Çözüldü✓ Ekran kartı fan hızı yükselmiyor

Sir Degonet

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
275
Arkadaşlar ekran kartı asus 7900xtx ekran kartı sıcaklık yükseliyor ama fan dönüş hızı bu seviyelerde kalıyor devamlı, karttamı sorun var yoksa normalmi bu durum anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• IMG_8485.png
    IMG_8485.png
    1.9 MB · Hit: 66
Arkadaşlar ekran kartı asus 7900xtx ekran kartı sıcaklık yükseliyor ama fan dönüş hızı bu seviyelerde kalıyor devamlı, karttamı sorun var yoksa normalmi bu durum anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
BİOS ayarlarından olabilir. Oradan fan speed ayarı yaparsan düzelir belki.

Ekran kartı fanları yükselmiyor diğer fanları biostan ayarlıyorum.

Radeon ayarlarından yükseltebilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1729418115625.png

Orada herhangi bir seçenek göremedim hız aşırtma var sadece fan değerlerini yükseltmek istiyorum , çok ısınıyor fan rom yükselmiyor .

Radeon ayarlarından yükseltebilirsin

Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler video buldum bilmiyordum çok sağol.

Son düzenleme:
Orada herhangi bir seçenek göremedim hız aşırtma var sadece fan değerlerini yükseltmek istiyorum , çok ısınıyor fan rom yükselmiyor .

Teşekkürler video buldum bilmiyordum çok sağol.
Orada manuel ayarlama vardı hocam. Bulduysan tamamdır. Rica ederim

Hocam Valorant sanırım oynadığınız oyun, ekran kartını nasıl o kadar kullanıyor? 2k yada 4k mi oynuyorsunuz ?

hocam amd softvare a girin Performans/Ayarlanıyor Ayarlama Kontrolünü Özel e çekin Sonra fan ayarını etkinleştirin, gelişmiş kontrollerin açın ardından altta ince ayar kontrolleri olucaktır, oradan gpu hangi dereceye geldiğinde fan hızı % kaç olsun ayarlayabilirsiniz

bunun gibi olması lazım

Ekler

• resim_2024-10-20_135944090.png
    resim_2024-10-20_135944090.png
    47.7 KB · Hit: 30
  • Ekran görüntüsü 2024-10-20 135849.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-20 135849.png
    193.2 KB · Hit: 31
hocam amd softvare a girin Performans/Ayarlanıyor Ayarlama Kontrolünü Özel e çekin Sonra fan ayarını etkinleştirin, gelişmiş kontrollerin açın ardından altta ince ayar kontrolleri olucaktır, oradan gpu hangi dereceye geldiğinde fan hızı % kaç olsun ayarlayabilirsiniz

bunun gibi olması lazım
Teşekkürler hocam ilginiz için hallettim.

diğer ayarları fazla kurcalamamaya çalışın bilinçsizce yaparsanız ekran kartına zarar verme riskiniz var iyi günler

diğer ayarları fazla kurcalamamaya çalışın bilinçsizce oc yaparsanız ekran kartına zarar verme riskiniz var iyi günler

Geri