurdum fakat driver ile de düzelmedi.
Full format denedim bir çözümü olmadı
Kasa içindeki tüm bileşenleri PSU kablosuna kadar söküp tekrar taktım, işlemci ve ekran kartı termal macunlarını yeniledim. Bios reset attım tekrar kurulum yaptım fakat fayda etmedi.

Açıkçası neyden kaynaklı anlayamadığım için bir aksiyon alamıyorum, ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat emin olamıyorum. Bilen arkadaşlarımız var ise cevaplarsa çok sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,021
Üyeler
172,765
Son üye
TH0R
Top Bottom