Black Ops 6 ve Warzone oynuyordum ama FPS düşük gibi geliyordu. Yeni oyun PC de artık eskiyor herhalde diye düşünüp çok kurcalamamıştım değerleri. YouTube'dan bir sistemin testine bakayım dedim adam Ryzen 5 3600 RX 6600 ile yeri geliyor 160 FPS görüyor 130 FPS'lerde oynuyor oyunu. Bende Ryzen 5 5600 ve RX 6600 XT var ben daha 160 FPS gördüğümü hatırlamıyorum oyunda. Oyun içi FPS'im hep 70 90 arası gidip geliyor bu da can sıkıcı olmaya başladı. Afterburner ile değerlere bakayım dedim sıcaklık vs her şey normal ancak CPU kullanımı 80 civarlarında gezerken ekran kartı kullanımı %40'lara kadar düşüyor. Bu da doğal olarak hem FPS kaybı hem de anlık FPS droplarına neden oluyor. LoL de vs de çok drop problemi yaşıyorum. Grafikleri fullüyorum yok düşürüyorum yok çözünürlük değişiyorum yok Görev Yöneticisi'nden öncelik atıyorum yok. Şu ekran kartı kullanımını arttırıp işlemci kullanımını düşüremedim. PC'nin aklıma gelen her türlü performans ayarı yapılı güç modu, oyun modu vs yapılı hep. Başına gelen var mı ya da çözümünü bilen bir arkadaş. AMD sistemlerden nefret etmeye başladım ilk fırsatta NVIDIA bir karta geçiş yapacağım ucuz diye AMD falan alınmaz.
Not: youtubede aynı sistem ile daha fazla fps alanlar var.
GPU: Sapphire RX 6600 XT
CPU: Ryzen 5 5600.
Motherboard: B450M S2H.
RAM: 2x8 GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz.
Not: youtubede aynı sistem ile daha fazla fps alanlar var.
GPU: Sapphire RX 6600 XT
CPU: Ryzen 5 5600.
Motherboard: B450M S2H.
RAM: 2x8 GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz.