Neler Yeni

Ekran kartı önerisi 10k

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Bütçe
10000
Arkadaşlar sistemime uygun bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Amazon jp' da fiyatlar birkaç bin uygun olduğundan oradan alayım diyorum. Ben 3060 düşündüm ama siz ne önerirsiniz?
Sistem ana bileşenleri:
Asus b450mK anakart
Ryzen 5 3600 işlemci

Erdnckara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Erdinç Kara
Kaç k da kullanacaksın. Bu işlemciye 1080 p de 3060 darboğaz yol açacaktır En kötü ihtimalle 2 k kullanman gerekli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaç k da kullanacaksın. Bu işlemciye 1080 p de 3060 darboğaz yol açacaktır En kötü ihtimalle 2 k kullanman gerekli.
Genelde 1080p oynuyorum 2k oynamadım daha önce rx5600 vardı. Monitör destekler mi 2k yı onu da bilmiyorum.

Erdnckara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Erdinç Kara
Masaüstü çözünürlük ayarlarında 2k ya alabiliyor musun? Çözünürlük 1080 p ise 3060 taktığında tam performansta kullanamazsın ve çok can sıkıcı bir durum oluşur.Tavsiyem sistemi sat ve üstüne 10 bin koy daha uyumlu yeni sistem alabilirsin yada bütçenin birazı monitör değiştirmeye ayırabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Masaüstü çözünürlük ayarlarında 2k ya alabiliyor musun? Çözünürlük 1080 p ise 3060 taktığında tam performansta kullanamazsın ve çok can sıkıcı bir durum oluşur.Tavsiyem sistemi sat ve üstüne 10 bin koy daha uyumlu yeni sistem alabilirsin yada bütçenin birazı monitör değiştirmeye ayırabilirsin.
Şu anda ekran kartım olmadığı için bakamadım 2k oluyor mu diye ancak monitörüm şu: https://www.hepsiburada.com/aoc-c24...eesync-full-hd-curved-monitor-p-HBV00000NORXI
Mesaj otomatik birleştirildi:

CS, valorant gibi oyunları düşükte oynuyorum ancak diğer oyunların tümünü en yüksek kalitede oynuyorum. Bannerlord, zero down, forza vs.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Şu anda ekran kartım olmadığı için bakamadım 2k oluyor mu diye ancak monitörüm şu: https://www.hepsiburada.com/aoc-c24...eesync-full-hd-curved-monitor-p-HBV00000NORXI

CS, valorant gibi oyunları düşükte oynuyorum ancak diğer oyunların tümünü en yüksek kalitede oynuyorum. Bannerlord, zero down, forza vs.
Monitör 2k değil. Ryzen 5 3600 ile oyunları en yüksek ayarlarda oynarsanız darboğaz sorunu azalır. Fakat cs valorant gibi oyunlarda çok kullanım olmadığı için ara ara drop sorunu olabilir. Diğer oyunlarda pek sorun olmaz işlemciye overclock yaparsanız darboğazı en aza indirebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Monitör 2k değil. Ryzen 5 3600 ile oyunları en yüksek ayarlarda oynarsanız darboğaz sorunu azalır. Fakat cs valorant gibi oyunlarda çok kullanım olmadığı için ara ara drop sorunu olabilir. Diğer oyunlarda pek sorun olmaz işlemciye overclock yaparsanız darboğazı en aza indirebilirsiniz.
O zaman alacağım ekran kartının modelini düşürmek daha mantıklı şu durumda çünkü sistemin diğer parçalarını satmakla uğraşmak istemem. 2060 felan alsam nasıl olur sizce ?

Hem de bütçemi hiç zorlamadan almış olacağım 8k ya 2060 düzler var

Erdnckara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Erdinç Kara
Evet monitörün 1080p. Rtx 3060 ekran kartı alırsan darboğaz yaşayacaksın hatta csgo valorant gibi oyunların en düşük ayarlarda oynarsan darboğaz sorunu cok aşırı derecede hissedeceksin. İ5 11400 işlemci kullanıyorum. 3600 den bir tık iyi işlemci olmasına rağmen 2 kda bile Azda olsa cs go da falan full ayarlarda darboğaz yaşıyorum.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bu videoda arkadaş rtx 3060ti ile bile cs go oynamış. Diğer videolarında RTX 3060 ile cs go oynuyor sorun gözükmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Evet monitörün 1080p. Rtx 3060 ekran kartı alırsan darboğaz yaşayacaksın hatta csgo valorant gibi oyunların en düşük ayarlarda oynarsan darboğaz sorunu cok aşırı derecede hissedeceksin. İ5 11400 işlemci kullanıyorum. 3600 den bir tık iyi işlemci olmasına rağmen 2 kda bile Azda olsa cs go da falan full ayarlarda darboğaz yaşıyorum.
Ben ranked için oynadığımdan ayarları düşük oynamak zorundayım o zaman ekran kartı bana uygun değil. Düşük model mantıklı olur bütçem de zorlanmaz. Düşük model önerir misiniz?

Erdnckara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Erdinç Kara
En uygun kart rtx 2060 olacaktır.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
O zaman alacağım ekran kartının modelini düşürmek daha mantıklı şu durumda çünkü sistemin diğer parçalarını satmakla uğraşmak istemem. 2060 felan alsam nasıl olur sizce ?

Hem de bütçemi hiç zorlamadan almış olacağım 8k ya 2060 düzler var
Nvidia olması şart mı ? Rx 6600 de alabilirsiniz o bütçe ile

Top Bottom