Yardım Ekran Kartı Kullanımı Dalgalı Oluyor

Shaw

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,731
RX 6500 XT ekran kartı God of War da 60+ fpsin altına düsmezken uzun kullanımda 15fps e düşüyor ve kapatıp açana kadar yukarı çıkmıyor. Ekran kartı kullanımı da dusuyor. Furmarkta böyle bir sorun yaşamıyorum uzun süreli testlerde FPS hep sabit sayılır God of War ın aksine artıyor.

Son düzenleme:
Normal bir sorun yok. TDP si 107W ama 85-90 wattı geçmiyordu bende de. Power limiti arttırırsan 85W üstünü görürsün

Normal bir sorun yok. TDP si 107W ama 85-90 wattı geçmiyordu bende de. Power limiti arttırırsan 85W üstünü görürsün
Hocam GoW oynarken 60 dereceyi geçince güç kesiyor sanırım 60+ larda oynarken drop yiyorum. Power limiti arttırdığımda düzelir mi?

Hocam GoW oynarken 60 dereceyi geçince güç kesiyor sanırım 60+ larda oynarken drop yiyorum. Power limiti arttırdığımda düzelir mi?
60 dereceyi geçince güç kesmez. PCIe 3.0 da kullanırken micro stutterlar yaşanabiliyor 6500xt de. Power limiti yükseltip deneyebilirsiniz bir zararı olmaz ama fps drop için bi etkisi olacağını sanmam

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw
RX 6500 XT ekran kartı 107W olmasına rağmen Max 85W çekiyor ve 60 dereceyi geçmiyor. Sanırım bir yerde bir sınırı var ve bu benim oyun performansimi etkiliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Sistemin pcı-e 3.0 mı? Kart bende max 90W çekiyor sende furmark ile test edebilirsin

Yok hocam bu Pcie 3.0 ile alakalı değil. Oyuna (God Of War) giriyorum 70fps üzeri oynuyorum yaklaşık yarım saat sonra 15fps e düşüyor ve cık gir yapana kadar düzelmiyor. Ekran kartı kullanımı da düşüyor. @DerratiX hocam bu konuda bir bilgin var mı? Furmarkta böyle bir sorun yaşamıyorum. Kart puanları çok iyi ve 5-6 saatlik stres testinde böyle bir sorun yaşamadım.

Yok hocam bu Pcie 3.0 ile alakalı değil. Oyuna (God Of War) giriyorum 70fps üzeri oynuyorum yaklaşık yarım saat sonra 15fps e düşüyor ve cık gir yapana kadar düzelmiyor. Ekran kartı kullanımı da düşüyor. @DerratiX hocam bu konuda bir bilgin var mı? Furmarkta böyle bir sorun yaşamıyorum. Kart puanları çok iyi ve 5-6 saatlik stres testinde böyle bir sorun yaşamadım.
Hangi driver sürümünü kullanıyorsn ve sadece God of war da mı oluyor?

• Beğen
22.6.1 ve 22.11.2 de denedim. Diger oyunlarda olmuyor şu an ama onlar ağır oyunlar değil. Metro Exodus indiriyorum test yapmak için. Yani şu anlık evet sadece God of War da oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi driver sürümünü kullanıyorsn ve sadece God of war da mı oluyor?
.

22.6.1 ve 22.11.2 de denedim. Diger oyunlarda olmuyor şu an ama onlar ağır oyunlar değil. Metro Exodus indiriyorum test yapmak için. Yani şu anlık evet sadece God of War da oluyor.

.
Ben de God of war indiriyordum indirince girip bakayım bende aynı problem olacak mı. Bios sürümün güncel mi ona bakar mısın peki?

• Beğen
Ben de God of war indiriyordum indirince girip bakayım bende aynı problem olacak mı. Bios sürümün güncel mi ona bakar mısın peki?
Güncel olmalı hocam yakın zamanda baktım ama emin olmak adına tekrar kontrol edeceğim.

Güncel.

@DerratiX hocam kusura bakmayın sizi de yoruyorum ama. Bakabildiniz mi?

@DerratiX hocam kusura bakmayın sizi de yoruyorum ama. Bakabildiniz mi?
Evet baktım hocam. Yer yer FPS düşmesi bende de oluyordu. Sanırım biraz oyunla alakalı. Original grafiklerde FSR Kalite şeklinde aşırı şekilde FPS düşmesi yaşadım. Düşüğe çektiğimde biraz daha düzeldi. VRAM darboğaz yiyor olabilir diye düşündüm biraz. Ama FSR Kalite ve en düşük grafiklerde 70-80 fps arası nadiren 55-60'da oyunu oynayabiliyorum.

• Beğen
Geri