Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartı kurulumu için yardım lütfen

aliksCo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ihsan çoban
xfx 7900 gre ekran kartı aldım . Bilgisayarımda önceden ekran kartı yok yeni topladım 1 haftadır ryzen 7600 dahili gpu ile kulanıyordum . bunun için sistemden silmem gereken bir driver var mı? 7900 gre için driver kurmadan önce?
bilen biri yapmam gerekenleri yazarsa çok mutlu olurum.

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Onur Erçakır
Silmen gerekmiyor hiçbir şeyi. 7900 gre ile 7600 ün grafik sürücü aynı dosya bile olabilir. Farklı sürücüler ise bile 2 sürücü de bulunmalı bilgisayarda.

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
Yanlış Bilgilendirme
Harici ekran kartını taktığın için driver'ı silip tekrar yükleme yapman lazım ki yeni ekran kartına göre ayarlasın sistemini. Evet driverları aynı olsa bile.

aliksCo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ihsan çoban
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Harici ekran kartını taktığın için driver'ı silip tekrar yükleme yapman lazım ki yeni ekran kartına göre ayarlasın sistemini. Evet driverları aynı olsa bile.
Hiç ekran kartı takmadım islemcinin dahall gpusunu kullandım o değil asıl soru geliyor ona yardimci olun hangi slota takıcam resim atiyorum hemen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Silmen gerekmiyor hiçbir şeyi. 7900 gre ile 7600 ün grafik sürücü aynı dosya bile olabilir. Farklı sürücüler ise bile 2 sürücü de bulunmalı bilgisayarda.
Saolasın peki hangi slot en üst daha kaliteli sanirim ama sogutucu borulari engel oluyor.

Ekler

• 20240625_101913.jpg
    20240625_101913.jpg
    3.9 MB · Hit: 49
  • 20240625_102008.jpg
    20240625_102008.jpg
    1.1 MB · Hit: 40

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
Hiç ekran kartı takmadım islemcinin dahall gpusunu kullandım o değil asıl soru geliyor ona yardimci olun hangi slota takıcam resim atiyorum hemen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saolasın peki hangi slot en üst daha kaliteli sanirim ama sogutucu borulari engel oluyor.
en üsttekine takman lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Barış Seyhan
Dahili ekran kartının driverini silmesine gerek yok ki, yeni taktığı kartın driverini kurmalı sadece. AMD'nin ayarlarından yeni ekran kartını aktif etmeli. Aynı laptoplarda olduğu gibi oyunlarda harici GPU'yu kullanabilir yada sürekli harici GPU'yu kullanabilir.

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
Dahili ekran kartının driverini silmesine gerek yok ki, yeni taktığı kartın driverini kurmalı sadece. AMD'nin ayarlarından yeni ekran kartını aktif etmeli. Aynı laptoplarda olduğu gibi oyunlarda harici GPU'yu kullanabilir yada sürekli harici GPU'yu kullanabilir.
2 gün sonra arkadaş tekrar konu açar yeni aldığım ekran kartından randıman alamıyorum diye. 7600g ve rx7900gre şu an aynı sürüm driverları kullanıyorlar. yeni ekran kartını taktığında driver yüklemek istediğinde zaten yüklü olan birşeyi yüklemeye çalışacak ve bu yüklenen sisteme sadece dahili gpu için ayarlanmış. Bunun yerine mevcut drivierı kaldırıp tekrar yüklerse. Sistem yeni taktığı ekran kartıını da configre edecek. hem dahili hem harici gpu'nun driver'ını yükleyecek. hem de ikisinin de sisteme configre edecek.

aliksCo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ihsan çoban
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 gün sonra arkadaş tekrar konu açar yeni aldığım ekran kartından randıman alamıyorum diye. 7600g ve rx7900gre şu an aynı sürüm driverları kullanıyorlar. yeni ekran kartını taktığında driver yüklemek istediğinde zaten yüklü olan birşeyi yüklemeye çalışacak ve bu yüklenen sisteme sadece dahili gpu için ayarlanmış. Bunun yerine mevcut drivierı kaldırıp tekrar yüklerse. Sistem yeni taktığı ekran kartıını da configre edecek. hem dahili hem harici gpu'nun driver'ını yükleyecek. hem de ikisinin de sisteme configre edecek.
üstad herhangi bir driver yüklemedim (işlemci dahili grafik kartı icin) amd adrenalin var sadece güncel sürüm. Şuan Kartı taktım direk gordü tanımladı . sürücü istemedi. ama icime sinsin diye siteden tekrar yükledim diğerinin üstüne aynı şeyi yükledi değişen bir şey olmadı şuan kullanıyorum. Birde bilgisayar gurmeliğinize dayanarak şunu sorim cpu sıcaklığı rise online gibi basit bir oyunda 76 derece olması normal mi her şey varsayılan ayarda . gpu-cpu ayarları. açarsam bunun konusunu açarım :D
ryzen5 7600
arct lf2 240 mm sıvısoğutucu
asrock b650 livemixer
ddr5 6k mhz ram varsayilanda buda 4800 olarak kullanımda.
xfx 7900 gre merc
2tb gen4 ssd

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
üstad herhangi bir driver yüklemedim (işlemci dahili grafik kartı icin) amd adrenalin var sadece güncel sürüm. Şuan Kartı taktım direk gordü tanımladı . sürücü istemedi. ama icime sinsin diye siteden tekrar yükledim diğerinin üstüne aynı şeyi yükledi değişen bir şey olmadı şuan kullanıyorum. Birde bilgisayar gurmeliğinize dayanarak şunu sorim cpu sıcaklığı rise online gibi basit bir oyunda 76 derece olması normal mi her şey varsayılan ayarda . gpu-cpu ayarları. açarsam bunun konusunu açarım :D
ryzen5 7600
arct lf2 240 mm sıvısoğutucu
asrock b650 livemixer
ddr5 6k mhz ram varsayilanda buda 4800 olarak kullanımda.
xfx 7900 gre merc
2tb gen4 ssd
bu havada normal. Rise online hiç de basit bir oyun değil çok oyunculu ve optimizasyonu çok kötü. özellikle kalabalık yerlerde işlemcinin üzerine çok yük bindirir. pazar meydanına gittiğinde işlemcinin de sıcaklığının artığını fark edeceksin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,077,196
Üyeler
171,168
Son üye
ftugay
Top Bottom