Ekran kartı sıcaklığı hakkında

imemircan

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
496
Selamlar, AMD RX 5500XT 8GB ekran kartım var. Masaüstünde yani boştayken arka planım wallpaper engine ile çalıştığı için VRAM'i kullanıyor ve bu da ısınmaya yol açıyor. Normal arka plan varken (animasyonsuz vs.) 45 derece civarı oluyor 50'yi görmedim. Fakat canlı wallpaper kullandığım zaman 55 60 oluyor sizce sıkıntı olur mu ?

Selamlar, AMD RX 5500XT 8GB ekran kartım var. Masaüstünde yani boştayken arka planım wallpaper engine ile çalıştığı için VRAM'i kullanıyor ve bu da ısınmaya yol açıyor. Normal arka plan varken (animasyonsuz vs.) 45 derece civarı oluyor 50'yi görmedim. Fakat canlı wallpaper kullandığım zaman 55 60 oluyor sizce sıkıntı olur mu ?
Normal

Zero RPM açık mı?

Boşta 55-60 derece olması sıkıntı yaratabilir.

Zero RPM açık mı?

Boşta 55-60 derece olması sıkıntı yaratabilir.
zero rpm açık yani 60 dereceyi geçince fanlar dönüyor fakat geçmiyor. Bide bu sadece masaüstünde dururken öyle oluyor. Yani google vs. tam ekran da bir uygulama açıkken wallpaper engine duruyor yani sıcaklık tekrar 45 e falan düşüyor

zero rpm açık yani 60 dereceyi geçince fanlar dönüyor fakat geçmiyor. Bide bu sadece masaüstünde dururken öyle oluyor. Yani google vs. tam ekran da bir uygulama açıkken wallpaper engine duruyor yani sıcaklık tekrar 45 e falan düşüyor
Zero RPM'i kapatın. Fan ayarlarınızı manuel olarak 55 dereceye kadar 1000RPM'de çalıştırın.

RX570'im 23 dereceye kadar düşüyor. Chrome'da vb. gezerken 28 derece. Zaten seste yapmıyor 1000RPM'de.

Sorun olmaz ama boş yere ekran kartına yük biniyor bence gerek var mı hiç gerek yok ?

Önemli olan yük altındaki sıcaklıkları.

Sıfır RPM' i kapat en düşükte dönsün gerek yok zaten sıfır RPM gibi bir teknolojiye bile.

Geri