Yeni aldığım Bilgisayar açıldıktan 1 dakika sonra kapanıyor

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım. Sistemi daha yeni kurdum ancak bilgisayarımın açma düğmesine bastığımda BIOS ekranı geliyor, ama 1 dakika sonra kapanıyor yardımcı olur musunuz?
Kablo bağlantılarını doğru yaptığıma inanıyorum, ancak kule tipi fazeon A4 soğutucu var onun bağlantısını yapamadım.
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
G.SKİLL
Ekran kartı
Asrock Radeon RX 9060 XT CHALLENGER
Anakart
Asrock AMD ryzen a 620
İşlemci
AMD ryzen 7600x 4.7 GHz 32mb 6 çekirdek

7600x normalde de sıcak çalışan bir işlemci. 1 dakikalık süre yeterli gibi. Anakartta sorun olduğunu düşünmüyorum. Kabloları tam oturtamadıysa bilgisayarın hiç açılmaması gerekirdi. PSU kaynaklı da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Arkadaş konuda 1 dakika sonra kapanıyor demiş. PSU kaynaklı sorun olsa tahminimce hiç açılmazdı ya da PSU kaynaklı kapanma süreleri değişirdi.
Hocam 24 pin bağlantısı bile bazen sıkıntılı olduğunda voltaj olarak 12V, 5V, 3.3V kanallarında tutarsızlıklar oluyormuş.
Bunu da yeni PSU değiştirdiğim dönemde öğrendim.
Kabloda bile sıkıntı olsa voltaj farkından PC'de çökme, donma kapanma oluyormuş.

Açarken buzzerdan nasıl bir ses geliyor buzzer bağladın mı?
Buzzer ney ustam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 24 pin bağlantısı bile bazen sıkıntılı olduğunda voltaj olarak 12V, 5V, 3.3V kanallarında tutarsızlıklar oluyormuş.
Bunu da yeni PSU değiştirdiğim dönemde öğrendim.
Kabloda bile sıkıntı olsa voltaj farkından PC'de çökme, donma kapanma oluyormuş.
Böyle bir şey var ise nasıl düzeltebiliriz hocam

7600x normalde de sıcak çalışan bir işlemci. 1 dakikalık süre yeterli gibi. Anakartta sorun olduğunu düşünmüyorum. Kabloları tam oturtamadıysa bilgisayarın hiç açılmaması gerekirdi. PSU kaynaklı da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Arkadaş konuda 1 dakika sonra kapanıyor demiş. PSU kaynaklı sorun olsa tahminimce hiç açılmazdı ya da PSU kaynaklı kapanma süreleri değişirdi.
Sorun nedir peki hocam

Son düzenleme:
Buzzer ney ustam

Sorun nedir peki hocam
Sorun kronik değilse 24 pin bağlantısını ideal şekilde takmak,
Kabloda bir arıza olup olmadığını HWMonitor açıkken kabloyu elle kontrol etmek. (Voltaj değerleri kablo hareketlerine göre yükselip düşebiliyor)
Bu fark edilirse, kabloyu titreşimden koruyarak en iyi ölçüm şartlarında sabitlemek.
Birde bunlardan bağımsız, ekran kartı bağlantısını tek kablodan gelen 8+8pin yerine çift 8pin kablosu ile bağlamak
Hem PSU hemde GPU sağlığı için.

HDMI monitör den gelen kablosunu bilgisayarın anakartina taktigimda PC açılıyor bios ekranı geliyor ama 1 dakika sonra kapanıyor.
Ayni kabloyu ekran kartına taktigimda ise görüntü hiç bir şekilde yok ama bilgisayar açılıyor yine 1 dakika sonra kapanıyor.

Buzzer ney ustam

Sorun nedir peki hocam
Buzzer bip bip ses çıkaran mini bir hoparlör. Açma tuşuna bastığında ses çıkarır. 2 kısa 1 uzun bip gibi. Bu seslerin anlamları vardır. Buzzer takılı değil mi?

Geri