Neler Yeni

Yardım Ekran kartı fan değiştirme

RecepEnes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Recep Enes Öcalan
Bütçe
5
Merhabalar, GTX750Ti ekran kartı kullanıyordum ama bir yerden sonra fanı düzensiz çalışmaya başladı -tam hız çalışıyor duruyor beş saniye sonra yine çalışıyor- ve aşırı rahatsız edici bir gürültüsü vardı. Bilgisayarda yapanileceğim çoğu işlemi yapyım ama bir şey değişmedi.İnternette baktığımda bu sorunu yaşayan başka kişiler de olduğunu gördüm, fanı değiştirerek çözüm bulabiliyormuşuz. Lakin aynı bu modelin fanını almak masrafmış gibi geliyor. Zaten bu ekran kartını 4 yıl önce ikinci el almıştım aynı fanına para vermektense 80mm -bu modelin çapı bu kadar- bir fan alıp ekran kartına nasıl montelerim? Tam ortadan yüapıştırmak geldi aklıma ama akarsa sıkıntı olabilir. Sizce en mantıklısı ne olur?

Ekler

• IMG_20241116_120722.jpg
    IMG_20241116_120722.jpg
    1.3 MB · Hit: 13

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
okr
Merhabalar, GTX750Ti ekran kartı kullanıyordum ama bir yerden sonra fanı düzensiz çalışmaya başladı -tam hız çalışıyor duruyor beş saniye sonra yine çalışıyor- ve aşırı rahatsız edici bir gürültüsü vardı. Bilgisayarda yapanileceğim çoğu işlemi yapyım ama bir şey değişmedi.İnternette baktığımda bu sorunu yaşayan başka kişiler de olduğunu gördüm, fanı değiştirerek çözüm bulabiliyormuşuz. Lakin aynı bu modelin fanını almak masrafmış gibi geliyor. Zaten bu ekran kartını 4 yıl önce ikinci el almıştım aynı fanına para vermektense 80mm -bu modelin çapı bu kadar- bir fan alıp ekran kartına nasıl montelerim? Tam ortadan yüapıştırmak geldi aklıma ama akarsa sıkıntı olabilir. Sizce en mantıklısı ne olur?
aynı boyutlarda bir fan alıp dikkatlice yapıştırabilirsiniz

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
ibrahim demir
gidiyorsun bi tane kasa fanı alıyorsun
sonra bakır kabloyla sabitliyorsun
güç kaynağı soketine takıyorsun bitti
2x verim alırsın

RecepEnes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Recep Enes Öcalan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
ibrahim demir
Tam olarak nasıl sabitleyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha ucuz basit klasik bir fan almayı düşünüyorum zaten ekran kartını 4 yıl önce 500/600 e falan almıştım.
elektrik kablolarındaki bakırı cıkar
4 tane ekran kartı bloguna sabitle

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
okr
Fazla ısınırsa aşağı doğru akar mı? Tam aşağısına capture card takılı zarar görsün istemiyorum.
bloğun ısısının silikonu eriteceğini sanmıyorum ki yıllar önce sıfır aldığım gt 730 ekran kartımın fanı silikonla yapıştırılmıştı

Top Bottom