Neler Yeni

Yardım Ekran kartı güç girişi koptu

Ekran kartı güç kablosu koptu

• Oy kullanan toplam üye
    15
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kubilay Mantar
Arkadaşlar nolur çok acil yardım edin msi gaming x gtx 1070 ekran kartının termal macununu değiştirmek için içini açıyordum ve bu kırmızı kablo çıktı takılabilir mi nasıl takarım tamirvite götürsem halleder mi lütfen yardım edin
kopan kablo bordun soğutma elamanlarının kablosu kartınız çalışır ama fanlar çalışmaz ucunu soydurup yerine sıkıştırın tamirci bulana kadar idare eder çok büyük bir sorun değil yerine güzelce oturtursanız bi sorun çıkartmaz ufak bi zımba teli gibi bir şey ile sıkıştırın yerine

Armi3067

80+ Bronze
Aynisi bana oldu tipatip aynisi o kopan kablonun plastiginin ucunu kopardım aciga cikan bakir kısmı yerine yerlestirdim ve sicak silikonu dayadim 5-6 aydie sorun yok.

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
kopan kablo bordun soğutma elamanlarının kablosu kartınız çalışır ama fanlar çalışmaz ucunu soydurup yerine sıkıştırın tamirci bulana kadar idare eder çok büyük bir sorun değil yerine güzelce oturtursanız bi sorun çıkartmaz ufak bi zımba teli gibi bir şey ile sıkıştırın yerine
Fan kabloları sağda iki adet var bu başka bir kablo ve o kırmızının ucundaki iletken kısım da herhalde oradaki metalin içinde kaldı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynisi bana oldu tipatip aynisi o kopan kablonun plastiginin ucunu kopardım aciga cikan bakir kısmı yerine yerlestirdim ve sicak silikonu dayadim 5-6 aydie sorun yok.
Korkuyorum daha fazla ellemeye daha da kötü yaparım diye

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ben 17 yaşındayım daha bugün kulaklık mevzusu yüzünden babamla tartıştık benim bu işi babam anlamadan çözmem lazım

Denedim takmayı ama içinde metal kabloyu sıkıştıran bir kısım var cımbızla da denedim ama takamadım
Fanın güç kablosuymuş. Düzeltmek lazım

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Fan kabloları sağda iki adet var bu başka bir kablo ve o kırmızının ucundaki iletken kısım da herhalde oradaki metalin içinde kaldı
Ucunda kalması çok sıkıntı değil kablonun dış kısmını kesip ordan lehim veya silikonla sabitlersin.

Armi3067

80+ Bronze
Benim kopanda icinde kaldi ama ne yaptiysam çıkaramadım bende bu ucunu eriterek plastigini 1 cm kopardim cikan bakirida o içeride kalanin yanina yuvaya temas edicek sekilde soktum ama gergin oldugu icin en ufak harekette cikiyordu iyi yerlestirip sicak silikonu bastim o zaten daha sicak ve erimis formda oldugu icin seklini aldi ve kurudu dedigim gibi 5-6 aydie o şekilde sorun yok suan

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Böyle çalıştırırsam yanar mı
Yanmaz. Lakin fanlar dönmeyeceğinden oyun oynarsan ısınıp kendini kapatır. Lakin dediğim gibi google vb girersin rahatça. Şuan bende fanlar dönmüyor mesela 50-55 derece kart.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,521
İsim
Hacı
Halledilir zor bir şey değil.

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Yanmaz. Lakin fanlar dönmeyeceğinden oyun oynarsan ısınıp kendini kapatır. Lakin dediğim gibi google vb girersin rahatça. Şuan bende fanlar dönmüyor mesela 50-55 derece kart.
Kablonun giriş kısmında j1012 yazıyor yeni gördüm

Ucunda kalması çok sıkıntı değil kablonun dış kısmını kesip ordan lehim veya silikonla sabitlersin.
Ellemeye korkuyorum daha da kötü olur diye yarın babam görmeden bir tamirciye götürüp yaptırabilir miyim acaba izmir çiğlide oturuyorum yakınımda var mı yapan bir yer

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,296
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kartın RGB kablosudur o. Elektrikten anlayan biri veyahut bilgisayarcı falan halleder o kabloyu.
Fan kablosu.
Kablonun giriş kısmında j1012 yazıyor yeni gördüm
J1012 fan girişi MSI da.
Ellemeye korkuyorum daha da kötü olur diye yarın babam görmeden bir tamirciye götürüp yaptırabilir miyim acaba izmir çiğlide oturuyorum yakınımda var mı yapan bir yer
Tamirciler yapacaktır hatta rica etsen belki hayrına bile yaparlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kubilay Mantar

Korkuyorum daha fazla ellemeye daha da kötü yaparım diye
bunu en güzel tamirci çözer bağlantı elamanını komple sıfır takıp sorunu düzeltir masrafı da çok ucuz olur

Top Bottom